אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הקשיים בסין מבריחים חברות אמריקאיות להודו" צילום: בלומברג

"הקשיים בסין מבריחים חברות אמריקאיות להודו"

כך אומר נשיא מועצת העסקים האמריקאית־הודית. שר האוצר האמריקאי מבקר בהודו בניסיון להדק את היחסים הכלכליים עם ניו דלהי. בין היתר מיועד המהלך לסייע לחברות אמריקאיות, המתקשות לפעול בסין, להרחיב את נוכחותן בתת היבשת ההודית

07.04.2010, 09:22 | סוכנויות הידיעות

שר האוצר של ארה"ב, טים גייתנר, הגיע היום (ג')  לביקור רשמי בן יומיים בהודו כדי לפעול להידוק הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות. במהלך הביקור נועד גייתנר עם עמיתו ההודי במסגרת ניסיונות של הממשל האמריקאי לחזק את השפעתו במדינה, על רקע המתיחות הגוברת בין וושינגטון לבייג'ינג.

במרכז הדיונים בין נציגי המדינות יעמדו קידום היציבות הכלכלית, והגברת מעורבותן של חברות אמריקאיות בפרויקטים לשידרוג מערך התשתיות בהודו ששוויים המשוער עומד על טריליון דולר.

"הניו יורק טיימס" מדווח כי בנוסף צפוי גייתנר ללחוץ על עמיתו ההודי לצמצם את הגבלת הבעלות הזרה במוסדות פיננסיים. מקורות בניו דלהי מדגישים עם זאת כי הודו אינה מעוניינת להתיר לבנקים זרים נוספים לפעול במדינה, ותתנה כל שינוי בנושא בצעדים שיאפשרו לבנקים הודיים להרחיב את פעילותם בארה"ב.

מלבד זאת מעוניין גייתנר לשכנע את הודו למתן את הרגולציה על המגזר הפיננסי, המקשה על זרים לפעול בה. אולם גם מהלך זה עשוי להיתקל בהתנגדות, משום שעומס הרגולציה נחשב בהודו כאחד הגורמים שסייעו למתן את השפעות המשבר הגלובלי במדינה.

מומחים מציינים כי הידוק שיתוף הפעולה הכלכלי הוא מהלך מתבקש בתקופה שבה חברות אמריקאיות, הסובלות מירידה במכירות בשוק הביתי, מעוניינות להרחיב את פעילותן מעבר לים ובמיוחד בשוק ההודי. במקביל, חברות אמריקאיות הן הלקוחות הגדולים ביותר של תעשיית טכנולוגיית המידע ההודית. להערכת כלכלנים, עתידה המדינה האסייתית בת מיליארד התושבים להציג השנה גידול של 8.5% בתמ"ג.

"הקשיים הרבים עימם נאלצות חברות מארה"ב הפועלות בסין להתמודד גורמים להן לשקול מחדש את מעשיהן, והודו מרוויחה מכך", אמר ל"טיימס" רון סומרס, נשיא מועצת העסקים האמריקאית־הודית. דוגמאות לכך הן גוגל ופייסבוק, הנתונות להגבלות חמורות מצד השלטונות בבייג'ינג אולם נהנות ממיליוני משתמשים בהודו.

בטרם יצא לביקור שיבח גייתנר את מדיניותה הכלכלית של הודו וציין כי בכוונת ארה"ב לסייע לה להקים שוק אג"ח קונצרניות. לאחרונה הצהיר ראש ממשלת הודו, מנמוהאן סינג, כי מדינתו זקוקה לשוק אג"ח יעיל כדי לממן את שדרוג התשתיות.

בתוך כך, ה"טיימס" הלונדוני דיווח כי גייתנר פעל לדחיית פרסומו של דו"ח מטעם הקונגרס המאשים באופן ישיר את סין בביצוע מניפולציות במטבע שלה - מהלך שעשוי להיות בסיס להטלת מכסים וסנקציות מסחריות אחרות על בייג'ינג.

תגיות