אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסגל הבכיר באוניברסיטת ת"א יוותר על 3.5% משכרו למשך שנה, החיסכון – 15 מיליון שקל צילום: גלעד קוולרצ'יק

הסגל הבכיר באוניברסיטת ת"א יוותר על 3.5% משכרו למשך שנה, החיסכון – 15 מיליון שקל

לאוניברסיטה גירעון גדול אותו היא מנסה לכסות בחודשים האחרונים באמצעות שורה של קיצוצים. חברי הסגל הבכיר נענו לבקשת נשיא האוניברסיטה פרופ' יוסף קלפטר

15.04.2010, 10:36 | נעמה סיקולר
ארגון הסגל האקדמי הבכיר של אוניברסיטת תל אביב נענה לפנייתו של פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, להפחתה זמנית של השכר והגמלאות בשיעור של 3.5% לשנה אחת, החל ממשכורת חודש אפריל 2010. ערכה של הפחתה זאת נאמד בסך של כ-15 מיליון שקל.

מהאוניברסיטה נמסר כי פנייתו של פרופ' קלפטר בנושא זה לסגל האקדמי הבכיר, נעשתה על מנת לאפשר את העמקת המחקר, קליטת סגל צעיר מובחר והמשך פיתוחה של האוניברסיטה. כנגד ההפחתה התחייבה אוניברסיטת תל אביב, החל משנת 2012, להרחיב את תוכניות ביטוח הבריאות של חברי הסגל האקדמי בכיר.

אוניברסיטת תל אביב מתמודדת בשנה האחרונה עם גירעון גדול של 67 מיליון שקל. בפתיחת השנה האקדמית עמד הגירעון על 104 מיליון שקל, אולם 37 מיליון שקל מהם כבר כוסו על ידי קיצוץ בפעילויות המוסד. כפי שנחשף לאחרונה ב"כלכליסט" בחודשים האחרונים מפעילה האוניברסיטה תוכנית קיצוצים נוספת שכוללת קיצוץ בתקציב השוטף, בתקציבי המחקר בשעות הנוספות, בתקציב כתבי העת ועוד.

במקביל מנסה בחודשים האחרונים גם יו"ר ות"ת פרופ' מנואל טרכטנרג להוביל מהלך של קיצוץ שכר רוחבי באוניברסיטאות. טרכטנברג ביקש מהסגל האקדמאי באוניברסיטאות לוותר על הפעימה האחרונה בתוספת השכר שלו בשיעור 6.7% למשך שנה, בתמורה לתוספת תקציב כוללת של 300 מיליון שקל לכל המוסדות האקדמיים, עד כה רק האוניברסיטה העברית הסכימה למתווה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
האוניברסיטאות הן נשמת אפו של הסגל האקדמי
בעת השביתה האחרונה רבים התגוללו על הסגל האקדמי ודרישותיו. אך הויתורים על שכר באוניברסיטה העברית, שם הסגל כבר ויתר על למעלה מאחוז משכרו, ומוכן לותר עוד תמורת שיפור מצבה הכלכלי של האוניברסיטה, וכעת באוניברסיטת ת"א מעידים על כך שהסגל אכן מוכן לותר למען ההשכלה הגבוהה. השאלה היא האם הממשלה מוכנה גם היא לתרום להבראת ההשכלה הגבוהה, שהיא הבסיס העיקרי ליתרון היחסי הנשחק של ישראל.
ערן , ירושלים  |  15.04.10
2.
החלטה מבישה
כשהמצב גרוע, היעד הראשון זה קיצוץ שכר המרצים (שיהיה ברור, בוגר שלי מרוויח יותר ממני לאחר תקופה די קצרה). מישהו היה חושב לבצע צעד בכוון ההפוך במידה והמצב היה תקין? השכר של חברי סגל בכל האוניברסיטאות והמכללות נקבע ע"י ות"ת. בואו נניח שהמצב הכספי של אוניברסיטת ת"א היה מצויין. האם נראה למישהו שהיה עולה הרעיון להעלות את שכר המרצים של אוניברסיטת ת"א בלבד לאור המצב התקין? האם יש מצב שהחלטה כזו היתה עוברת בות"ת?
מרצה בת"א  |  15.04.10
לכל התגובות