אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט":  רוני יצחקי הציע עבור אטלס 65 מיליון דולר צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": רוני יצחקי הציע עבור אטלס 65 מיליון דולר

יצחקי לא נרתע ממצבה הרעוע של אטלס והגיש הצעה לרכישת מלוא מניותיה. השאלה המרחפת היום היא האם נועם לניר, המחזיק ב־22% מהחברה, יסכים למכור את מניותיו בהפסד?

15.04.2010, 07:02 | ענת ציפקין וגולן חזני

חובות מעיקים, הפסדים כבדים, שיעורי תפוסה נמוכים בנכסים המניבים והחולשה הכלכלית במזרח אירופה - כל אלה לא מפחידים את איש העסקים רוני יצחקי, מבעלי השליטה בחברת הנדל"ן אטלס נכסים. ל"כלכליסט" נודע כי יצחקי הוא האיש שהגיש באחרונה לדירקטוריון אטלס הצעה לרכישת מלוא המניות של החברה לפי מחיר של 90 פני למניה, המשקף לאטלס שווי של 42 מיליון ליש"ט (65 מיליון דולר).

מניות אטלס רשומות כיום למסחר בבורסת AIM בלונדון, כך שהצלחת המהלך תביא למחיקת המניות מהמסחר ולהפיכת החברה לפרטית. אתמול פרסמה אטלס דיווח קצר ולקוני למשקיעים, לפיו "החברה קיבלה הצעה ראשונית ולא מחייבת מאחד מבעלי המניות של החברה למכור לו את יתרת הונה המונפק בתמורה ל־90 פני למניה". הדיווח לא הסגיר את זהותו של בעל המניות.

בתגובה לדיווח זינקה אתמול מניית אטלס ב־10% למחיר של 89 פני והשלימה זינוק של 58% בתוך חודש. על פי ההערכות, דבר הצעת הרכש דלף לשוק והביא גם לעליות במחיר המניה בימים האחרונים.

מחיר אטרקטיבי?

חברת אטלס פועלת בתחום ההשקעות בנדל"ן במזרח אירופה. לחברה פורטפוליו של 23 נכסים, שכולל 12 נכסים מניבים, שני בתי מלון ותשע קרקעות שמיועדות לפיתוח. החברה נמצאת בשליטת חברת הניהול שלה, אטלס ניהול, שבה מחזיקים במשותף רוני יצחקי (49.9%) וקרן הגידור RP Capital (המחזיקה ב-50.1%) של רפי ברבר ופטר קלנר. ככל הנראה, קרן RP אינה שותפה למהלך הנוכחי של יצחקי, אבל עשויה להצטרף אליו בעתיד.

יצחקי עצמו נפרד לאחרונה משותף אחר, שמעון ויינטרוב, שעמו החזיק בשליטה בחברת בראק קפיטל, המחזיקה בנכסים מניבים בעיקר באנגליה וארה"ב. הפרידה נעשתה לאחר 14 שנות שותפות ועל רקע ההתקררות ביחסים בין השניים.

אטלס הונפקה בלונדון ב־2006 לפי שווי של 240 מיליון ליש"ט, אולם מאז צנח שווייה בשיעור חד. ככל הנראה, יצחקי הגיש את הצעתו מאחר שהעריך כי החברה נסחרת במחיר אטרקטיבי ביחס לנכסים שבהם היא מחזיקה, ובראשם מלון הילטון ורשה, שנחשב לנכס המניב תשואה יפה. את 2009 סיימה אטלס בהפסד כבד של 49.2 מיליון יורו, שנבע ברובו מירידת ערך של 35.6 מיליון יורו בשווי נכסיה.

את הפחתת הערך נאלצה החברה לבצע בשל עליית מחירי ההיוון על הנכסים, ירידה בדמי השכירות, שיעורי תפוסה נמוכים וחולשה בכלכלות המדינות שבהן היא פועלת. לאטלס חובות של 260 מיליון יורו לבנקים, כאשר 60% מהם סווגו במאזן דצמבר כחוב לזמן קצר, בין השאר עקב אי־עמידה בהתניות הפיננסיות לבנקים. למרות זאת, הבנקים טרם דרשו פירעון מיידי של ההלוואות.

האם ליוורמור תתמוך?

בעלת המניות הגדולה באטלס נכסים (21.7%) היא חברת ליוורמור השקעות שבשליטת איש העסקים נועם לניר. ליוורמור רכשה בשנים האחרונות מניות אטלס בהיקף של 29 מיליון ליש"ט, והתנגדותה למהלך על רקע היחסים העכורים השוררים בין לניר ליצחקי ו־RP, עשויה להקשות את הצלחתו.

את תגובות לניר, יצחקי וקרן RP לא ניתן היה להשיג אתמול.

תגיות