אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הביקורות הראשונות לאייפד: "מחשב מסוג אחר לגמרי" צילום: בלומברג

הביקורות הראשונות לאייפד: "מחשב מסוג אחר לגמרי"

רוב כתבי הטכנולוגיה שזכו לקבל את הטאבלט החדש של אפל לביקורת חלקו לו שבחים וקבעו שלמרות חסרונותיו מדובר במוצר מרשים שעומד בציפיות. אבל לא כולם סבורים שיש סיבה למהר ולפתוח את הארנק

01.04.2010, 10:50 | עומר כביר

"גאוני", "ווינר", "סכנה לקינדל" ואפילו "תחליף אפשרי למחשב הנייד" ו"אחד המחשבים הטובים ביותר אי-פעם" – אלו רק כמה מהשבחים שחלקו כתבי הטכנולוגיה שזכו לקבל דגם של האייפד, הטאבלט של אפל שיושק ביום שבת, לבדיקה והתנסות מקיפה. כלל, זכה המכשיר החדש לביקורות מפרגנות במיוחד מהכתבים הבולטים שזכו להשתמש בו. רק אחד, דייוויד פוג מהניו יורק טיימס, כתב בגנותו בחריפות: "לפטופ עושה יותר ועולה פחות".

וולט מוסברג מהוול סטריט ג'ורנל קבע שלאייפד יש פוטנציאל לגרום לשינוי משמעותי בעולם המחשוב הנייד, לאיים על שליטתם של הלפטופים בתחום, ולהפוך את ממשקי המגע לאמצעי קלט פופולרי יותר מעכברים.

"האייפד הוא יותר מספר אלקטרוני, אף שהוא ממלא תפקיד זה יותר טוב מהקינדל של אמזון, ויותר מאייפון גדול. מדובר במחשב מסוג חדש לגמרי", כתב מוסברג. "ככל שהשתמשתי בו יותר, גיליתי שיש לי פחות ופחות רצון לחזור לאחד המחשבים הניידים שלי. היקף השימוש שלי בהם היה 20% מהשימוש הרגיל, והיה שמור בעיקר לכתיבת ועריכת מסמכים, או לצפייה בסרטוני פלאש. 
אייפד. "חדשנות טהורה", צילום: בלומברג אייפד. "חדשנות טהורה" | צילום: בלומברג אייפד. "חדשנות טהורה", צילום: בלומברג

"פסק הדין שלי: למרות החסרונות שלו, האייפד יכול להחליף את המחשב הנייד ברוב הפעולות הקשורות לתקשורת, צריכת תוכן ואפילו יצירת תוכן מוגבלת. אם אתם בעיקר גולשים ברשת, רושמים פתקאות, משתמשים ברשתות חברתיות ובאימייל וצורכים תמונות, סרטים, ספרים, מגזינים ומוזיקה – המכשיר מתאים לכם. אם אתם צריכים ליצור או לערוך גיליונות נתונים ענקיים ומסמכים ארוכים, או משתמשים במערכות מתוחכמות לארגון אימייל וביצוע שיחות וידיאו, האייפד לא יענה על הצרכים שלכם".

מוסברג גם ציין שהתרשם עמוקות מחיי הסוללה של האייפד, שהיו ארוכים בהרבה מלפטופים וסמאטרפונים: "צפיתי בסרטים, תוכניות טלוויזיה ותכני וידיאו אחרים ברצף עד שהאייפד שבק. הוא שרד 11 שעות ו-28 דקות, בערך 15% יותר מ-10 השעות שמבטיחה אפל".

גם אדוארד בייג מ-USA Today היה מלא שבחים: "האייפד הראשון הוא ווינר. הוא מהווה יריב ראוי לקינדל של אמזון ומהווה מתחרה ראוי למכונות המשחקים הניידות של נינטנדו וסוני". בהמשך הוסיף בייג כי "הרבה אנשים עדיין יזדקקו למחשב מסורתי יותר. אי אפשר לערוך וידיאו על האייפד, והמקלדת הווירטואלית לא מתאימה לכתיבת מסמכים", אבל סיכם: "אפל סיפקה עוד מוצר מרשים שבגדול עומד בהייפ סביבו".

"ככה תמיד רצינו שהרשת תעבוד"

 

אנדי אייהנאטקו מהשיקגו סאן טיימס קבע כי האייפד הוא "חדשנות טהורה - אחד מהמחשבים הטובים ביותר אי-פעם", והוסיף: "חוויית השימוש באייפד מושכת ואלגנטית. זה המחשב הכי טוב בבית ובמשרד שלי. הוא לא תחליף למחשב הנייד, אבל האייפד ממלא חלל שקיים כבר כמה זמן".

 

גם מבקרים נוספים היו מלאי שבחים. טים גדעון מ-PC Magazine העניק למכשיר ציון של 4.5 מתוך 5 וכתב שהוא מודאג מעתיד הקינדל. זני ג'רדין מ-BoingBoing כינתה את המכשיר "גאוני", והוסיפה "ככה תמיד רצינו שהרשת תעבוד. אנחנו רק רוצים שהיא תעבוד, בלי להיות מודעים לשיטות האספקה". עומָר וואסו מ-The Root כתב: "שיעור קטן מהמשתמשים המתקדמים יתאכזבו מחסרונות שונים של האייפד. השאר יתרגשו לגלות שהשימוש באייפד הוא חסר מאמץ. בעיקרון זהו מכשיר קל ומהנה לשימוש".

"מי צריך מחשב שלישי?"

