אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עניין של זמן (וכסף): עשה ואל תעשה בקניית שעונים צילום: shutterstock

עניין של זמן (וכסף): עשה ואל תעשה בקניית שעונים

קניית שעון יכולה להיות עסק יקר, בחירה מוטעית יכולה להיות עסק יקר אף יותר. 10 טיפים לבחירת וקניית שעון יד

22.03.2010, 22:17 | סוכנויות הידיעות

1. קנו רק שעונים שאתם מתכוונים לענוד. ככה לא תרגישו שאתם תקועים עם "שעון להשקעה".

2. קנו ממוכר עם מוניטין טוב. כך תוודאו שתיהנו משירות טוב גם לאחר הרכישה. בנוסף, זו הערובה היחידה לכך שאתם לא קונים שעון מזויף. חלק מהזיופים כה משכנעים שרק שען יכול לזהות את ההבדל.

קנו שעונים שאתם מתכוונים לענוד, צילום:  אי פי אי קנו שעונים שאתם מתכוונים לענוד | צילום: אי פי אי קנו שעונים שאתם מתכוונים לענוד, צילום:  אי פי אי

3. היו נחמדים. אם תיצרו קשר טוב עם המוכר, החנות תדאג לכם במשך השנים, ואפילו תסייע לכם בשדרוג או בטרייד-אין של שעונים ותצמצם את ההשפעה של ירידת הערך.

4. אם אתם לא הרפתקנים במיוחד, בדקו את המותגים המבוססים. פאטק פיליפ, יאגר-לקולטר, אודמאר פיגה וושרון קונסנטין, בין היתר. הם לא שרדו במשך מאה שנה ויותר הודות למזל. יש להם גם ערך מכירה טוב יותר ביד שנייה, אם תצטרכו להיפרד מהם.

קנו שעון עם מוניטין. שעון פאטק פיליפ, צילום: בלומברג קנו שעון עם מוניטין. שעון פאטק פיליפ | צילום: בלומברג קנו שעון עם מוניטין. שעון פאטק פיליפ, צילום: בלומברג

מותגים מבוססים. Jaeger LeCoultre , צילום: בלומברג מותגים מבוססים. Jaeger LeCoultre | צילום: בלומברג מותגים מבוססים. Jaeger LeCoultre , צילום: בלומברג

5. היו שמרנים. שום דבר אינו מתיישן במהירות כמו שעון עם עיצוב מהפכני.

6. אל תקנו שעוני קווארץ שלא למטרות שימוש. בלי קשר למחיר - מ-11 שקל ועד 11 מיליון שקל- המנגנון חד פעמי, ולאחר זמן מה לא ניתן עוד לתקן אותו.

7. אם הסכום שאתם יכולים להוציא מוגבל, בחרו שעון עם רצועה ולא צמיד. צמידים מגדילים את העלות משמעותית. שעון טוב עם רצועה עדיף על שעון סביר עם צמיד באותו המחיר.

8. כשאתם קונים שעון חדש, שמרו את כל הניירת והקופסאות.

9. כשאתם קונים שעון וינטג', ודאו שיש אחריות לפחות לחצי שנה. התייעצו קודם לכן עם שען מומחה.

שמרו על הקופסה והניירות, צילום: בלומברג שמרו על הקופסה והניירות | צילום: בלומברג שמרו על הקופסה והניירות, צילום: בלומברג

 

10. כשאתם קונים שעון במכירה פומבית, הגיעו לתצוגה המוקדמת כדי לבחון את יעד הקנייה שלכם. חלק מבתי המכירות הפומביות יספקו דו"ח מצב כמה שבועות לפני המכירה.

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
לא לקנות קסיו. סייקו 5 אחלה שעון אנלוגי אבל יקר בארץ
שעוני קסיו נאים ולא יקרים כמו יתר מוצרי קסיו. הבעייה היא שלחברה יש מדיניות שיווק של, תסלחו לי, בית זונות. היא מוכרת לכל יבואן וכל דילר וכל מי שיש לו קצת מזומנים יכול למכור קסיו. התוצאה היא שלמוצר אין ממש אבא ואין על היבואן מורא של החברה האם. פעם קניתי בארץ קסיו והשעון התקלקל באחריות. היבואן הודיע לי שיקח חודש וחצי לתקן אבל אםפ אשלם משהו - יהיה מוכן תוך שבוע..גם בהונג קונג קניתי מחשב כף יד לא זול של קסיו. אחרי כמה חודשים התקלקלה התצוגה. אצל היבואן הודיעו לי שתיקון יקח עשרה ימים אבל אם אני רוצה דחוף, שאשלם..הם ידעו שרוב הזרים מגיעים לימים ספורים וכך אפשר לסחוט כסף. לא במקרה שלי. השארתי ובאתי שוב אחרי חודש.. מי שרוצה שעון אנלוגי איכותי ומדוייק אני ממליץ על סייקו 5. יש אותו במגוון עיצובים - נסו בתי כלבו בתאילנד למשל, עם תעודות והכל. בארץ עולה לדעתי 300-350 ש"ח והמבחר לא משהו.
michael , tel aviv  |  25.03.10
לכל התגובות