אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבא תמיד אמר: "הפתרון נולד לפני הבעיה. תאמיני בזה, ועכשיו תמצאי אותו" צילום: צביקה טישלר

אבא תמיד אמר: "הפתרון נולד לפני הבעיה. תאמיני בזה, ועכשיו תמצאי אותו"

יעל גרמן, ראש עיריית הרצליה, מספרת שמאמא היא לקחה את הפן הרגשי ומאבא את השכלתני. "אני זוכרת את האהבה הגדולה של ההורים כלפיי, את האמונה בי, אני אפילו לא זוכרת שצעקו עליי", היא מספרת

25.03.2010, 08:26 | דיאנה בחור-ניר
יעל גרמן, ראש עיריית הרצליה

אם לשלושה וסבתא לשניים, גרה בהרצליה

"כשהייתי בת 9 חיינו שנה באיסטנבול. אבא שלי הקים שם בית חרושת למכונות תפירה, ואני למדתי במנזר נוטרדם דה ציון וחוויתי אנטישמיות. אני זוכרת שהאשימו אותי שרצחתי את ישו. רצתי לאם המנזר בבכי והסברתי לה שאני לא יודעת מה רוצים ממני. היא ניסתה להרגיע את הילדים אבל זה לא עזר, הם היו ממש אנטישמים. שם צמחה הפטריוטיות שלי, הקשבתי לקול ציון לגולה, חיכיתי שישמיעו את 'התקווה' ועמדתי דום על המיטה. התגעגעתי מאוד לישראל, והיתה בי אהבה שלא נגמרה עד היום.

"הוריי, בנימין ואדלה ארנר, עלו לישראל בשנות השלושים, אבי מהונגריה ואמי מרומניה. גדלתי בחיפה בשנות החמישים, בבית תרבותי מאוד. אמא למדה שירה, מגיל קטן שמעתי מוזיקה קלאסית ואופרות, וזמרי האופרה הישראלית נהגו להתארח אצלנו בחיפה. אמא היתה מבשלת להם, פותחת שולחן, ואז הם היו פוצחים בשיר ובנגינה. אבא, שהיה איש עסקים, ידע שבע שפות, קרא פילוסופיה יוונית וגם למד קבלה, את ספר הזוהר, תלמוד ומשנה. הוא היה ממש איש אשכולות, אבל מעולם לא רכש השכלה פורמלית אלא למד לבד. אני זוכרת איך כל החיים הוא היה קם בשלוש לפנות בוקר ולומד. הערצתי את זה, זה נראה לי אדיר. בעקבותיו קראתי פילוסופיה והלכתי ללמוד היסטוריה כללית.

1950. בנימין ואדלה ארנר עם הבנות יעל  בת השלוש וזהבה בת ה-13, חיפה 1950. בנימין ואדלה ארנר עם הבנות יעל בת השלוש וזהבה בת ה-13, חיפה 1950. בנימין ואדלה ארנר עם הבנות יעל  בת השלוש וזהבה בת ה-13, חיפה
"היו שני משפטים שאבא נהג לומר, ושעיצבו אותי ומנחים אותי כל החיים. האחד הוא 'החזון מוביל את המציאות' - קודם צריך שיהיה חזון, והמציאות תבוא בעקבותיו. המשפט השני, שאני מנסה גם להנחיל לאחרים, הוא 'הפתרון נולד לפני הבעיה - אין בעיה שאין לה פתרון. הפתרון כבר קיים, תאמיני בזה, עכשיו רק תמצאי אותו'. עד היום אני אומרת את זה בישיבות מועצה.

"גדלתי בים של אהבה, אני זוכרת את האהבה הגדולה של ההורים כלפיי, את האמונה בי, אני אפילו לא זוכרת שצעקו עליי. תמיד אמרו לי: 'ילדי'לה כמה את חכמה'. אבל לא הייתי תלמידה מצטיינת, הייתי תלמידה בינונית והייתי וכחנית גדולה, תמיד התווכחתי עם המורים. זה עדיין ככה - עד היום אני לא מוכנה לקבל 'לא' כתשובה.

"הבית היה רוויזיוניסטי, אבל בשנים האחרונות אמא הושפעה ממני ומחזיקה בעמדות של השמאל הסוציאליסטי. מאמא למדתי לתת, ממנה לקחתי את הפן הרגשי ומאבא את השכלתני, ובניהול צריך את שניהם, גם את הראש וגם את הלב.

"הקשר שלי עם ההורים חזק גם בשנים האחרונות. אחרי שהתמניתי לראש העירייה ראיתי שקשה לי להגיע אליהם לביקורים, וביקשתי מהם לעבור לגור איתי. הם עשו זאת, אבא הספיק לגור איתי שש שנים עד שנפטר ואמא עדיין איתי. זמן איכות עם ההורים בגיל מבוגר זאת זכות, וזאת היתה אחת ההחלטות הנכונות והחשובות שעשיתי בחיי".

