אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשנה למנכ"ל בנק לאומי: "אין שאלה מיהו הבנק המוביל בישראל" צילום: בן לם

המשנה למנכ"ל בנק לאומי: "אין שאלה מיהו הבנק המוביל בישראל"

כך אמר זאב נהרי בכנס "כלכליסט". מנכ"ל הבנק הבינלאומי סמדר ברבר צדיק: "סיכון האשראי של הבינלאומי הוא מהנמוכים במערכת הבנקאית"

13.04.2010, 16:36 | תומר זלצר

"כל הבנקים דיברו על מספר לקוחות וגודל. בלאומי מדברים על רווחיות. החזון שלנו הוא להיות הקבוצה הבנקאית הרווחית ביותר בישראל לאורך זמן וכמובן ברמת סיכון נתונה. אי אפשר לנתק את הקשר בין הרווחיות לבין רמת תיאבון הסיכון של לאומי שהיא נמוכה. אין שאלה מיהו הבנק המוביל בישראל". כך אמר בכנס זאב נהרי, המשנה הבכיר למנכ"לית בנק לאומי והממונה על מערך הכספים, החשבונאות ושוקי ההון בבנק.

"החזון הזה מושתת על מספר נדבכים. לתת את הערך הגבוה ביותר ללקוחות ולבעלי המניות. אנו גאים בכך שמאות ואלפי מעובדי הבנק משולבים בפעילות בקהילה ובמיוחד בקרב בני נוער. אנחנו מתמקדים באותם תחומים בעלי תשואות גבוהות: מגזר מסחרי, עסקים קטנים ובנקאות פרטית. אנו שואפים להגדיל את הפעילות בערוצים הישירים. עשרות אלפי לקוחות חדשים הצטרפו ללאומי דיגיטל מאז יצאנו בקמפיין. אנו מדברים גם על הרחבת הפעילות הבינלאומית ושדרוג המצוינות התפעולית" אמר נהרי.

הוא הוסיף כי "ממוצע גידול האשראי בשנים 2009-2004 בבנק לאומי היה בעיקר במשקי הבית, בבנקאות המסחרית, עסקים קטנים ובנקאות פרטית. לעומת זאת, בבנקאות העסקית היתה ירידה. זו אסטרטגיה של התאמת האשראי לתיאבון הסיכון של הבנק".

לדבריו, "יחס הלימות ההון של בנק לאומי הוא מהגבוהים במערכת. לראשונה פירסם בנק לאומי את יעדי הלימות ההון לשנים הקרובות ואנו מדברים על יחס הלימות הון כולל של 14%-14.5% והלימות הון ראשונית של 8%-8.5%".

"גם ב-2008 היינו בין הבנקים הבודדים בעולם שלא הפסידו ובשנת 2009 סיימנו עם רווח של יותר מ-2 מיליארד שקל - הגבוה ביותר במערכת הבנקאית וזו לא השנה הראשונה. יחס היעילות של לאומי הוא הטוב ביותר במערכת הבנקאית – כ-60%. ואולם, היחס הזה עדיין לא מספיק טוב בהשוואה לבנקים אחרים בעולם" הוא ציין.

כמו-כן הוסיף נהרי כי "איכות תיק האשראי של בנק לאומי היא מהטובות במערכת והאינדיקטור החשוב ביותר לתיק האשראי הם החובות שאינם נושאים הכנסה ביחס לתיק האשראי – ללאומי היחס הטוב ביותר במערכת הבנקאית".

 

אהוד ארנון: "לדיסקונט יש פוטנציאל רב"

"אתם ודאי שואלים את עצמכם מהו הפוטנציאל לעתיד של הבנקים בישראל, ואני סבור שלדיסקונט יש פוטנציאל רב. בנק דיסקונט גייס 63 אלף עובדי מדינה לאחר שהתחלנו לפני שנתיים וחצי עם 10,000 - לא היה דבר כזה בתולדות הבנקאות הישראלית. זהו חלק מרכזי מהצמיחה שלנו בעתיד. גייסנו את הלקוחות ועכשיו אנחנו ממצאים את הפוטנציאל". כך אמר אהוד ארנון, ראש החטיבה העסקית בבנק דיסקונט בכנס ת"א 100 של "כלכליסט" ואקסלנס".

