אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דן אנד ברדסטריט: מספר העסקים בסכנת סגירה עלה במרץ צילום: דוד הכהן

דן אנד ברדסטריט: מספר העסקים בסכנת סגירה עלה במרץ

הענף בעל שיעור העסקים הגדול ביותר בסכנת סגירה הוא ענף המסעדנות והפאבים. מוסר התשלומים דווקא השתפר בחודש שעבר

07.04.2010, 12:12 | נעמה סיקולר

בחודש מרץ נרשם גידול במספר העסקים בארץ הנמצאים בפני סכנת סגירה, כך עולה מסקירה שפרסמה הבוקר דן אנד ברדסטריט.

מהנתונים עולה, כי ענף המסעדות והפאבים שהיה המסוכן ביותר בחודש פברואר, הוא גם המסוכן הביותר במרץ כאשר שיעור העסקים הנמצאים בסכנת סגירה מיידית בו עומד על 28.42% (לעומת 28.26% בחודש שעבר). אחריו ברשימה - ענף חנויות המזון (חנויות מכולת, ירקות, דגים) עם שיעור עסקים בסכנת סגירה שעומד על 27.25%, כמעט חצי אחוז יותר מבחודש שעבר. בין הענפים בעלי הסיכון הנמוך ביותר ניתן למצוא את ענף הפיננסיים, הביטוח והניהול, ענף התקשורת וענף הציוד האלקטרוני עם סיכונים ממוצעים של 5-8%.

שיעור העסקים בכלל המשק הנמצאים בסיכוי גבוה לסגירה הוא 13.16%, לעומת 13.09% בפברואר 2010. ירידה קלה נרשמה בשיעור העסקאות המתבצעות תוך כדי פיגור בתשלומים בכלל המשק, והוא עומד נכון למרץ 2010 על כ-22.50% לעומת 25.55% בפברואר.

הענף בעל מוסר התשלומים הגרוע ביותר הוא ענף רשתות המזון 55.56% מהעיסקאות בענף שולמו בפיגור (לעומת 54.5% בחודש פברואר). ענף בתי המלון וההארחה גם הוא עם מוסר תשלומים רע, אך במרץ רשם ירידה מסוימת בשיעור העסקאות ששולמו בפיגור: מרמה של 42.4% בפברואר לרמה של 34.78% במרץ.

מי שרשם הרעה משמעותית במוסר התשלומים החודש הוא ענף ייצור מוצרי המזון. שיעור העסקאות ששולמו בפיגור עלה מ-6.85% בפברואר ל-11.17% במרץ.

תגיות