אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר: המשקיעים הזרים מחזיקים רק ב-3% מהאג"ח הממשלתיות הסחירות צילום: shutterstock

האוצר: המשקיעים הזרים מחזיקים רק ב-3% מהאג"ח הממשלתיות הסחירות

לדברי מחברי הדו"ח לשנת 2009, מעורבות המשקיעים הזרים בשוק האג"ח המקומי נמוכה מדי בכל קנה מידה, וקיימת חשיבות להגדילה

14.04.2010, 11:14 | אמנון אטד

בסוף השנה שעברה חלה עלייה קלה בהיקף האחזקות של המשקיעים הזרים באגרות חוב ממשלתיות סחירות, אולם גם לאחר עלייה זו מסתכם היקף האחזקות הזרות בכ-3% בלבד. כך עולה מהדו"ח לסיכום שנת 2009 של היחידה לניהול החוב הממשלתי באגף החשב הכללי שמפרסם היום (ד') האוצר.

לדברי מחברי הדו"ח, מעורבותם של המשקיעים הזרים בשוק אגרות החוב המקומי היא נמוכה מדי בכל קנה מידה, וקיימת חשיבות להגדילה. זאת למרות שהמשבר הגלובלי האחרון גילה כי מעורבות גדולה מדי של משקיעים זרים יכולה לפגוע ביציבות שוקי ההון המקומיים של חלק מהמדינות. אולם לדעתם, בשל ההיקף הנמוך של האחזקות הזרות בשוק המקומי, קיים עדיין פוטנציאל גבוה להרחיב את בסיס המשקיעים ולשפר בדרך זו את רמת הנזילות של החוב הסחיר המקומי.

שטייניץ, פישר ונתניהו, צילום: חיים צח שטייניץ, פישר ונתניהו | צילום: חיים צח שטייניץ, פישר ונתניהו, צילום: חיים צח

מהדו"ח השנתי עולה עוד כי במסגרת גיבוש חוק בנק ישראל החדש חתמו האוצר ובנק ישראל על מסמך הבנות המסדיר את מערכת היחסים ביניהם. אחד הסעיפים במסמך, שהושלם בשבועות הראשונים של השנה הנוכחית, עוסק בנושא ההנפקות לטווח קצר של עד שנה אחת. סוכם בו כי הממשלה תוכל מעתה להנפיק מלאי של אגרות חוב קצרות, בהיקף של 18-16 מיליארד שקל.

עד היום הגוף היחיד שהנפיק אגרות חוב לתקופה של פחות משנה היה בנק ישראל, המשתמש באגרות המק"מ שלו כמכשיר לניהול המדיניות המוניטרית. ההסדר החדש שהושג נועד לאפשר לממשלה להנפיק אגרות חוב קצרות טווח כדי לשפר את ניהול תזרים המזומנים שלה, וזאת מבלי לפגוע בניהול המדיניות המוניטרית על ידי בנק ישראל.

תגיות