אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כשר וטעים: כך נערכים לאירוח בחול המועד

כשר וטעים: כך נערכים לאירוח בחול המועד

חג הפסח הוא לא סיבה לוותר על הפרלינים, הגלידות, הקינוחים והמאפים המושקעים. "כלכליסט" שומר כשרות בשיק

31.03.2010, 11:41 | גלי וולוצקי

אירוח כשר לפסח אינו משימה כה מסובכת כפי שנהוג לחשוב. גם במהלך חול המועד אפשר להשיג פרלינים, גלידות ומאפים שלא יביישו את השולחן ואת המארחים המשקיענים ביותר גם בימי חול, ויתאימו למארחים ואורחים המקפידים על כשרות. חומרי הגלם התפתחו מאוד בשנים האחרונות, ויותר מקומות מוכנים להתמודד עם ההקפדה היתרה על הכשרות. "כלכליסט" מביא עשר הצעות לאירוח מהנה שאינו דורש הכנה מראש ומאפשר הצגת מבחר נאה.

פרלינים של דה קרינה. מחיר: 58 שקל ל-16 פרלינים. בעין זיוון ובמעדניות פרלינים של דה קרינה. מחיר: 58 שקל ל-16 פרלינים. בעין זיוון ובמעדניות פרלינים של דה קרינה. מחיר: 58 שקל ל-16 פרלינים. בעין זיוון ובמעדניות

פרלינים

המכורים למתוק איכותי, או מעוניינים באירוח מלא שיק, ישמחו לגלות שגם שוקולדים בטעמים יכולים להיות כשרים.

דה קרינה. בבוטיק השוקולד בקיבוץ עין זיוון שבצפון הגולן תוכלו למצוא מבחר מוצרי שוקולד כשרים למהדרין (לאוכלי קטניות), פרלינים במגוון טעמים, כמו בנטל - ריבועי שוקולד מצופים וממולאים בטעמים שונים, ואביטל— מדליוני שוקולד חלב ומריר שבתוכם מוטבעים פירות יבשים ואגוזים, וכן ליקרים מתוצרת המקום בטעמים כמו שוקולד לבן ואגוזים. פרטים: 58 שקל למארז של 16 פרלינים; 49 שקל למארז של 12 יחידות בנטל. להשיג במרכז המבקרים של החברה בקיבוץ עין זיוון, או בטלפון 04-6993622. 

גבינות

מי שאינו מסתפק באירוח על טהרת המתוק ישמח לגלות שגם בפסח אפשר להרכיב מגש גבינות מרשים מגבינות איכות מיובאות.

גבינת הרמבול החדשה בישראל, מבית היוצר של חברת בונגרן הצרפתית, היא גבינה על בסיס אמנטל צרפתי שהותכה. היא בעלת מרקם רך המתאים גם למריחה על מצות. הגבינה מועשרת באגוזי מלך - מה שהופך אותה לבחירה טבעית לחג. עוד אפשר לצרף למגש הגבינות גבינת טום עזים וגבינת סנט מור של חברת אוראל הצרפתית, גבינת סנט אלברה וברס בלו של בונגרן הצרפתית, גבינת אמנטל צרפתית של אנטרמו וגבינות נוספות שמייבאת חברת סיימן, שכולן כשרות לפסח בהשגחת הרבנות הראשית. פרטים: 14–20 שקל ל־100 גרם. ברשתות השיווק ובמעדניות.

גבינות מיובאות. מחיר: 20-14 שקל ל-100 גרם. ברשתות השיווק ובמעדניות , צילום: צביקה טישלר גבינות מיובאות. מחיר: 20-14 שקל ל-100 גרם. ברשתות השיווק ובמעדניות | צילום: צביקה טישלר גבינות מיובאות. מחיר: 20-14 שקל ל-100 גרם. ברשתות השיווק ובמעדניות , צילום: צביקה טישלר

גלידה

עונת הגלידות נפתחת, וזו ההזדמנות לטעמים ומרקמים חדשים. גלידריות איכותיות יספקו את הגרסה הכשרה לפסח גם לפי משקל, וללא ויתורים בגזרת הטעם.

מוסלין. בגלידרייה המייצרת גלידה צרפתית בעבודת יד מייצרים גם במהלך חול המועד קולקציה מגוונת של טעמים: הסורבטים כשרים למהדרין ללא חשש קטניות, והגלידה החלבית כשרה לאוכלי קטניות. בגלידות השמנת — וניל, קפה, שוקולד, מסאלה, זעפרן ובזיליקום, ובסורבטים - לימון, פסיפלורה, תות, מנדרינה, פטל ואשכולית־בזיליקום. פרטים: 39 שקל לחצי קילו, 69 שקל לקילו. האגוז 17, שוק מחנה יהודה, ירושלים. טל': 02-5003601.