רק דייוויד פוג מהניו יורק טיימס קלקל את החגיגה. "האייפד הוא בעיקרון אייפוד טאץ' ענקי", כתב פוג, והמשיך לבקר רבות מתכונות המכשיר: "השימוש בתור ספר אלקטרוני לא הולך להציל את העיתונים והוצאות הספרים. המבחר זעום (60 אלף כותרים נכון לעכשיו), אי-אפשר לקרוא באור ישיר, במשקל של 680 גרם הוא נעשה כבד אחרי כמה זמן (הקינדל שוקל 280 גרם), ואי-אפשר לקרוא ספרים מהחנות של אפל בשום מכשיר אחר, אפילו לא על האייפון".

על ההקלדה במכשיר כתב: "כשהאייפד ישר, השימוש במקלדת הווירטואלית הוא חוויה נוראה; בזווית של 90 מעלות, המקלדת שמישה בקושי (כי היא גדולה יותר). אין גם ריבוי משימות. רק יישום אחד בכל פעם, כמו באייפון. גם חיבור USB או מצלמה אין. ביי ביי שיחות וידיאו בסקייפ. זה ברור שאפל רק משאירה תכונות שתוסיף לדגמים הבאים". 

אבל גם לפוג היו דברים חיוביים לומר על המכשיר. "האייפד מהיר וקל, מסך הרב-מגע בהיר ומגיב היטב, התוכנה קלה לניווט ובאמת מדובר בקטגוריית גאדג'טים חדשים. האייפד נוח הרבה יותר ממשחב נייד לצריכת ספרים, מוזיקה, וידיאו, תמונות, אימייל וגלישה ברשת", הוא קבע.

פוג מסכם: "בשורה התחתונה אפשר להשיג לפטופ בהרבה פחות כסף – עם מקלדת מלאה, כונן DVD, חיבורי USB, חריץ לכרטיסי זיכרון, מצלמה, הכול. חוץ מזה, אם כבר יש לכם לפטופ וסמארטפון, מי הולך להיסחב עם מחשב שלישי?".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לגבי הסקירה של דיויד פוג, זה לא מדוייק
הוא לא כתב רק דברים שליליים על האייפד. בכוונה הוא ציין שהתגובות לאייפד יהיו שונות בהתאם לסוג המשתמש. הוא הבדיל בין המשתמש ה"גיקי" Techie (חובב מחשבים) לבין שאר המשתמשים. חובב המחשב יתפס לדברים שאין באייפד (אין USB, אין פלאש, אין מצלמה וכו'), לעומת זאת כל השאר פשוט יתלהבו מקלות העבודה והנוחות ובכלל לא ישימו לב לדברים שאין. לכן פוג כתב למעשה שתי סקירות אחת לאייפד, אחת לכל סוג משתמש. תקראו בעצמכם: http://www.nytimes.com/2010/04/01/technology/personaltech/01pogue.html?bl
יוסי  |  02.04.10
10.
תגובה ל-7 , כישלון אפל בתחום הPC ?!?
כמה חברות אתה מכיר שתוך 5 שנים הגדילו את נתח השוק שלהם ב300% ? כמה חברות אתה מכיר שתוך 6 חודשים מחיר המניה שלהם עלה מ60 דולר ל230 דולר ? (כמעט פי ארבע) כמה חברות אתה מכיר שהוציעו מכשיר שגרם לסערה בעולם הטלקום והביא לשינוי תיכנוני בכל חברות המכשירים בעולם ? כמה חברות אתה מכיר שמוציאות מכשיר אלקטרוני שללא שום הדרכה משתשמש רגיל מצליח לשלוט בו ? בקיצור ... תקרא קצת את העובדות , ואז תגיב פה
01.04.10
9.
חה... לא לדאוג לשיטות האספקה...?
כאילו שבאייפד אין דפדפן רגיל לגמרי שמשתמש בדיוק באותן טכנולוגיות כמו דפדפן על מחשב. ההבדל היחיד הוא שאצל מיקרוסופט קראו לזה מונופול (אתם חושבים שאפל תרשה להתקין דפדפן אלטרנטיבי? באייפון היא לא מרשה) אם חברה אחרת הייתה מגבילה כך את החלטות המשתמש וחוסמת כל אפשרות להרוויח ממוצר המתחרה באחת התוכנות שלה - היו כבר מזמן דופקים לה קנס כמו למיקרוסופט. ושוב חה - לא לדאוג לשיטות האספקה? אז בעצם: להיות תקועים עם הפיצ׳רים שאפל חושבת שצריכים להיות בדפדפן. אם אני רוצה טיפה פונקציונליות או איזה תוסף שימושי - אבוד לי
Maddog  |  01.04.10
8.
כולם צודקים כי יש כל מיני משתמשים ולכל אחד צרכים משלו
אך הבעיה טמונה בידידותיות המחשב.היום רק נדמה למשתמשים שהמחשבים שלהם הם ידידותיים.אך בפועל המחשב הופך את המשתשמש לעבד של יצרניות החומרה והתוכנה.תכנות כמו ווינדואס,OS ודומות להן (כולל אפילו לינוקס החופשית),הופכות למעשה את המשתשמש הרגיל לעבד של חברות החומרה,חברות התכנה,ספקיות הרשת ובעיקר של טכנאי ההפעלה,התיקון וההרצה. רק כאשר המחשב יפעל על בסיס של אינטליגנציה מלאכותית (לוא דוקא מתקדמת במיוחד) ובעיקרון של דחיפת מידע (משהו שדומה לעיקרון של הכבלים),נוכל לראות את ההבדלים. בינתיים מדובר בנקניק קלוקל שמנסים לפרוס "עבורינו" לפרוסות שקופות ממש ובמחירים מופקעים.
השפוי האחרון  |  01.04.10
לכל התגובות