אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאיר שמיר: "לא ניצור תחרות בין גינדי לרוכשי החצי השני של השוק הסיטונאי" צילום: צביקה טישלר

מאיר שמיר: "לא ניצור תחרות בין גינדי לרוכשי החצי השני של השוק הסיטונאי"

לאחר שחגג עם גינדי ורבוע כחול את העברת חלקו הראשון של מתחם השוק הסיטונאי לידיהם, מצהיר שמיר, מבעלי תנובה: "אנחנו לא חברת נדל"ן. נשתמש בשטחים ליד מפעלי תנובה להתרחבות בעתיד"

18.04.2010, 14:50 | שי פאוזנר

"לא נמכור את החלק השני במתחם השוק הסיטונאי עד אשר תצליח משפחת גינדי להגיע להיקף מכירות מהותי של דירות. לא ניצור תחרות בין גינדי לרוכשי החצי השני של השוק" - כך אומר ל"כלכליסט" מאיר שמיר, אחד מבעליה של תנובה (20.7%).

ביום חמישי חתם שמיר על הסכם מכירת חלקו הראשון של השוק הסיטונאי בתל אביב לקבוצתם של משפחת גינדי ורבוע כחול נדל"ן תמורת כ־1.5 מיליארד שקל - מחיר הנגזר מתשלום מזומן של 950 מיליון שקל, והכנסה עתידית ממכירת 600 דירות במתחם. ההכנסה על מכירת חלקו הראשון של המתחם תתחלק בין חברת השוק הסיטונאי של תנובה (60%), עיריית ת"א (25%), סוחרים בשוק לשעבר ובני משפחותיהם (9%) ועו"ד שרגא בירן (6%). ההסכם נחתם בתום 15 שנה של מגעים למכירת אחת הקרקעות האחרונות הפנויות לבנייה במרכז העיר. בירן זכה לחלקו בעקבות הצלחתו בהובלת תהליך שינוי ייעוד הקרקע ממסחר למגורים. "בשעת ערב מאוחרת התקיימה הרמת כוסית בבית עיריית תל אביב והתחושה בה היתה היסטורית", סיפר שמיר על מעמד חתימת ההסכם.

הדמיה של פרויקט השוק הסיטונאי, צילום: ויו פוינט הדמיה של פרויקט השוק הסיטונאי | צילום: ויו פוינט הדמיה של פרויקט השוק הסיטונאי, צילום: ויו פוינט

מקורבים לעסקה סיפרו ל"כלכליסט" כי השלמתה התאפשרה לאחר שהרוכשים הגיעו להבנות בנוגע לחלוקה מחודשת של הבעלות על המתחם. בתחילת המגעים הבעלות היתה אמורה להתחלק כך שמשפחת גינדי תרכוש את כל שטחי המגורים וכ־20% מהקניון המתוכנן, ואילו רבוע כחול תרכוש כ־80% מהקניון ולא תחזיק כלל בשטחי המגורים. הצדדים הצליחו לחתום על ההסכם לאחר שהוחלט כי הבעלות על המתחם כולו, הכולל את יחידות הדיור והמרכז המסחרי, תתחלק שווה בשווה בין משפחת גינדי ורבוע כחול.

חשוב לציין כי מימוש ההסכם תלוי באישור אסיפת בעליה של רבוע כחול, שעל פי הסיכום תתקיים בטווח של 40 יום מיום חמישי האחרון. שמיר העריך בסוף השבוע כי זהו רק הליך טכני ולא צפויים בו בעיות.

"השטחים ליד מפעלי תנובה לא יימכרו"

 

בשיחה עם מאיר שמיר בסוף השבוע ניכרה התלהבות. "מדובר בעסקה שהיתה חשובה לכל הנוגעים בדבר. כולנו ראינו בכך שליחות", הוא אומר. "מתחם השוק הסיטונאי היה בעברו המפואר בקצה תל אביב, ועם השנים הפך חלק מרכזי בלב לבה של העיר. אני זוכר כמה קשה היה להיכנס ולצאת ממנו בשעות שבהן היו משאיות מגיעות כדי לפרוק ולהעמיס סחורה. זה הפך למטרד. היה חשוב להעתיק אותו משם", מציין שמיר. "זו תהיה הפעם הראשונה שבאמצע תל אביב יבנו שכונה שלמה. מעבר לנושא הכלכלי היתה פה אחריות להקים פה משהו נכון שבעוד 20 שנה יגידו, פה עשו משהו נכון. ככה אני הרגשתי".