לכתבות נוספות במוסף "כלכליסט" לחצו כאן

 

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
גרמן הרסת את העיר, אם יהיה צורך לפנות תושבים בחרום אין דרכי יציאה, האמת על גרמן, קראו
לגרמן שמחייכת יש הרבה מה להסתיר, עתיד העיר כלל לא מענין אותה, רק לחייך ולשרוד עוד קדנציה בעיר שמזמן אינה מתקדמת למען תושביה. מהרצליה פתוח שם כמות התושבים מזערית ומהם נאספיםהרבה פחות מסים מאשר משאר שכונות העיר יש אינספור יציאות (נוף-ים, כפר שמריהו, ועוד 4 מאזור התעשיה, הקניון וכו, לא נספר על יציאות אחרות כדי שגרמן לא תחסום גם אותן. אבל מהעיר בה עוברים מאות אלפי אנשים כולל תנועה מערים שכנות, רעננה, כפ"ס, רמת השרון, חסמת יציאות, סגרת רחובות שלמים, הצרת מסלולים והוספת אין ספור רמזורים. כולל חסימת המעבר להרצליה ב באזור הרכבת, חסימת היציאה לכביש החוף, רמזורים שבאופן מכוון מפלים את הבאים מהרצליה ורעננה לטובת עשירי כפר שמריהו ועוד ועוד. כבר בשבוע הראשון מת אדם בפקק באמבולנס בסוקולוב שמשום מה הפריע לך שהיה רחוב בן ששה מסלולים ודו סיטרי שאת הפכת לפקק צר ומזעזע ומלכודת מוות. משפחתו של הנפטר וחבריו מודים לך כל יום. אני הייתי תובע אותך על רשלנות פושעת. אז כמה קבלנים התעשרו ואולי כמה "מאשרים" גם אבל כולנו סובלים עום עום שעה שעה. חשבת על ההשלכות? ומה עם זהום האוויר? יום יום פקקים, שריפה של דלק של מכוניות בהאצה והאטה בין רמזורים ובהמתנה בהם? מה יהיה אם תהיה מלחמה, הסיכוי לטילים שלא לדבר על נשק כימי בו פינוי מהיר הכרחי הוא גבוה, איך יתפנו אזרחים מעיר פקוקה וחנוקה עם שתי יציאות בלבד. למה לא תשקיעי את כספנו בבניית גשרי השתלבות לכביש החוף ולאיילון או יציאה מהשדות של גליל ים מאחורי רמת השרון. דברנו איתך על כך הרבה לפני שהתחילו בבנית המדרחוב חייכת והתעלמת. אני לא קונה חיוכים של פוליטיקאים, אני קונה מעשים אמיתיים, ולאורך כל הדרך עשית מה שטוב לקבלנים ועסקנים כולל בגזל האדמות לקניון שבעת הכוכבים. מקווה שתתפני ומהר. את עוד מחייכת נכון?
עוז  |  26.03.10
17.
מתי הרצליה תהיה כמו נתניה ?
אני עובר כל יום בהרצליה וחושב שאני בעיירה מהמאה הקודמת. אותם בתים ישנים,אותם כבישים רעועים וקניון שבעת הכוכבים. ההבדל בין הרצליה לנתניה הוא שלא רואים בהרצליה אפילו מנוף אחד.! אין תנופת בניה וחדשנות וחוץ מאזור הטייקונים והמשרדים שהעסק שם רועש וגועש.אז הגברת אומנם נחמדה וסימפטית,אבל די אנמית וחסרת יכולת עשיה שתגרום למשקיף מהצד להגיד כל הכבוד ,איזה בולדוזרית . זה כנראה החלק החלש שלה לעומת ראשי הערים הסובבים אותה ,ואל תספרו לי שבגלל שהאחרים קומבינטורים והיא נקיית כפיים .! זה איננו קשור אלה ליכולת הענקת סמכויות ,מתן הוראות וביצוע מהיר.מתחם גליל ים המתברבר לו שנים על שנים היא דוגמא אחת מיני רבות. עיר מרכזית ללא תנופת בניה אומר הכל על צורת החשיבה.!
אחד שרואה הכל .  |  26.03.10
15.
כמה רגישות
העיריה בראשות יעל גרמן עושה את כל המאמצים כך שמאות בעלי קרקעות קטנים ינושלו מאדמתם במתחם המכונה ה"באסה" (לא סתם, הא?). כיוון שבין מחזיקי האדמות לא נמצאים תשובה או דנקנר או טייקונים אחרים, עושה גרמן הכל על מנת של לאפשר לבעלי הקרקעות לבנות עליהן. גם להצעת פשרה רצינית מאוד של בניה רק על 20% מהשטח היא לא מוכנה. להפקיע את האדמות מותר. קניינו של האדם הוא בעצם רכוש העירייה. העיקר שיש רגישות....
באסה , מתחם הבאסה  |  26.03.10
לכל התגובות