אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמנכ"לי השיווק קיבלו עשירית מעלות השכר של המנכ"לים צילום: יריב פיין

סמנכ"לי השיווק קיבלו עשירית מעלות השכר של המנכ"לים

חמשת סמנכ"לי השיווק המתוגמלים ביותר בחברות הציבוריות ב־2009 זכו לקבל שכר בעלות שנתית ממוצעת של 1.7 מיליון שקל

06.04.2010, 06:58 | הדר רז

עלות שכרם של חמשת המנכ"לים המתוגמלים ביותר ב־2009 בקרב החברות הציבוריות עמדה על 1.5 מיליון שקל בחודש בממוצע, שהם כ־17.6 מיליון שקל למנכ"ל בשנה. במקום הראשון בקטגוריית המנכ"לים ממוקם דוד אבנר מפרטנר, עם עלות שכר שנתית של 19.8 מיליון שקל.

אלי יונס, מנכ"ל מזרחי טפחות, נמצא במקום השני, עם עלות שכר שנתית של 18.6 מיליון שקל, ומתוכה תשלום מבוסס מניות בהיקף של 15.5 מיליון שקל. הבוס של יונס, יו"ר מזרחי טפחות יעקב פרי, אמר לאחר פרסום הדו"חות כי "המנכ"ל שלנו ראוי למה שהוא מקבל. לא צריך להתחבא ולא צריך להתנצל". עלות שכרו של פרי עצמו היתה פחות משמינית מזו של המנכ"ל שלו, והסתכמה ב־2.3 מיליון שקל במהלך 2009.

השלישי ברשימת המנכ"לים המתוגמלים של 2009 הוא אייל לפידות, המנכ"ל הטרי של הפניקס והמנכ"ל היוצא של דלק, שעלות שכרו השנתית משני התפקידים הסתכמה ב־17.9 מיליון שקל.

היו"רים: 12.9 מיליון שקל

 

חמשת היו"רים המתוגמלים ביותר ב־2009 בחברות הציבוריות זכו לקבל שכר ממוצע בעלות שנתית של 12.9 מיליון שקל. לשם השוואה, ממוצע שכר חמשת המנכ"לים המתוגמלים גבוה ב־36%.

במקום הראשון בקטגוריית היו"רים נמצא חיים כצמן מגזית גלוב עם עלות שכר שנתית של 18.8 מיליון שקל, שהם 1.6 מיליון שקל בחודש. עלות שכרו הורכבה משכר בעלות של 2.7 מיליון שקל, ממענק של 6.2 מיליון שקל ומתשלום מבוסס מניות של כ־10 מיליון שקל. על פי הסכם השכר של כצמן, הוא היה אמור לקבל בונוס של 53.6 מיליון שקל, אך ויתר על 47.5 מיליון שקל ממנו. גם ללא הבונוס הוא הצליח לכבוש את המקום השני בטבלת 100 מקבלי התגמול הגבוה בבורסה.

לאחר פרסום הדו"חות הוא הדגיש כי "רוב השכר הוא בונוס בגין ביצועים. לנוכח מה שקורה בעולם ובמשק והשאלות שישאלו אותי - חשבתי שהמענק מגיע לי, אבל זה לא ראוי. לא הרגשתי בנוח עם זה. אני מרגיש יותר בנוח עם השכר שקיבלתי בפועל".

כתבות נוספות בנושא:

המנכ"לים של החברות במדד ת"א 25 מרוויחים 4,170 שקל בשעה בממוצע

לידיעת המנכ"לים: הכי משתלם לעבוד אצל סמי ועידן עופר

בכירי המנהלים מציגים: היעלמותה של הבושה

 

סמנכ"לי הכספים: 7 מיליון שקל

 

נראה כי בחברות הציבוריות אלה ששומרים על השמנת זוכים גם לטעום לא מעט ממנה. חמשת סמנכ"לי הכספים המתוגמלים של בורסת ת"א גרפו ב־2009 שכר בעלות שנתית ממוצעת של 7 מיליון שקל, כ־580 אלף שקל בחודש.

