אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נא ללכת לשירותים לפני הטיסה: ריינאייר בוחנת שוב גביית כסף עבור שימוש בתא השירותים במטוס צילום: בלומברג

נא ללכת לשירותים לפני הטיסה: ריינאייר בוחנת שוב גביית כסף עבור שימוש בתא השירותים במטוס

מנכ"ל חברת התעופה לטיסות מוזלות אמר בתכנית של הבי.בי.סי כי נבחנת גביית תשלום עבור השימוש בשירותים בטיסות, רעיון שהועלה בעבר. דובר החברה: "אין דרישה חוקית שבמטוס יהיה שירותים"

07.04.2010, 22:49 | יסמין גיל

בקרוב תחל חברת התעופה האירית לטיסות מוזלות, ריינאייר, לגבות 1 ליש"ט עבור שימוש בתאי השירותים בטיסותיה. כך אמר מייקל או'לירי, מנכ"ל החברה בראיון בתכנית הבוקר של הבי.בי.סי.

אין כמו הרעיונות היצירתיים של או'לירי כדי לעורר יצירתיות גם בכותרות: באתר האינטרנט של USA TODAY, קראו לכך: pay to pee; באתר The Consumerist העמלה קיבלה את הכינוי Pay-To-Potty .

המנכ"ל צוטט כמי שאומר שהחברה בוחנת התקנת מתקנים למטבעות בתאי השירותים במטוסי החברה, בדומה למתקנים שקיימים בתחנות הרכבת: "אנו בריינאייר תמיד בוחנים דרכים להפחתת עלות הטיסה, על מנת להפוך אותה לנגישה לכלל הנוסעים", אמר או'לירי.

באתר ה-MAIL נכתב שריינאייר עובדת מול יצרנית המטוסים בואינג, לשדרוג תאי השירותים ב-168 מטוסי חברת התעופה. עוד נכתב כי ללא קשר לרעיון לגבות תשלום עבור השימוש בתאי השירותים, החברה שוקלת לצמצם את התאים במטוסיה לכדי אחד ל-189 נוסעים.

דובר החברה, סטיבן מקנמרה, צוטט באותה ידיעה כמי שאומר: "על ידי גביית תשלום עבור השירותים אנו מקווים לשנות את התנהגות הנוסעים, כך שהם ישתמשו בשירותים לפני או אחרי הטיסה. זה יאפשר לנו להוציא שניים מתוך שלושה תאי שירותים, ולהוסיף לפחות עוד שישה מושבים במטוס".

על פי אתר הטיימס, ארגוני צרכנים הביעו מחאה על המהלך, בטענה שחברת התעופה שמה למטרה להרוויח על חשבון נוחות הצרכנים. טענה נוספת היתה שהמהלך יביא למטרה הפוכה, שכן נוסעים יעדיפו שלא לרכוש משקאות במהלך הטיסה, כדי להימנע מללכת לשירותים, ובכך ייפגעו רווחי חברת התעופה.

גם הטייסים, כך נטען באותה ידיעה, מתנגדים למהלך שעלול לדרוש גם מהם לשלם עבור השימוש בשירותים: "כמה מטבעות הצוות יקבל ליום?", מצוטט טייס.

דובר חברת התעופה אמר לעיתון הלונדוני כי החברה בוחנת את עמלת המשנה עבור השימוש בתא השירותים: "העניין הוא שאין דרישה חוקית לכך שבמטוס יהיה שירותים, כך שאם יש תא שירותים, החברה יכולה לגבות תשלום עבור השימוש בו".

ריינאייר שפועלת במודל 'לואו קוסט' כבר גובה תשלום עבור אוכל, שתייה, העלאת מזוודות, תשלום כרטיס הטיסה בכרטיס אשראי וביצוע צ'ק-אין באתר האינטרנט או בנמל התעופה.

רעיון גביית עמלת משנה עבור שימוש בתאי השירותים הועלה כבר בשנה שעברה, אולם לא יושם. נציג מטעם החברה הרגיע ואמר שעדיין לא התקבלה החלטה בנושא. חברת התעופה עצמה אף טרם מסרה הודעה רשמית לגבי עמלת המשנה השנויה במחלוקת.

תגיות