אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היי דרומה: ביקוש שיא של משפחות לדירות ביישובי הנגב צילום: חיים הורנשטיין

היי דרומה: ביקוש שיא של משפחות לדירות ביישובי הנגב

עם זאת ההיצע נמוך. תושבת הנגב שעברה לשם לפני כמה שנים: "לא אחזור למרכז גם אם תתני לי דירה באקירוב בחינם"

24.03.2010, 09:30 | שירלי ששון-עזר

"בהתחלה המשפחה והחברים שלנו חשבו שהשתגענו, אבל היום זה נראה לאנשים הרבה יותר הגיוני". את הדברים האלה אומרת הדס דיליאון (34), שעברה עם בעלה לפני חמש שנים ממודיעין ליישוב גבעות בר הסמוך ללהבים. בכסף שקיבלו ממכירת דירת ארבעה חדרים במודיעין הם רכשו מגרש בגודל 800 מ"ר, ובנו עליו בית בגודל 160 מ"ר. "רצינו לגדל את הילדים באווירה כפרית ולא באווירה עירונית. אני לא אחזור למרכז גם אם תיתני לי דירה באקירוב בחינם", אומרת דיליאון.

היא לא לבד: סקר שערך מכון Market Watch לקראת ועידת הנגב שנערכה אתמול בבאר שבע מצא ש־43% מהנשאלים מוכנים לשקול מעבר מהמרכז לדרום. נתון זה מתפרסם על רקע ביקושים הולכים וגדלים לקרקעות וליחידות דיור בנגב. בשבוע שעבר התקיימה בדימונה הגרלה שבה התחרו 600 משתתפים על אפשרות לרכישת 40 מגרשים בעיר. ברשימת ההמתנה ליחידות דיור בהרחבת קיבוץ טללים יש כבר יותר מ־300 משפחות, ומספר כפול מופיע ברשימת ההמתנה להרחבת היישוב גבעות בר.

על פי הנתונים שהעבירה ל"כלכליסט" תנועת אור הפועלת ליישוב הנגב, לא פחות מ־2,700 משפחות התעניינו במעבר ליישובי הדרום במהלך 2009, המספר הגבוה ביותר מתחילת העשור. "היות שהמדינה לא נתנה הטבה מיוחד לעוברים לנגב בשנה האחרונה, אפשר לייחס את המגמה לחשבון פשוט שעושה כל משפחה, שלפיו במחיר דירה צפופה במרכז היא יכולה לקבל וילה בנגב וליהנות מתשתיות איכותיות של תרבות, חינוך וספורט", אמר מנכ"ל תנועת אור רוני פלמר. לדבריו, בערד ובנתיבות יש תופעה חדשה של מחסור בדירות להשכרה. יש דינמיקה חדשה בנדל"ן בנגב, וחבל שהמדינה - שהולכת להשקיע 50 מיליארד שקל בבניית עיר הבה"דים - לא תשקיע אפילו מיליארד שקל בפיתוח יישובי הדרום".

הבטחות בומבסטיות רבות נשמעו אתמול בוועידה: "הנגב הוא מחוז העתיד", אמר נשיא המדינה שמעון פרס. "היעד הוא הבאת 300 אלף תושבים לנגב עד לשנת 2020", אמר השר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום, והוסיף: "צריך להגדיל תמריצים, להפשיר שטחים ולתת מענה אזרחי הולם למשפחות הקבע שיגיעו במסגרת מעבר בסיסי צה"ל דרומה, וגם לזוגות צעירים מהמרכז". שר השיכון אריאל אטיאס הציע לסבסד משכנתאות בשיעור של 20% לפחות. עד שהתוכניות ייצאו לפועל, מי שירצה לעבור לנגב ייאלץ להסתפק בבנייה היזמית הקיימת שמסתכמת בכ־800 בתים חדשים.

אז מה בדיוק עורר את שוק הנדל"ן המנומנם בנגב? הגורם הראשון הוא העתקת בסיסי צה"ל לדרום והקמת עיר הבה"דים, מהלך שכרוך בהעברת עשרות אלפי אנשי צבא ומשפחותיהם לנגב, ועתיד להקפיץ את מחירי הנדל"ן בחלק מהיישובים. חלק מתושבי הדרום הוותיקים מריחים את ההזדמנות ורוכשים בתים שעולים כיום 1.2 מיליון שקל - מתוך מחשבה ששוויים יעלו בעשרות אחוזים לאחר כניסת צה"ל לזירה. במקביל, תושבי המרכז מחפשים חלופת דיור זולה ורואים בנגב השקעה בטוחה יותר מכניסה לקבוצת רכישה.

תגיות

57 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
נתון שלא כולם יודעים " באר שבע נמצאת בגובה 260 מטר מעל פני הים!
כמו מודיעין ובית שמש, ומכאן הקרירות בלילה! אני גר בבאר שבע שנה וחצי ומההתחלה קלטתי כי הבעיה היא הקור בלילות ולא החום ביום! בניגוד למה שחושבים ומצפים! בחורף קר מאד, ובקיץ חם ביום אבל לא יותר מתל אביב ואין כמובן אותה לחות, אם לא היה הריח מהמפעלים בסביבה היה כאן מושלם! שילוב של מדבר עם כל מה שעיר גדולה מציעה , עוד מעט הולך להיבנות כאן פארק מים ענק שיהווה מעין נוה מדבר מודרני! בקיצור אפשר וטוב למי שעבודתו אינה תלויה במיקום או רוצה להקים מפעל חדש במינימום השקעה או לפתוח עסק מכל סוג , ובכלל כמי שגר עשרות שנים במרכז היה מעניין לעבור לנגב!
עקרב החולות  |  24.03.10
54.
פשוט בושה המדינה הזאת
כל כך הרבה שטחים בנגב..אפשר לבנות כל כך הרבה ישובים יפים בסגנון עומר ולהבים. אם היו רק נותנים את השטחים בעלות מינימלית אנשים היו רצים ובונים להם בתים ומתיפזרים בנגב החצי כבוש בידי הבדווים..לעומת זאת שטח היום בלהבים או בעומר לא פחות מ900 אלף שח נו באמת איפה ההיגיון...בגבעות בר התחילו להוציא שטחים ב200 אלף שח..רק ראו שיש ביקוש ניראה לי היום כבר מעל 500 אלף שח...בושה בושה.. לכן לקחתי את מישפחתי ועברתי לארהב...
רוני , כבר בארהב  |  24.03.10
לכל התגובות