אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוביני: "סין היא ארנבת והודו צב" צילום: עמית שעל

רוביני: "סין היא ארנבת והודו צב"

הכלכלן שחזה את המשבר הכלכלי סבור כי הודו זקוקה לכמות "עצומה" של הון כדי להתקרב לשיעורי הצמיחה של סין

31.03.2010, 11:11 | סוכנויות הידיעות

הודו זקוקה לכמות "עצומה" של הון כדי להתקרב לשיעורי הצמיחה של סין, ולהרוויח מהשינוי העולמי בכוחות הכלכליים המתקדם לעבר השווקים המתעוררים, טוען נוריאל רוביני, הכלכלן שחזה בהצלחה את המשבר הכלכלי. "סין היא ארנבת והודו צב, אך הצמיחה מתחזקת בהודו", אמר רוביני. "ישנו צורך עצום בהון אנושי ופיסי".

בעוד שארצות הברית, אירופה ויפן מתאמצות להתאושש מהמיתון הקשה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה, המדד הראשי בהודו שגשג ב-12 החודשים האחרונים, והכלכלה שלה צפויה לצמוח ב-8.2% בשנה הכספית שתחל באחד באפריל. השיעור המהיר ביותר מזה שנתיים. התמ"ג הסיני צמח ב-10.7% בשלושת החודשים שהסתיימו בדצמבר, השיעור החד ביותר מאז הרבעון הרביעי של 2007.

פחות תלויה בייצוא

לדברי רוביני, השווקים המתעוררים בדרך להתאוששות מסוג V, והנקודה החיובית בנוגע להודו היא שהכלכלה שלה פחות תלויה בייצוא בהשוואה לסין.

רחוב בהודו, צילום: shutterstock רחוב בהודו | צילום: shutterstock רחוב בהודו, צילום: shutterstock

הודו דורשת "הון פיסי בדמות תשתיות שניתן לספק על ידי השקעות ציבוריות ופרטיות וכן על ידי שותפויות ציבוריות-פרטיות", מסביר רוביני. הוא הוסיף גם כי הודו צריכה להשקיע בהון אנושי, בחדשנות, ברפורמות קרקע ו"לשמור על יציבות חברתית".

לדבריו של רוביני, "סין ככל הנראה עומדת בפני אתגר קשה יותר בשמירה על שיעור צמיחה דו ספרתי מאשר הודו המנסה להשיג צמיחה דו ספרתית".

נקודת אור

רוביני מציין, כי אף שהכלכלות של הודו וסין אינן מספיק גדולות כדי להוביל את הצמיחה העולמית, השווקים המתעוררים נותרו "נקודות אור" בהשוואה לארצות הברית, אירופה ויפן, שעומדות בפני לחץ אינפלציוני. "השווקים המתעוררים רק הולכים וגדלים, ובסופו של דבר הם יעקפו את התמ"ג של ארצות הברית".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
חבל שכולם שוכחים את המשך המשל
מי שמגיע למנוחה ולנחלה הוא הצב ולא הארנב השחצן שבזבז את הזמן על שטויות. יש לצמיחה גבוהה מידי את המחירים שלה וכבר רואים את זה בסין. אף אחד לא מנסה לאמוד או לחשוב על הזעזועים התרבותיים שמתחוללים בסין בצורה עצומה. הסיבה שסין נלחמת בגוגל כי היא יודעת שברמת הכבר או העיר ואפילו ברמת מחוז - לממשל המרכזי יש כוח. מול אזורים שלמים במדינה הממשל הסיני לא יצליח לשמור על סדר - בין אם בגלל עליית מחירי תשומות, שינויים במבנה המשפחה ועוד.. מרי אזרחי בסין קרוב הרבה יותר ממה שחושבים - הסינים כבר לא ציינתנים כמו הוריהם. הודו , שכבר חשופה ונמצאת בדיאלוג עם העולם המערבי מעל למאה שנה נמצאת במקום תרבותי וחברתי הרבה יותר נוח ומתאים לצמיחה ארוכת טווח ויציבה לאורך עשורים ולא למשך כמה שנים.
איזופוס , פה ושם  |  31.03.10
3.
השקעה ארוכת טווח בהודו היא השקעה בטוחה.
הודו תצמח כשרמת החיים בסין תעלה משמעותית- במוקדם או במאוחר המשכורות בסין יעלו והחברות הגדולות שמייצרות שם עכשיו בעיקר בגלל המשכורות הנמווכת ינסו למצוא מקום אחר עם משכורות נמוכות יותר שבו אפשר לייצר בזול ולגרוף יותר רווחים. שני המקומות היחידים שעונים על ההגדרה הזאת הם אפריקה והודו- רק שבאפריקה הן לא ישקיעו בגלל המצב הפוליטי הלא יציב אז הן ישקיעו בהודו- המפעלים מסין פשוט יעברו בהמוניהם מהודו שתיהנה מכמות ההון העצומה שרוביני מדבר עליה ותהפוך לסין החדשה.
מישהו , ישראל  |  31.03.10