מי שמוביל מבין סמנכ"לי הכספים המתוגמלים של 2009 הוא רוברט דייקס מיצרנית מערכות התשלום האלקטרוניות וריפון, עם עלות שכר שנתית של כ־17.4 מיליון שקל שהם 1.45 מיליון שקל בחודש. עלות שכרו הגבוהה של דייקס, שמיקמה אותו במקום החמישי בטבלת אלופי השכר של 2009, מיוחסת בעיקר לאופציות שקיבל בהיקף של 14.7 מיליון שקל.

במקום השני בקטגוריה זו נמצאת אירית אילוז מאמפל עם שכר בעלות שנתית של 5.2 מיליון שקל. אחריה נמצא אבישר פז מהחברה לישראל, עם עלות שכר שנתית של 5.1 מיליון שקל ב־2009, כ־420 אלף שקל בחודש. עלות שכרו היתה מורכבת, בין היתר, מתשלום מבוסס מניות בהיקף של כ־2.1 מיליון שקל.

סמנכ"לי השיווק: 1.7 מיליון שקל

 

חמשת סמנכ"לי השיווק המתוגמלים ביותר בחברות הציבוריות ב־2009 זכו לקבל שכר בעלות שנתית ממוצעת של 1.7 מיליון שקל, שהם כעשירית מעלות השכר הממוצעת של חמשת המנכ"לים המתוגמלים בבורסה. עם זאת, ייתכן שישנם סמנכ"לי שיווק שזכו לשכר גבוה יותר, אך נתונים אלה לא נחשפו על ידי החברות.

מהנתונים שפורסמו, עולה כי סמנכ"ל השיווק המתוגמל ביותר הוא ליאור ריבל מחברת התקשורת אראר סאט, עם עלות שכר שנתית של 2.4 מיליון שקל, מתוכם 1.5 מיליון שקל מענק.

אחריו נמצאת אסתי מעוז מדלתא, עם עלות שכר של 1.95 מיליון שקל. את השלישייה סוגרת צביה לבייב־אלאזרוב מאפריקה ישראל, בתו של בעל השליטה לב לבייב, שקיבלה שכר בעלות של 1.9 מיליון שקל.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אין טעם לפרגן לבעלי השכר הגבוה
שכר גבוה לא בהכרח מצביע על חוכמתו של בעליו. ולגבי העיקולים של "בעלי חברות", אין לדברים כל שחר. סמנכ"ל או מנכ"ל של חברה הוא לא בעלים של חברה ורכושו הפרטי אינו ממושכן לטובת חברה, ככה שלא יעקלו דבר. לכל היותר הם יכולים להפסיד את התפקידים שלהם ואולי כסף על איבוד ערך המניות שהם מחזיקים כהטבה לתפקיד. בקיצור, לא צריך לא לרחם ולא לפרגן ו...לא לשנוא.
אלי , נתניה  |  06.04.10
3.
סליחה, אבל זה שכר סביר בהתחשב בתפקיד, ובאחריות
מקבלי השכר הגבוה ביותר הם בעלי החברה. מעניין הוא שאם החברה תפשוט רגל , זה שאליהם יבואו באופן אישי ויעקלו להם נכסים - זה לא מעניין את כל הקנאים והלא מפרגנים. סליחה כן, אבל הם בעלי העסק - וזכותם המלאה להנות מפירותיו ומהצלחותיו. ואם הם מצליחים גם בעלי המניות מרויחים. ובאשר לעובדים בדרג השני- הם עובדים טובים התורמים להצלחת החברה ומכאן להצלחת בעלי המניות. זאת לא חברה סוציאליסטית, ולא הוכח שסוציאליזם (ובעיקר קומוניזם) מביא להצלחה. זה מביא להאטה, ולחוסר מעש כי ממילא אין לאן לשאוף. מפרגנת לכל בעלי השכר הגבוה, ומאחלת גם לעצמי שכר כזה!
מפרגנת  |  06.04.10
לכל התגובות