אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר בנק הפועלים: "פרסומי התשואה החודשיים לא היטיבו עם הצרכן" צילום: חגי דקל

יו"ר בנק הפועלים: "פרסומי התשואה החודשיים לא היטיבו עם הצרכן"

יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה, בכנס על חינוך פיננסי: "האוכלוסיות החלשות והעניות עושות את הטעויות המשמעותיות יותר בתכנון הפיננסי"

08.04.2010, 10:13 | שהם לוי ומיקי פלד

יאיר סרוסי, יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים, נאם היום (ה') במסגרת כנס בנושא חינוך פיננסי שנערך במכללה למנהל. "האפשרות להשקיע בעולם נפתחה בפני כל אזרח בישראל, זה התאפשר בין השאר דרך התפתחות אמצעי המידע. מנגד, פרסומי התשואה החודשיים לא היטיבו עם הצרכן הפיננסי לקבל החלטה מושכלת", אמר סרוסי.

"האם בידי הציבור יש את הכלים? האם הציבור הרחב יודע אילו שאלות לשאול? בניגוד להחלטות היום יומיות - להחלטות הפיננסיות השפעה מהותית על הטווח הארוך. המשבר הסביר לנו זאת טוב מאוד", הוסיף סרוסי.

"לא כולם חייבים להיות בעלי תארים בכלכלה או במנהל עסקים אך על כל אחד יכול להיות מודע לחינוך הפיננסי שלו. לקוח בבנק שיש לו מודעות פיננסית הוא לקוח טוב יותר ורווחי יותר, כך מההשקפה הבנקאית", לדברי סרוסי.

קנדל: "האחריות הפיננסית הוטלה על הציבור ללא התראה מראש"

יוג'ין קנדל ראש המועצה הלאומית לכלכלה אמר בכנס כי "ועדת בכר העבירה את האחריות מהמעביד, הוועד, איגוד מקצועי לפרט. האחריות הזו ניתנה ללא שום התראה מראש. אם היינו עושים זאת ברפואה ואומרים למטופלים אתם עכשיו מטפלים בבריאותכם – הייתה הפתעה. מנגד, העולם הפיננסי נהיה היום הרבה יותר מסובך".

"כממשלה אנחנו מתערבים ועושים תוכניות של רפואה מונעת. כממשלה אנחנו חייבים לתת לציבור את הכלים הבסיסיים. המטרה של הממשלה היא להקטין פערים באוכלוסיה", הסביר קנדל והוסיף כי "האוכלוסיות החלשות והעניות עושות את הטעויות המשמעותיות יותר בתכנון הפיננסי. אם יש מישהו שמשתכר הכנסה נמוכה כל טעות היא משמעותית, להבדיל מאדם שמשתכר כ-25 אלף שקל בחודש".

"בהרבה מדינות בעולם, מפותחות ומתפתחות יש פעילות ארצית למודעות פיננסית. זה מתחיל מכיתות נמוכות שמסבירים לילדים מה זה כסף, זה מגיע גם באוכלוסיות יותר מבוגרות ויש גיבוי גם מבחינת כלי התקשורת", אמר עוד.

"השנה תביא המועצה הלאומית לכלכלה תכנית אסטרטגית לחינוך פיננסי בישראל ואננו מקימים בימים אלו גוף תחת המועצה שירכז את העבודה מול הגופים השוונים כמו משרד החינוך, משרד האוצר ועוד", סיכם קנדל.

דוד ברוך: "נוצרה ההבנה לצורך בשינוי של החינוך הפיננסי בישראל"

דוד ברוך, מנכ"ל בית ההשקעות אקסלנס, אמר בכנס כי "אני אופטימי כי אני חושב שנוצרה ההבנה לצורך בשינוי של החינוך הפיננסי בישראל".

"הציבור לא יודע מה ההבדל בין פיקדון בבנק לאיגרת חוב שהנפיק אותו בנק. איגרת החוב תיסחר בתשואה לפדיון גבוהה יותר מאשר חיסכון בבנק שלא ניתן לשבירה למשך שנתיים", אמר ברוך. "הבנקים שבעבר ריכזו את כל הנכסים הפיננסים מתמקדים היום בשיווק הפיקדונות, במקביל הם עוסקים בייעוץ פיננסי. המחנך הלאומי הוא המערכת הבנקאית".

לגבי ההשפעה הצפויה על שוק ההון בעקבות הרפורמות אמר מנכ"ל אקסלנס: "אם יהיה חינוך פיננסי תהיה הקצאה יעילה יותר של משאבי הפרט. ישנה חוסר מועדות לגבי הערכה של תוחלת החיים. תוחלת החיים התארכה ולא כל בן אדם בן 50 או 60 צריך לצאת לגמרי משוק המניות".

"יש שינוי דרמטי בכל הנושא של שיווק ומכירה של מוצרים פיננסים: העברה של לקוח בין קופה א' לקופה ב' דורשת מכתב הנמקה. בין המעברים הללו אנחנו מחנכים את הלקוח ומלמדים אותו", אמר ברוך כשהתייחס לתפקידם של היצרנים בחינוך פיננסי.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות