אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרטנר לבג"ץ: משרד התקשורת מונע מאיתנו לספק שיחות בינלאומיות צילום: שחר אהרוני

פרטנר לבג"ץ: משרד התקשורת מונע מאיתנו לספק שיחות בינלאומיות

החברה טוענת כי משרד התקשורת מעמיד בפניה תנאים אינם סבירים וכי היא מופלית לרעה מול סלקום ופלאפון

13.04.2010, 11:13 | גילעד נס

חברת הסלולר פרטנר הגישה הבוקר (ג') עתירה לבג"ץ כנגד משרד התקשורת, בטענה כי המשרד מונע ממנה לפעול בשוק השיחות הבינלאומיות באמצעות מתן רישיון מתאים (רישיון מב"ל - מפעיל בין לאומי). העתירה מופנית גם כנגד ספקיות השיחות הבינלאומיות הישראליות בזק בינלאומי, נטויז'ן, סמייל ואקספון.

העתירה, שהוגשה בידי משרד עו"ד רון גזית, מגיעה לאחר שהחברה נתבשרה לאחרונה כי המשרד לא שינה את עמדתו בנושא ואינו מתכוון להעניק לה רישיון שיאפשר לה לפעול גם כספקית שיחות בינלאומיות, בנוסף להיותה ספקית סלולר, קישוריות אינטרנט, ושיחות פנים ארציות על פי רשיונות מתאימים.

בהמתנה למפעיל וירטואלי

על פי עמדתו של משרד התקשורת, על מנת שספקית סלולר תוכל לפעול כספקית שיחות בינלאומיות, או להחזיק מניות של ספקית שכזו, נדרשים להתקיים שני תנאים: התנאי הראשון - הצפוי להיכנס לתוקפו בחודש אוגוסט השנה - הוא היפוך מנגנון החיוב בשיחות סלולר לחו"ל, כאשר לאחר השינוי ישלם המנוי לספק השיחות הבינלאומיות וזה יעביר את דמי הקישוריות לספק הסלולר.

התנאי השני הוא תחילת פעולתו של מפעיל סלולר וירטואלי אחד לפחות, אירוע שאינו צפוי להתקיים לפני סוף השנה הנוכחית ועל פי הערכות גם לא לפני אמצע השנה הבאה. ההמלצה להתנות את שינוי המדיניות בהתאם להיפוך החיוב בסלולר הופיעה בדו"ח ועדת גרונאו, אך שר התקשורת הקודם, אריאל אטיאס, קיבל את המלצת בכירי משרד התקשורת והוסיף את התנאי השני המתייחס לתחילת פעילות מפעיל וירטואלי. מדיניות זו גם מונעת למעשה כעת מסלקום למזג לתוכה את נטויז'ן. ומנעה מפרטנר לרכוש את סמייל.

שיחה לחו"ל (אילוסטרציה), צילום: בלומברג שיחה לחו"ל (אילוסטרציה) | צילום: בלומברג שיחה לחו"ל (אילוסטרציה), צילום: בלומברג

פרטנר טוענת כי הסעיף המתייחס לתחילת פעילות מפעיל וירטואלי, שכאמור נוסף בידי המשרד לאחר השלמת דו"ח גרונאו, מאפשר למעשה למפעילים הוירטואליים לקבוע את לוחות הזמנים שבהם יותר לפרטנר לפעול כספקית שיחות בינלאומית, ומצב זה אינו סביר.

פרטנר: אפליה לרעה

בנוסף, פרטנר טוענת כי מתוקף היותה החברה הסלולרית הגדולה היחידה שאינה חלק מקבוצת תקשורת המכילה ספקית שיחות בינלאומית, היא מופלית לרעה מול סלקום ופלאפון, השייכות לקבוצה שבעלי מניותיה נהנות מפעילות נטויז'ן ובזק בינלאומי, בהתאמה. טיעון זה יכול כמובן לשמש גם את חברת מירס, שגם היא אינה חלק מקבוצת תקשורת.

זוהי העתירה השישית כנגד משרד התקשורת שמגישות החברות מתחילת השנה. קדמו לה שתי עתירות של סלקום, בהן טענה כי המשרד מעכב הטיפול בנושאים הקשורים בה, ומעניק יחס מועדף ולא שוויוני למירס. בעתירה נוספת שהגישה לאחרונה נטויז'ן כנגד משרד התקשורת, היא מוחה על הכוונה להעניק להוט רישיון לאספקת קישוריות אינטרנט.

הוט עצמה עתרה בינואר כנגד המועצה לכבלים וללווין, הפועלת תחת משרד התקשורת, לאחר "תקרית הולמארק" במסגרתה צוטט יו"ר המועצה, ניצן חן בפניה לאזרחים בה הזכיר להם כי יש באפשרותם להתנתק משירותי הוט כולם בגין הוצאת ערוץ הולמארק מחבילת הבסיס. גם מירס עתרה כנגד המשרד בנושא ביטול הפטור להצבת והתקנת אנטנות קטנות, אולם עיקר עתירתה מופנה ליועץ המשפטי לממשלה, שלטענתה חרג מסמכותו בנושא.

תגיות