אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל מתנגד לדחיית האסיפה הכללית בלאומי צילום: גלעד קוולצ'יק

בנק ישראל מתנגד לדחיית האסיפה הכללית בלאומי

בעקבות עמדת הבנק המרכזי צפויה אסיפת בעלי המניות של בנק לאומי להצביע על מינוי חמישה דירקטורים ב־2 ביוני כמתוכנן. שלמה אליהו דרש לדחות את האסיפה לסוף אוקטובר

17.04.2010, 23:20 | תומר זלצר

בנק ישראל מתנגד לכל דחייה במועד האסיפה הכללית השנתית של בנק לאומי, שאמורה להתכנס ב־2 ביוני ולהצביע על מינוי חמישה דירקטורים - כך נודע ל"כלכליסט". בעקבות עמדה זו עתיד דירקטוריון בנק לאומי לסרב לבקשתו של שלמה אליהו, בעל המניות הפרטי הגדול בבנק לאומי, לדחות את האסיפה הכללית לסוף אוקטובר.

אליהו פנה בשבוע שחלף במכתב לדירקטוריון לאומי, ובו ביקש לדחות את האסיפה לסוף אוקטובר "על מנת לאפשר לבנק להתמודד עם השינויים והתמורות הצפויים להתרחש בתקופה זו". אליהו כיוון, בין השאר, למכירה המתוכננת של אחזקות המדינה בבנק לאומי (11.5%).

היתרון של מועמדי נוף

 

אחת המשמעויות של התכנסות האסיפה ב־2 ביוני היא שהמדינה תיהנה בה מזכויות הצבעה של 14.2%, בעוד שאחזקותיה בהון המניות של לאומי הן 11.5% בלבד. הנושא המרכזי שיעמוד על סדר היום של האסיפה יהיה בחירת חמישה דירקטורים חדשים. על חמשת המקומות יתחרו מועמדי ועדת המניות (דוד ברודט, אהוד שפירא, יהודה דרורי, יואב נרדי ומשה דברת) ואישים נוספים שמתמודדים דרך "המסלול הפרטי" לדירקטוריון (סעיף 87 בתקנון הבנק הקובע כי כל בעל מניות יכול להציע מועמד לדירקטור) ובהם איזי תפוחי ועמוס ספיר.

בג"ץ נכנס לתמונה

 

ההרשמה ל"מסלול הפרטי" לדירקטוריון תסתיים ביום רביעי הקרוב. לאחר שייבחרו חמשת הדירקטורים החדשים יתכנס דירקטוריון לאומי כדי לבחור יו"ר מבין חבריו. לצד ברודט, שפירא ותפוחי המעוניינים בתפקיד היו"ר - הצטרף למירוץ בשבוע שחלף פרופ' אפרים צדקה, שמכהן כדירקטור בלאומי מ־2006. צדקה אמר ל"כלכליסט" בשבוע שעבר כי הוא "מתאים מאוד לתפקיד" וכי לא יתנגד אם יציעו לו את תפקיד היו"ר.

במקביל, הוגשו לבג"ץ שתי עתירות בנוגע להתפתחויות האחרונות בבנק לאומי. את העתירה הראשונה הגיש אליהו נגד המדינה, ובה הוא מבקש מבג"ץ לקבוע לוח זמנים ברור למכירת אחזקות המדינה בלאומי.

לפני עשרה ימים השיבה המדינה לבג"ץ כי היא מתנגדת לדרישת אליהו מטעמים שונים. אליהו אינו מקבל את טיעוני המדינה ובימים האחרונים עמלו פרקליטיו על התשובה לבג"ץ.

את העתירה השנייה לבג"ץ הגישה בשבוע שעבר התנועה לאיכות השלטון, ובה היא מבקשת לפרסם את כל רשימת המועמדים שעמדו לפני ועדת המניות ואת הפרוטוקולים של הישיבות שקיימה.

תגיות