היו לא מעט פעמים שבהן האשימו אותך בכך שקנית את תנובה בגלל רצונך למכור את הנדל"ן שלה בלבד.

"אין לי עניין להגיב לשמועות. אתה צריך להיות נקי כפיים ולהאמין במה שאתה עושה. אני וגם איפקס קנינו חברת מזון. לא קנינו חברת נדל"ן. העובדה שאנו מוכרים את הנדל"ן של תנובה כמו סינמה סיטי, השוק בתל אביב ושטחים בפתח תקווה, מחזקת זאת. אנחנו לא מוכרים שטחים שבהם תנובה מייצרת מזון".

שמיר מוסיף בעניין זה, "תנובה היתה תמיד חברת מזון והשקיעה בנדל"ן כדי להתפתח. גם אנחנו וגם איפקס ידענו כשקנינו את תנובה שיש לה נכסים עם ערך נדל"ני גבוה. אבל אני אומר לך באחריות, אני ואיפקס רכשנו את החברה הזו כדי לפתח אותה כחברת מזון. אנחנו יודעים שאנחנו יכולים לקחת אותה למקומות גבוהים מאוד בתחום הזה".

למרות ההצהרה הזו, צריך לזכור כי לתנובה יש לא מעט שטח שאיננו קשור לייצור מזון, ובראשו השווקים הסיטונאיים בירושלים, חיפה ונתניה. האם תמכרו אותם?

"אני לא אתייחס כעת אל הנכסים הללו".

מעבר לשווקים סיטונאיים, לתנובה יש כיום עתודות קרקע של עשרות דונמים בכמה מקומות מעניינים, הצמודים למחלבות, מפעלים ומרכזים לוגיסטיים של החברה. ברשימה זו בולטים שטחים ליד המחלבה באלון תבור, שטחים שרכשה תנובה מסנוקרסט בפתח תקווה ושטח גדול במיוחד של 60 דונם ליד המחלבה ברחובות.

האם תמכרו את השטחים שנמצאים ליד המפעלים והמחסנים של תנובה?

"אני שלוש שנים בתנובה ואף פעם לא התייחסתי לכך. אני אומר לך שלא נמכור את השטחים האלה. הם ישמשו את תנובה להתרחבות שלה בעשרות השנים הבאות".

מחכים להכרעת רשות ניירות ערך

 

עסקת השוק הסיטונאי, העסקה המהותית ביותר שביצעו איפקס ושמיר מאז רכישת החברה, נסגרת ערב הדד־ליין שנתנה רשות ניירות ערך לשמיר לפרסום דו"חותיה הכספיים של תנובה. שמיר מנהל נגד הרשות מאבק מתוקשר שאם לא יהיו בו הפתעות יוכרע נגד שמיר ב־12 במאי הקרוב. הרשות לא מוכנה להסתפק בדו"חות שנתיים של תנובה ודורשת משמיר כי מבטח שמיר תפרסם מהרבעון הקרוב דו"חות רבעוניים. הרשות דורשת פרסום הערכת שווי חדשה לתנובה. תנובה מחזיקה בלא מעט נכסים נדל"ניים שעשויים להיהפך לעסקאות בולטות בשנים הבאות.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
3 אתה טועה ומטעה
הדירות בברצלונה, ברלין, ת"א, לונדון, פאריז, מנהטן, רומא, עולות מחיר דומה מאוד. אין מה לעשות, יש לונדון אחת בכל בריטניה, ואותו דבר לגבי מנהטן ברלין ות"א. אם אתה חושב שזוג צעיר יכול לקנות דירה בלונדון או ברומא אז אתה טועה. למה שזוג צעיר שעוד לא הרוויח מאומה בחיים שלו יגור באיזור הכי יקר במדינה?
עידן  |  18.04.10
9.
רק אני
לא רואה את העצים בין הבניינים? רק לי נדמה שהיה אפשר להקים חצי אזור מגורים וחצי פארק על השטח העצום הזה? ריאה ענקית בלב העיר אז ממלאים אותה באנשים ומכוניות. ועל מה בדיוק עו"ד בירן מקבל כל כך הרבה כסף? וכמה מפגרים הקיבוצניקים שמכרו את תנובה עם תיבת האוצר הנדלנית שלה! אפילו כשר (נניח) - מסריח
עני , לב העיר  |  18.04.10
לכל התגובות