אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גירעון מסחרי של 7.24 מיליארד דולר נרשם בסין בחודש מרץ צילום: בלומברג

גירעון מסחרי של 7.24 מיליארד דולר נרשם בסין בחודש מרץ

תחזיות האנליסטים עמדו על גירעון של 390 מיליון דולר בלבד. הייבוא זינק ב-66% בהשוואה לשנה שעברה, בעוד שהייצוא טיפס ב-24.3%

10.04.2010, 08:39 | בלומברג

סין דיווחה על גירעון מסחרי בחודש מרץ, לראשונה זה שש שנים. זאת, על אף שהיואן נשאר צמוד לדולר.

לשכת המכס פרסמה באתר האינטרנט שלה כי הגירעון עמד על 7.24 מיליארד דולר, זאת בהשוואה לעודף של 7.6 מיליארד דולר שנרשם בפברואר. תחזיות האנליסטים עמדו על גירעון של 390 מיליון דולר בלבד. הייבוא זינק ב-66% בהשוואה לשנה שעברה, בעוד שהייצוא טיפס ב-24.3%.

גירעון מסחרי עבור חודש בודד כנראה לא יספיק כדי לשכנע את ארצות הברית להפחית את הלחץ המופעל על סין להגמיש את שער המטבע שלה. הבנק הסיני המרכזי מחזיק את המטבע ברמה של 6.83 יואן לדולר מאז יולי 2008.

על פי הערכות של לשכת המכס, חזרה לעודף מסחרי צפויה כבר החודש, לאחר שמחסור עונתי בעובדים פגע בייצוא של בגדים, נעליים ותיקים במרץ. "זוהי נפילה זמנית", אמר וונג קיאן כלכלן בכיר לסין בג'י.פי.מורגן בהונג קונג.

 

"הסיבה העיקרית לגירעון במרץ היא השגשוג בביקוש המקומי בסין", מסביר הואנג גואהוא, שעומד בראש מחלקת הסטטיסטיקה בלשכת המכס. הצמיחה בייבוא ברבעון הראשון הייתה הגבוהה ביותר מאז החל התיעוד ב-1980, לדבריו, הביקוש הלאומי מסייע "להתאוששות הכלכלית העולמית ולאיזון מחדש".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הסיבה חג בסין -מפעלים לא עבדו שבועיים.למה לא משוים לשנה קודמת בחג הסיני?
אם יעשו השוואה לשנה שעברה בחג-לא יצטרכו כותרות מפוצצות לעצם העניין-אם סין תיאלץ לתסף את היואן זה יפגע בכל העולם באינפלציה כי כל הסחורות מיובאות מסין ארה"ב מנסה באמצעים מלאכותיים לשפר את כלכלתה אבל תגרום לאינפלציה גם בארה"ב אפילו אם היואן יהיה 20 אחוז פחות זה לא ישנה את האינפוזיה שהעולם מקבל מסין כי למערב אין מה למכור צריך לפתח תעשיות ומוצרים חדשניים וכך להתחרות.ומוצרים אלה פחות תלויים בשער המטבע
מאיר  |  10.04.10
1.
אני לא מאמין לנתונים החשבונאיים שיוצאים מסין
לא יתכן שהכלכלה שלה המשיכה לעלות כרגיל בשנים 2008-2009 כאשר הצריכה בכל העולם המערבי נעצרה והביקושים ירדו בצורה ניכרת. הכלכלה של סין עדיין נשענת ברובה על ייצוא ובניגוד לארה"ב לא יכולה לצמוח רק בהתבסס על ביקושים מקומיים. מצד שני, בדיוק כשבארה"ב נשמעות קריאות לייסף את היואן פתאום סין מציגה באופן מאוד נוח גרעון מסחרי דרמטי ולא צפוי. אני לא מאמין לנתונים שהם מוסרים. אין שם שקיפות לא בממשל ולא בחברות. לדעתי מתפתחת שם בועה מסוכנת ואולי הם מסתירים גם הר של חובות בעייתיים וכשזה יפרוץ החוצה, המשבר הפיננסי האחרון יהיה ילד קטן לעומתו.
michael , tel aviv  |  10.04.10