"כשמסתכלים על הכנסות מימון והכנסות מעמלות - דיסקונט הוא הגבוה ביותר וגדלים בקצב מהיר. ההכנסות התפעוליות של דיסקונט גדלות בקצב מהיר יותר מהאחרים. הדבר הזה ימשיך גם בעתיד. אנחנו הבנק הנזיל ביותר במדינת ישראל ביחס פקדונות לאשראי. כדאי לזכור גם שהלקוח הישראלי משאיר הרבה כסף בעו"ש ואפשר להניח מה יקרה כשהריביות יעלו".

"בחובות הבעייתיים אנחנו די דומים למערכת הישראלית, אבל צריך לזכור שחלק מרכזי מהבעייתיות בתיק של דיסקונט הוא היסטורי - מתקופה של לפני עשר שנים. לאט לאט אנחנו 'נפטרים' מאשראי בעייתי ותיק".

"עד המשבר היה מקובל שאפשר לעבוד רק עם בנק אחד. היום השוק מבין שצריך לעבוד עם יותר מבנק אחד כדי שתהיה אלטרנטיבה - ובנק דיסקונט הוא בהחלט אלטרנטיבה טובה. כדאי להיות לקוח של דיסקונט - ואפשר יהיה לראות את זה גם בביצועים בהמשך הדרך".

ברבר צדיק: הסיכון של הבינלאומי ירד באופן משמעותי

"בשנת 2002, שנת משבר במשק הישראלי, ספג הבנק הבינלאומיהפסדים בגין המיתון. בסוף 2003 השתנתה השליטה בבנק ואתה גם האסטרטגיה: הבנו שכדי לגדול באופן משמעותי בקמעונאות צריך לבצע רכישות. במהלך שש השנים האחרונות רכש הבינלאומי את יובנק, בנק אוצר החייל ומסד. הכפלנו את כמות הסניפים שלנו וכיום יש לנו קבוצה בנקאית של חמישה בנקים".

"השגנו פיזור של האשראי ופיזור הכנסות. הסיכון של הבנק ירד באופן משמעותי והוא נכנס למשבר עם איתנות פיננסית מאוד חזקה. במקביל, אנחנו מבצעים תהליך של התייעלות שבמסגרתה אנחנו מאחדים את כל פונקציות המטה והבנקים השונים מתמקדים בשיווק מוצרים לאוכלוסייה. הפעילות הזו עלתה ועולה כסף, אבל ברגע שהיא תסתיים נתייצב עם קבוצה בנקאית חזקה עם זרוע קמעונאית חזקה".

"מ-2003 ועד היום הבינלאומי הכפיל את ההון שלו וכיום הוא בעל יחס הלימות ההון ורמת הנזילות הגבוהה במערכת הבנקאית עם רמת רווחיות נאה. במקביל, כיום סיכון האשראי של הבנק הבינלאומי הוא מהנמוכים במערכת הבנקאית. תוך כדי התהליך הזה, הבנק ביסס אסטרטגיה של הובלה בנושא של הייעוץ לשוק ההון".

"לאחרונה נחתם הסדר לגבי מכירה הדרגתית של האחזקות של דיסקונט בבינלאומי. ההסדר הזה מוביל לחלוקת דיבידנד של 800 מיליון שקל, שיקטין את הלימות ההון של הבינלאומי אבל היא עדיין תישאר גבוהה. במקביל, הדבר יאפשר התחלת סחירות נאה מאוד במניות כאשר המטרה לבצע איחוד הון ולהיכנס בעתיד למדדים המובילים בבורסה".

תגיות