אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: שבוע האייפד צילום: טלי שמיר

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: שבוע האייפד

מעבר לוויכוחים בעד ונגד המוצר עצמו והפוטנציאל האמיתי שלו, החגיגה התקשורתית סביבה השקת מחשב הלוח של אפל בארה"ב עוררה דיונים על תרבות הצריכה ועל אלה שעומדים בחזית הטכנולוגיה

09.04.2010, 10:14 | רוני שני

קדחת האייפד

ביום שבת הושק בארה"ב האייפד של אפל, אבל נראה שלמרות המאמצים הניכרים של עיתונות הטכנולוגיה לייצר קדחת סביב המכשיר - המצב בפועל אפרורי בהרבה; לדברי החברה, רק 300,000 יחידות שווקו ביום ההשקה (חלקן נשלחו לחנויות, לא נמכרו בפועל), והתורים שהשתרכו מול חנות אפל בניו יורק אמנם כללו כמה מאותגרים, אבל אפילו הם היו הרבה יותר מודעים-תקשורתית מאשר מלאי חדווה לנוכח הגאדג'ט המדובר. הייתכן שיש משהו בפוסט ששיחרר סטיב ג'ובס המזויף למאמיניו, שבו הוא מזכיר להם במלוא הכנות שהסיבה שהם עומדים בתור היא "ריקנות רוחנית"? דרור פויר, בכל אופן, מציע לא ללעוג לפראיירי-התורים, אלא להעריך אותם על נכונותם לעמוד בחזית הטכנולוגיה בכל מחיר.

למרות שמרבית הפרשנים והסקרנים מהללים את המכשיר, כמו כל מוצר חדש של אפל, גם האייפד סובל מלא מעט בעיות, חלקן אקוטיות יותר מאחרות; וכמו האייפון, גם הוא כבר נפרץ כך שיוכל לתפקד באופן מעט יותר חופשי. ולמרות זאת, בגרדיאן מנתחים את ההודעה לעיתונות של אפל ואת תחזיות האנליסטים וקובעים שלמכשיר יש פוטנציאל לא מבוטל לשלוט בשוק הטאבלטים המנומנם.

עומדים בתור לאייפד. ריקנות רוחנית?, צילום: בלומברג עומדים בתור לאייפד. ריקנות רוחנית? | צילום: בלומברג עומדים בתור לאייפד. ריקנות רוחנית?, צילום: בלומברג

הנה כמה ביקורות נוספות: פארחד מאנג'ו מכנה את המכשיר "מכונת פנאי פורצת דרך" ומשוכנע שהמגבלות שלו הן שהופכות אותו לאידאלי כל כך. סטיבן פריי מציע את רשמיו מהתנסות ראשונה במכשיר, תוך שהוא חולק עם הקוראים את ההיסטוריה האישית שלו עם מוצרי אפל, ומסביר מדוע התאהב באייפד כמעט מיד. ג'ייסון קלקניס מודע לבעיות, אבל משוכנע שמדובר בחפץ שבבוא הזמן יחליף לחלוטין את המחשב הנייד. אבל לא כולם תמימי דעים: ג'ף ג'ארוויס, גורו ניו מדיה, שאמור להישפך מתענוג למראה המכשיר, התעורר בבוקר שאחרי עם חרדות בלב. והגדיל לעשות קורי דוקטורו, שמסביר למה הוא אינו מתכוון לקנות אייפד ומציע לכולם לנהוג כמותו.

ובישראל? ב"קפטן אינטרנט" סבורים שהמכשיר לא משרת שום צורך לבד מהתשוקה לצרוך; ב-ynet הדעות חלוקות באשר למידת המהפכנות הטמונה במכשיר; ואילו אלי מהבלוג "הלם תרבות" רואה באייפד פונטציאל למכשיר שיחולל מהפכה תרבותית, לא טכנולוגית. מבולבלים? Valleywag הכינו רשימת סיבות לקנות או להתעלם, לבחירתכם.

על פי הדיווח של אפל, ביום ההשקה הורידו משתמשי אייפד מיליון אפליקציות (הנה הפופולריות שבהן), ורבע מיליון ספרים דיגיטליים. ב-Salon משוכנעים שמדובר בגאדג'ט האולטימטיבי לחובבי הקריאה, אבל ניק קאר חושב שחובבי הקריאה שהאייפד מתאים להם הם אלו שלא אוהבים לקרוא. ומה עוד אפשר לעשות איתו? בעיקר לצפות בווידיאו (בקרוב יגיעו גם התכנים הפורנוגרפיים).

ב-NPR קובעים שהמכשיר ישנה את האינטרנט כפי שאנחנו מכירים אותה - ולרעה. ובגיזמודו מסבירים מדוע השינוי ניכר כבר עכשיו, והוא עשוי להיות חיובי למדי. ב-Slate מציינים שהאייפד ההרמטי הוא הניצחון של סטיב ג'ובס על שותפו להקמת אפל, סטיב ווזניאק חובב הפתיחוּת. והצלם שתמונתו משמשת כרקע ברירת המחדל של האייפד נזכר בהתרגשות שאחזה בו למשמע הבשורה.

בונים אתרים? כך תדעו כיצד האתר שלכם נראה באייפד וכך תוכלו לוודא שהסרטונים שאתם מעלים לאתר יוצגו כהלכה במכשיר.

בפינצטה

מה עוד קרה השבוע? צפון קוריאה השיקה מערכת הפעלה מבוססת לינוקס משלה, כוכב אדום שמה.

אתר הטורנטים הפופולרי Isohunt עומד בפני סכנת סגירה.

בית משפט אמריקאי קבע כי ל-FCC, נציבות התקשורת הפדרלית, אסור לחייב ספקיות רשת להעניק יחס שווה לכל סוגי התעבורה המקוונת. המשמעות: הנציבות לא תוכל לדרוש ניטרליות רשת ולקדם את תוכנית הפס הרחב שלה, שמטרתה להבטיח אינטרנט מהיר לכל תושבי ארה"ב.

הדו"ח הרבעוני של קרן מוזילה מגלה כי נתח השוק של פיירפוקס עומד על כ-30% ברחבי העולם, והגידול החד ביותר נרשם ברוסיה.

מפתחי משחקים מדברים על עתיד הפיתוח ל-PC, יתרונותיו וחסרונותיו של המחשב לעומת קונסולות, תלת ממד, DRM ועוד.

ראיון עם מלך הוויראליות של האינטרנט, ג'ונה פרטי מ-BuzzFeed.

סופרת ומרצה לכתיבה חולקת עם הקוראים את תהליך הגמילה שלה מטוויטר ופייסבוק.

תגיות