אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יריד המעצבים

יריד המעצבים

מהיום מילאנו מוצפת בסוחרים וסתם סקרנים שבאים ליריד העיצוב לפגוש את המגמות שישלטו בעולם העיצוב בשנה הקרובה. "כלכליסט" מציג את החידושים ואת המעצבים הישראלים הצעירים שמציגים ביריד

13.04.2010, 12:19 | רעיה הנרי

היריד השנתי Salone del Mobile במילאנו הוא אירוע העיצוב החשוב של השנה. הפתיחה החגיגית למוזמנים ומכובדים תתקיים היום, ומחר (ד') ייפתחו השערים לעשרה ימים לסוחרים ואנשים מקצוע בתחום. ב־18 באפריל ייפתח היריד למשך יום אחד לקהל הרחב. אבל לא חייבים להיכנס אליו בשביל להרגיש את אווירת הפסטיבל; זו שורה על מילאנו כולה, שכן גם חברות שאינן משתתפות ביריד עצמו מציגות באולמות תצוגה ברחבי העיר. ההכנות לקראת אירוע הפתיחה החגיגי מתנהלות כמו מבצע סודי.

אורחי הסלון שמגיעים לשטח יום לפני הפתיחה פוגשים חלונות ראווה מכוסים - סוג של תרגיל ביחסי ציבור, היוצר מתח וציפייה לחידושים וההפתעות שמסתתרים מאחורי הווילונות. בכל שנה אוצרי היריד מקדישים לתחום מסוים את מרב תשומת הלב, והשנה נמצאים במרכז התעניינות המטבחים והאמבטיות.

טריקים מקוריים

על אף העמימות שעוטפת את היריד, "כלכליסט" השיג מידע מוקדם על המוצרים שיוצגו בו, המלמדים על כיווני המחשבה והחומרים שיאפיינו אותו השנה. מותג העיצוב הברזילאי של האחים קמפנה, המעצבים גם לחברות גדולות כמו אדרה, קפליני וה.שטרן, יציג השנה פריטי עיצוב עליזים בזכוכית מורנו - מכדים ועד גופי תאורה בסדרות ממוספרות שבהם משולבות דמויות קטנות מזכוכית צבעוניות בעבודת יד. העיצובים מקוריים, מרתקים, כמעט אמנותיים.

מנורה של האחים קמפנה מנורה של האחים קמפנה מנורה של האחים קמפנה

בית העיצוב מורוסו, המנפק מדי שנה פריטי עיצוב אקלקטיים, יוצאי דופן ונועזים, יציג השנה גם ביריד וגם באולם התצוגה של המותג בעיר. המותג, שמעסיק מעצבים עצמאיים לצד מעצבי הבית, מתמקד הפעם ביצירות של המעצבים העצמאיים. רון ארד עיצב למורוסו כיסא שלד מתכתי בקו המעוקל האופייני לו; זוג המעצבים ניפה דושי וג'ונתן לווין יציגו מערכות ישיבה במראה טבעי קלוע; ופטרישיה אורקויולה תציג מערכת ישיבה נינוחה הנראית כעשויה מגזע עץ מגולף.

המעצב היפני טוקוג'ים יושיוקה, שעבד 20 שנה אצל איסי מיאקי ומככב בשנים האחרונות כמעצב עצמאי, מציע השנה כורסה מרופדת ברבדים של נייר אלומיניום. במתחם המטבחים ביריד, הנקרא יורוקוצ'ינה, יציגו מטבחי סקבוליני את דגמי הטטריקס בעיצוב מייקל יאנג. שמו של הדגם, המשלב את המילים טטריס וטריקס, מלמד על המורכבות המודולרית שלו ועל האפשרות להתאים את המטבח לצרכיו של הלקוח.

היריד נושא אופי מסחרי, והמבקרים מגיעים אליו גם בשביל ללמוד על המגמות החדשות ולקבל השראה וגם בשביל לסגור עסקאות. מי שמחפשים מעצבים צעירים ופורצי דרך ימצאו בשטח היריד את סלון הסטליטה (Satellite - לוויין), שם מציגים מעצבים צעירים מכל העולם. המעצבים עוברים ועדת קבלה שקובעת מי מהם יוכל לשכור אחד מ־300 הביתנים בסלון.

מטבח מדגם טטריקס בעיצוב מייקל יאנג מטבח מדגם טטריקס בעיצוב מייקל יאנג מטבח מדגם טטריקס בעיצוב מייקל יאנג

הזווית הישראלית

בתוך מתחם הסטליטה אפשר למצוא גם מעצבים ישראלים צעירים. בביתן E1 E2 תציג קבוצת d-Vision הישראלית את בשורת נפלאות תאורת ה־LED בפרויקט הנקרא On/Off, כמטאפורה לשימוש במתג החשמל. d-Vision הוא פרויקט התמחות ייחודי, בחסות חברת כתר ובניהולו המקצועי של פרופ' עזרי טרזי, המאפשר לבוגרים מצטיינים של בתי ספר לעיצוב להתמחות בתנאי חממה לפני שהם יוצאים לדרך עצמאית.

בביתן B12 בסטליטה יציגו השנה שלושה מעצבים בוגרי בצלאל: רן אמיתי, גיל שפי וגילי קוצ'יק, שלמדו יחד במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל והקימו לפני כחצי שנה את קבוצת Bakery. לדבריהם היצירתיות המחשבתית היא שתופסת השנה את מרכז הבמה, כדי להניח קצת לחידושי ההייטק לטובת הנשמה האמנותית.

מחוץ ליריד, באזור Tortona, שמתאפיין באופי אוונגרדי, יציגו השנה ארבעה בוגרי שנקר טריים בביתן That's Design: נעמה הופמן תציג גופי תאורה עשויים בכיפופי מתכת ובשילוב תאורת לדים. נגה מנור תציג גופי תאורה המשלבים אלמנטים פלסטיים. אסף ויינברום יציג גופי תאורה העשויים מעץ בעבודת יד בשילוב של חומרים מסורתיים בטכנולוגיות חדישות. הלל איזקסון תציג ספסל המתנה למוסדות בריאות המאפשר התרחבות מודולרית פשוטה לשלושה יושבים ויותר.

בביתן מבקרים כ־80 אלף איש במהלך שבוע העיצוב, מה שמאפשר חשיפה בינלאומית לבתי ספר לעיצוב מרחבי העולם ולמעצבים צעירים, ומספק למובילי דעת הקהל, מעצבים ועיתונאים הזדמנות לגלות את הדבר הבא של עולם העיצוב.

מחיר כניסה ליריד לקהל הרחב: 30 יורו לזוג ליום.

תגיות