אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן: מכרנו 340 דירות ברבעון הראשון ונשאר בארץ

מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן: מכרנו 340 דירות ברבעון הראשון ונשאר בארץ

תמיר דגן אמר בכנס ת"א 100 כי "במגורים אנחנו כאידיאולוגיה פרושים בכל הארץ, ונמשיך לבנות לכל המעמדות" והוסיף כי שיכון ובינוי הינה חברה שתמיד היתה פעילה רק בישראל ותישאר רק בה. מנכ"ל גב ים אמרה כי "מדיניות החברה היא לא לבנות בניינים"

13.04.2010, 18:11 | שי פאוזנר ודותן לוי

"במגורים אנחנו כאידיאולוגיה פרושים בכל הארץ, ונמשיך לבנות לכל המעמדות". אמר היום (ג') תמיר דגן, מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן שבשליטת שיכון ובינוי של משפחת אריסון בכנס ת"א 100 של "כלכליסט" ואקסלנס.

דגן אמר כי ברבעון הראשון של השנה מכרה החברה 340 דירות והתחילה לבנות 400 דירות. "זו חברה שתמיד היתה פעילה רק בישראל ותישאר רק בה".

מנכ"ל שיכון ובינוי נדל"ן הדגיש כי כל הקרקעות והנכסים של החברה רשומים למרות המעבר ל-IFRS בערכים הסטוריים, וזו לדבריו היתה החלטה נבונה של הנהלת החברה. "מכרנו לדור אלוןב-30 מיליון שקל לפני חצי שנה קרקעות ורשמנו עליהן רווח יפה בגלל ההחלטה הזו".

 

מנכ"ל מליסרון: שהפעילות שעשינו עד כה תימשך גם בעתיד"

"יובל בן זאב, הגורו של שוק ההון, המליץ עלינו כמניה לטווח ארוך יחד עם טבע, בזק ובנק מזרחי וזו תעודת כבוד. שאלו אותי מה יהיה בעשור הבא. שהפעילות שעשינו עד כה תימשך גם בעתיד", כך אמר אבי לוי מנכ"ל מליסרון.

לוי התיחס לרכישת קניון רמת אביב בתקופת השפל מידי אפריקה ישראל "בשנה האחרונה עשינו מספר צעדים משמעותיים ובינהם רכישת קניון רמת אביב. בתקופה שרכשנו חרדנו מאד ממה שיקרה לאור המיתון וירידות המחירים. הצגנו לדירקטוריון תרחישי איוב עם ירידה בהכנסות, ולמרות הכל בשנה האחרונה הצגנו הכנסות של 139 מילון שקל לשנה שמשקפים למעלה מ-10% תשואה".

לדבריו, חלק מפעילויות החברה לא מתומחר בשווי שלה. "הקנייה של קניון רמת אביב לא מגדילה לכאורה את השווי אבל ההכנסות שלנו גדלו ב-80 מיליון שקל וזה לא בא לידי ביטוי בחישובים של האנליסטים. אחד הפרמטרים הכי חשובים בעניינו הוא ה-FFO - התזרים הפנוי של החברה. הוא עמד על 215 מיליון ולהערכתנו יעלה בשנה הקרובה ל-225-230 מיליון שקל".

מבין הפעילויות המתוכננות לשנה הקרובה ציין לוי את הפיכתו של קניון חוצות המפרץ למתחם אאוטלט, בדומה לזה שבצומת בילו, שיהיה האאוטלט של אזור הצפון.

 

מנכ"ל גב ים: "מדיניות החברה היא לא לבנות בניינים"

 

"מדיניות החברה היא לא לבנות בניינים, אנחנו מספקים ללקוחות שלנו הרבה מעבר לכך", כך אמרה היום (ג') שרון שוופי, מנכ"ל גב ים, בכנס ת"א 100 של "כלכליסט" ואקסלנס.

לדבריה, הדבר שמייחד את גב ים כחברת נדל"ן הוא בכך שהיא עושה את כל הפעולות: רכישת הקרקע, ייזום, בנייה וניהול הנכסים. "אנחנו מעסיקים מהנדסים ויוצרים השבחה לאורך הדרך. יש לנו כעשרים אתרים קיימים, אנחנו לא בונים בניין בודד אלא פארקים ומחזיקים 765 אלף מ"ר בתפוסה של 95%. יש לנו גם עתודות של אלפי מ"ר שהם יהיו מנוע הצמיחה שלנו בעתיד. יש לנו 500 לקוחות ואנחנו גובים ב-300 מיליון שקל בכל שנה".

לדברי שוופי, מהות החברה היא לא רק משרדים והיי-טק אלא גם מבני תעשיה ולוגיסטיקה וגם מסחר. "נכס הדגל שלנו הוא מרכז גב ים בהרצליה על כביש החוף והנכס המרכזי שלנו הוא בפארק ההייטק המוביל בישראל בחיפה. באים לראות את הפארק הזה מכל העולם יש בו 194 אלף מ"ר מתוכם בנינו כ-134 אלף מ"ר. זה המקום היחיד בעולם שאפשר לראות דלת ליד דלת את מיקרוסופט, גוגל ויאהו", היא אומרת.

לדבריה, החברה נמצאת בבנייה של פארק נוסף בצפון הרצליה פיתוח שחברת סאיטקס היתה בו שוכרת לטווח ארוך. "שינינו את הטאבו למתחם והוספנו זכויות וכרגע נמצא בהקמה בניין של 18 אלף מ"ר שיסתיים בשנה הבאה. פרויקט חדש שיוסיף לנו הכנסות של 14 מיליון שקל השנה הוא מחסן לוגיסטי עבור מפעלי נייר חדרה במודיעין".

מנכ"ל מבני תעשייה: האסטרטגיה לשנים הבאות - הרחבת תחומי הפעילות וכניסה רחבה לאסיה

מנכ"לית מבני תעשייה, דלית בראון, פתחה את דבריה ואמרה כי החברה שפזורה בעשר מדינות, "שרק בישראל יש לה יותר מ-760 נכסים היא חברה שיכולה להגן על עצמה ולהרוויח יפה מהתנועה הנכונה ביניהן". שווי הנכסים של כל החברות שלנו כ-3 מיליארד שקלים, מאשרים לנו ליצור מנועי צמיחה עם הרחבה של הפיזור הגיאוגרפי. נכנסו למשל לתאילנד לפרויקט של מגדל, ונמשיך להשביח נכסים וקרקעות. לפני ארבע שנים היה לנו ספר של 30 עמודים בתחום זה וכיום מדובר בפעילות ענפה מאוד".

לדבריה, "האסטרטגיה שלנו בישראל כוללת גם כניסה לתחומים חדשים ובהן אנרגיה סולארית והקמת רשת המרכזים המסחריים. באותם פרויקטים שבהם הרגשנו שמימשנו את הפוטנציאל מכרנו ונמכור כאלה שוב כשנזהה נכסים כאלה". בישראל יש לחברה 1.4 מיליון מ"ר.

"אין פעילות תעשיה בישראל שלא מכירה את החברה. בעוד יומיים, היא מספרת, תמסור החברה נכס שבנתה ב-70 מיליון שקל ללומניס. לדבריה, "אנחנו ממשיכים להיכנס לשוק המלונאות - נפעל בניו יורק ובבלגרד בשנים הקרובות. הכניסה שלנו לאסיה תתרחב בשנים הקרובות". בעולם, אומרת בראון, תעדיף החברה להמשיך לפעול חד עם שותפים מקומיים.

תגיות