אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניו יורק, לונדון ופריז - הערים העשירות והחשובות ביותר בעולם; ת"א - במקום 33 צילום: יונתן קסלר

ניו יורק, לונדון ופריז - הערים העשירות והחשובות ביותר בעולם; ת"א - במקום 33

סוכנות הנדל"ן הבריטית נייט פרנק וכלכלני סיטיבנק דירגו את 40 הערים העשירות והמשפיעות ביותר בעולם על פי קריטריונים של פעילות כלכלית, השכלה, כוח פוליטי ואיכות חיים

28.03.2010, 22:44 | סוכנויות הידיעות

ניו יורק, לונדון ופריז הן שלוש הערים העשירות בעולם – כך עולה ממחקר חדש שפורסם על ידי סיטיבנק וענקית הנדל"ן הבריטית נייט פרנק.

הדירוג משקלל ארבעה מדדים עיקריים: פעילות כלכלית, השפעה פוליטית, איכות חיים וכן מדד נוסף הבוחן את כמות ואיכותם של מוסדות החינוך בכל עיר ואת מידת הנוכחות והיקף הפעילות של התקשרות הלאומית והבינלאומית בה. במקום הרביעי מדורגת טוקיו בירת יפן, ואחריה ברשימה לוס אנג'לס, בריסל וסינגפור.

לרשימת 10 הערים העשירות נכנסו לראשונה בייג'ינג, הנמצאת במקום התשיעי, וברלין הממוקמת מקום אחד מעליה במקום השמיני. סוגרת את העשירייה הפותחת טורונטו שהידרדרה שני שלבים בהשוואה לדירוג השנה שעברה.

 

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: הערים הכי עשירות בעולם (10 תמונות)

תל אביב דורגה במחקר במקום ה-33 מתוך 40 רשימת הערים העשירות, שיפור של שני מקומות בהשוואה לדירוג של 2009 ומעל ערים דוגמאת יוהנסבורג, קואלה למפור, בירת מלזיה, ומומבאי המהווה את המרכז הפיננסי של כלכלתה המתעוררת של הודו. יש לציין כי ביחס ליתר הערים שנבדקו תופסת תל-אביב את המקום האחרון במדד "הפעילות הכלכלית", הבוחן בין היתר את סך התוצר, ההכנסה לנפש ומספר החברות הבינלאומיות שמרכז פעילותן ממוקם בעיר.

בזכות וול סטריט והלובר

באופן לא מפתיע, הסקר מציין את וול סטריט וכן את אוניברסיטת ניו יורק – המוסד האקדמי הפרטי הגדול ביותר בארה"ב - כבסיס למעמדה הבכיר של ניו יורק כעיר העשירה בעולם. בפריז מהווים אלו מטה ארגון ה-OECD ומוזיאון הלובר (הנחשב לפופולארי ביותר בעולם) כגורמים למקומה הגבוה.

תל אביב עלתה השנה שני מקומות בדירוג למקום 33, צילום: בלומברג תל אביב עלתה השנה שני מקומות בדירוג למקום 33 | צילום: בלומברג תל אביב עלתה השנה שני מקומות בדירוג למקום 33, צילום: בלומברג

 

בלונדון מהווים אלו ה"סיטי" (המרכז הפיננסי החשוב באירופה) ומיקומם של בתי הפרלמנט בבירת בריטניה את הבסיס לעוצמתה הכלכלית והפוליטית של העיר. ואילו טוקיו, המחזיקה בתואר העיר הגדולה בעולם בזכות 37 מיליון התושבים המתגוררים בה, בצוותא עם הבורסה של טוקיו, הנחשבת לשנייה בגדולה בעולם, ממקמים אותה במקום הרביעי הכולל.

מיקומה של לוס אנג'לס במקום החמישי עשוי להפתיע בהתחשב בכך שהעיר אינה מצטיינת במיוחד באיכות חיים, אולם הוליווד ואוניברסיטת UCLA, בה לומדים יותר מ-35 אלף סטודנטים, מדרגים אותה גבוה בסיכום השנתי. מיקומה של בריסל במקום השישי נשמע לכאורה מפתיע לא פחות, אולם העיר הבלגית המנומנמת מהווה את ביתם של מטה האיחוד האירופי ומטה נאט"ו המקנים לה, לדעת מחברי המחקר, עוצמה פוליטית גבוהה.

סינגפור ניצבת במקום השביעי הודות לנמל הים שלה הנחשב לאחד העמוסים ביותר בעולם ובעקבות כך לאחד המרכזים החשובים בעולם לשינוע סחורות. בנוסף נחשבת העיר למרכז הסחר במט"ח הרביעי בהיקפו בעולם. בירת גרמניה ברלין נמצאת כאמור במקום השמיני, בין היתר עקב היותה מרכז תרבות בינלאומי הכולל בין היתר את שחזור בניין הפרלמנט הפדראלי על ידי האדריכל הבריטי נורמן פוסטר. בנוסף הופכת העיר למרכז פיננסי חשוב וקוראת בכך תיגר על ה"סיטי" של לונדון.

תגיות

62 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

61.
עיירת פיתוח
כשמסתכלים בצילומים שבכתבה,ת"א נראית כמו עיירת פיתוח ליד הערים האחרות המצולמות. והיא אכן עיירת פיתוח על כל המשתמע מכך. גם מקום 33 זה יותר מידי גבוה בשבילה. נכון שביחס לגודלה הפעילות הכלכלית שלה מאוד אינטנסיבית אבל בחייכם,היא ממש עיירת בוקרים שכוחת אל מול ערים כמו לונדון, פריז, טוקיו, ניו-יורק,פירנצה, רומא ,מוסקווה ,מדריד,ברצלונה ועוד רבות. לא מודדים פעילות וחיים של עיר רק לפי מספר הברים,פאבים וכד'.
אזרח , תל אביב  |  30.03.10
לכל התגובות