בן אנד ג'ריס. מי שאינו מסתפק בתצרוכת המצות האימתנית של החג ליד הכבד קצוץ, יכול לקבל את המצה גם בתוך הגלידה, עם הטעם החדש שרקחה החברה במיוחד לפסח: גלידת מצה קראנץ' וניל שוקולד צ'יפס. פרטים: 20 שקל לחצי קילו, או 9 שקלים לכדור גלידה. בגלידריות של החברה בגלילות, ראשון לציון, יבנה ומודיעין.

מגשי פירות

אחד הפתרונות האלגנטיים לאירוח כל השנה, המדלג בקלילות מעל מכשולי כשרות ומתאים במיוחד לאביב, הוא מגש של פירות חתוכים ומעוצבים.

האקדמיה לפירות. את הפירות החתוכים והקלופים אפשר להזמין גם במגשים אקולוגיים מתכלים העשויים קני סוכר, או לצרף בקבוק יין, פרלינים ושאר פינוקים. אחת האפשרויות שיתאימו במיוחד לפסח היא סלסילת אגוזים הכוללת אגוזי מלך ואגוזי פקאן, שקדים ופקאן סיני, ושילובים של אגוזים בתוך פירות יבשים כמו תמרים או תאנים. פרטים: 150–500 שקל לסלסילות ומגשי פירות, 150–250 שקל לסלסילות אגוזים. טל':

1-700-500115. www.perot4u.co.il

מגשי פירות. מחיר: 500-150 שקל. באקדמיה לפירות מגשי פירות. מחיר: 500-150 שקל. באקדמיה לפירות מגשי פירות. מחיר: 500-150 שקל. באקדמיה לפירות

קסם הפרי. מספקים סלסילות פירות חתוכים וקלופים, בצירוף בקבוקי יין או שמפניה, פירות יבשים ואגוזים. פרטים: 210–700 שקל. טל': 1-700-551188. www.kesemhapri.co.il

יינות מבעבעים

למברוסקו די לואיג למברוסקו די לואיג'י רוסו דולצ'ה. מחיר: 38 שקל לבקבוק למברוסקו די לואיג

אין אירוח ראוי בלי בקבוק יין על שולחן, והמבעבעים, קלילים ומרעננים, הם בחירה מעולה לתחילת הקיץ ויוסיפו לאווירת החג.

למברוסקו די לואיג'י רוסו דולצ'ה. זהו יין אדום ומתוק המבעבע קלות מיקב קאוויקיולי האיטלקי (יבוא: הכרם). היין ללא ספק יתחבב גם על מי שאינו מורגל בשתיית יינות ויהווה השלמה יפה לשולחן אירוח קליל. זהו הלמברוסקו הכשר לפסח הראשון. פרטים: 38 שקל לבקבוק.

קאווה גודפרדו הספרדית. מיוצרת במתוד שמפיין - שתי תסיסות, עם תסיסה שנייה בבקבוק. זהו יין מבעבע ומעט כבד (יבוא: אקרמן). הקאווה הכשרה נמכרת בשתי גרסאות - יבשה וחצי יבשה, שניחנת בטעם מתקתק יותר ותתאים גם לשתיינים לא מקצועיים. פרטים: 40 שקל לבקבוק.

מאפים וקינוחים

אחד מפריטי החובה על שולחן האירוח הוא עוגיות או עוגות. למרבה השמחה לא צריך להתפשר על הטעם או המראה המלבב שלהם.

בן עמי. הקונדיטוריה הוותיקה מציעה כמדי שנה קולקציה מגוונת (כשרה ללא חשש קטניות), והשנה הוסיפה קינוחים - כוסיות מוס אישי ב־12 טעמים, בהם לימון, תות, אננס ותפוח, שיהיו קינוח מצוין לארוחת החג או כיבוד קליל ומהנה. פרטים: 84 שקל למארז של 12 יחידות מוס או 7 שקלים לכוסית אחת. בסניפי הרשת בכפר ויתקין, הרצליה פיתוח, תל אביב, גני תקווה וירושלים.

שמו. גם השנה בנה מיקי שמו תפריט מיוחד הכולל מגוון גדול של עוגות, עוגיות וקינוחים לחג. עוגיות המקרון היפהפיות שהוא מייצר בגרסה הכשרה לפסח, בטעמים קפה ושוקולד ובמילוי קרם קפה וקרם שוקולד, יהוו השלמה יפה וטעימה לשולחן החג או לאירוח קליל בחול המועד. פרטים: 35 שקל למארז של חצי קילו (המכיל כ־20 מקרונים). בסניפי הרשת ברמת אביב, בקריית חיים ובחיפה.

תגיות