אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלוש שנות מאסר לגזבר שגנב מקופת בית המשפט צילום: סי די בנק

שלוש שנות מאסר לגזבר שגנב מקופת בית המשפט

דניאל סיני, אשר שימש כגזבר בית משפט השלום בצפת ב-13 השנים האחרונות, גנב בכ-100 הזדמנויות סך של 391 אלף שקל

14.04.2010, 15:23 | איתי הר אור

שלוש שנות מאסר בפועל, שנת מאסר על תנאי, וקנס בסך 70 אלף שקל נגזרו על דניאל סיני (47), שהיה גזבר בית משפט השלום בצפת. סיני הורשע על-פי הודאתו בכתב אישום מתוקן בביצוע עשרות עבירות של גניבה בידי עובד ציבור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים ועבירות על חוק איסור הלבנת הון.

סיני עבד משנת 1985 ואילך בשירות המדינה - הנהלת בתי המשפט, בבית משפט השלום בצפת בתפקידים שונים. ב-13 השנים האחרונות שימש כגזבר בית המשפט. במסגרת תפקידו, היה אחראי על קבלת כספי ההפקדות בתיקי הוצאה לפועל ובתיקי בית המשפט, ועל הפקדתם בחשבונות ההוצאה לפועל והנהלת בתי המשפט בבנק הדואר.

מכתב האישום המתוקן עולה כי בשנת 2000 לערך, החליט סיני לשלשל לכיסו כספי הפקדות מזומנים שהופקדו בלשכת ההוצל"פ ועשה כן בכ-100 הזדמנויות, בהן גנב סך של 391 אלף שקל מכספי ההוצל"פ.

כדי להסוות את מעשיו, בין היתר, טען בפני המאבטח שתפקידו היה להפקיד הכספים, כאילו לא בוצעו הפקדות במזומן ונהג לרשום מצג כוזב ברישומים אצלו, כאילו הכספים שהתקבלו הופקדו בחשבון ההוצל"פ בבנק הדואר.

על פי כתב האישום המתוקן, נהג סיני לשים בצד חלק מהשוברים שהכין ולהסתירם, על מנת שלא ייווצר פער גדול מדי בין נתונים שהוזנו על ידו למחשב לבין רישום סכומים שאכן הופקדו בבנק הדואר.

"על ידי הפקדת חלק מהכספים חזרה לחשבון ההוצל"פ הקשה הנאשם על חשיפת מעשיו וניסה לטשטשם, והמשיך במעלליו באין מפריע עד ליום 17.10.07", נטען בכתב האישום. במועד זה, התגלו מעשיו בביקורת חשבונות. בסופו של דבר, הסכום שנגרע מקופת המדינה בערכים נומינליים היה סך 328 אלף שקל.

סיני הואשם כי רכש בכספים אלה דירת יוקרה, ביצע תשלומים שונים, רכש מוצרים, פרע הלוואות, סילק את המשכנתא על דירת מגוריו, הפקיד כספים לחשבונות הבנק שלו ופרע שוברים בגין כספים אותם גנב קודם לכן. זאת תוך ערבוב הכסף הגנוב עם כספים אותם קיבל ממקורות חוקיים.

את מעשיו הסביר "בלחצים כספיים רבים בהם היה שרוי בעקבות רכישת בית חדש וצורך לעמוד בתשלומי המשכנתא". לדבריו הכסף במסגרת העבודה היה זמין מאוד, הפיתוי היה גדול והוא התקשה לעמוד בדחף להשתמש בו, תוך שהוא משכנע את עצמו כי יחזיר את הכסף".

לדבריו "הפיקוח על עבודתו היה דל...והעדר הפיקוח עליו הגביר ואפשר חופש לפעולה והתנהלות מעוותת". לדבריו מאז שקנה בית גדול יותר בשנת 2000 ועד שנתפס, הגדיל את היקף משכורתו בכ-30% באמצעות כספי הגניבה.

שופטת ביהמ"ש המחוזי בחיפה חני הורוביץ, ציינה כי מעשיו של סיני חמורים, על אחת כמה כשמדובר בעובד שעבד במערכת בתי המשפט, שאמונה על המערכה לאכיפת שלטון החוק. השופטת הוסיפה כי קשיים כלכליים, בפרט בעקבות רכישת בית גדול יותר, אין בהם שום צידוק או נסיבה מקילה.

גם העובדה שהפיקוח על הנאשם לא היה רב, אין בה כדי להקל עמו, שכן היא מלמדת על האמון הרב שניתן בו במסגרת תפקידו ועל הצורך להרתיע אחרים במערכת הציבורית, לבל ימעלו.

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות