אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך התנהל המו"מ על שכר הטרחה: דודי אפל הציע 1.2 מיליון שקל - גולדפרב דרש להכריזו פושט רגל צילום: עמית שעל

כך התנהל המו"מ על שכר הטרחה: דודי אפל הציע 1.2 מיליון שקל - גולדפרב דרש להכריזו פושט רגל

איש העסקים שהורשע בשבוע שעבר בעבירות שוחד, מתמודד במקביל עם תביעת משרד גולדפרב, שטוען שאפל צבר חוב של 2 מיליון שקל בשכר טרחה. "כלכליסט" מביא את ההתכתבויות בין הצדדים

21.04.2010, 09:36 | מארק שון

במקביל להרשעתו בשבוע שעבר של איש העסקים דודי אפל בעבירות שוחד, נחשף המשא ומתן שקיים בנושא גובה שכר הטרחה שישלם למשרד עורכי הדין גולדפרב, על הייצוג שקיבל מעו"ד אילן סופר במשך יותר משלוש שנים.

במסגרת התנגדותו של אפל לבקשת פשיטת רגל שהגיש נגדו המשרד במרץ למחוזי בת"א, נחשפו מסמכים המתעדים את המגעים בין הצדדים.

בהתנגדותו טוען אפל כי כאשר החל עו"ד סופר לייצג אותו הוא היה שותף במשרד ש. הורוביץ, ולאחר שהחליט להצטרף לגולפרב בתחילת 2008, לא היה אפשר להחליפו בגלל מומחיותו בתיק. שוקי חורש ואילן סופר היו שני עורכי הדין המרכזיים שייצגו את אפל בתיק. בהתנגדותו לפשיטת הרגל כתב אפל: "השירותים של משרד גולדפרב נכפו עליי לאחר ששילמתי למשרדו של סופר (ש. הורוביץ - מ"ש) סכומי עתק - כמה וכמה מיליוני שקלים".

אפל טען כי החלטת סופר לעבור משרד נעשתה בשלב קריטי ביותר במסגרת ההליך הפלילי - לאחר שכבר נשמעו 100 עדי תביעה וההגנה היתה אמורה להתחיל להציג את הצד שלה - ולכן לא היה יכול להחליפו. איש העסקים מוסיף וטוען כי במסגרת המו"מ על שכר הטרחה התעלם משרד גולדפרב מהחיובים שנעשו במקביל על ידי הורוביץ, והמו"מ התנהל כאילו הייצוג החל מראשיתו. בעקבות חילוקי הדעות על גובה שכר הטרחה לגולדפרב והימנעות אפל מתשלום, הפסיק סופר לייצג את אפל בתחילת 2009. בגולדפרב טוענים כי אפל חייב למשרד כ־2 מיליון שקל. נוסף על כך, על פי הערכות אפל חייב למשרד ש. הורוביץ כ־3 מיליון שקל.

בש. הורוביץ סירבו להתייחס לנתונים.

תיקונים בכתב יד

שני מסמכי המו"מ בין אפל לגולדפרב נשלחו ב־2 בדצמבר 2008. אפל שלח את הראשון לעו"ד סופר, והשני הוא תגובת משרד גולדפרב לאפל. במכתב שכתב אפל הוא טוען כי בדיקה שערך העלתה שהוא חייב לגולדפרב 1.2 מיליון שקל. אפל מתחייב במכתב להעביר מחצית מהחוב עד ל־15 בינואר.

בגולדפרב לא קיבלו את טענת אפל. במכתב תגובה שעליו חתומים סופר והשותף המנהל של המשרד, עו"ד יודי לוי, נכתב: "לצערנו, לא נוכל להסתפק במפורט במכתבך, הן מבחינת הסכומים והן מבחינת מועד תשלומם". השניים דרשו מאפל לחתום על אישור לכך שהחוב שצבר עד לסוף נובמבר 2008 עומד על 1.8 מיליון שקל, ובתוספת 200 אלף שקל על דצמבר, הסכום מגיע ל־2 מיליון שקל. אפל נדרש לשלם את החוב בשני תשלומים של מיליון שקל כל אחד כתנאי להמשך הייצוג: התשלום הראשון עד סוף 2008, והשני עד פברואר 2009.

אפל חתם על המכתב מגולדפרב, אבל רק לאחר שביצע בו שינויים בכתב ידו. הוא מחק את הדרישה לשלם 200 אלף שקל על חודש דצמבר, ואת הסכום של 1.8 מיליון שקל שינה ל־1.5 מיליון שקל. גם את גובה שני התשלומים הוא שינה: את הראשון ל־600 אלף שקל ואת השני ל־900 אלף שקל. אפל שינה גם את מועד התשלום השני מפברואר למרץ, אלא שגם החוב שעליו חתם לא שולם עד כה.

הצ'קים של אפל חזרו

טרם הבקשה להכריז על אפל פושט רגל הגיש משרד גולדפרב תביעה נגדו בסך 1.5 מיליון שקל, בטענה שלא שילם אף את החוב שהודה בקיומו. בתביעה, שהוגשה במרץ 2009 לבית משפט השלום בת"א, נכתב כי חמישה צ'קים שמסר לפקודת משרד עורכי הדין חזרו.

ממשרד גולדפרב נמסר בתגובה: "הצטערנו לשמוע על הרשעתו של אפל. התביעה שנאלצנו להגיש לבית המשפט לפני כשנה בגין חובו באותה העת הוגשה כמוצא אחרון ולאחר ויתורים והקלות רבים מצדנו. את הדיון בעניין ננהל בבית המשפט".

גם המדינה מבקשת להכריז על אפל פושט רגל

"הבקשה מיותרת, וכל מהותה היא להפעיל על אפל לחץ בלתי הוגן באמצעות הליך שעלול לגרום נזק רב לשמו הטוב" - כך מגיב דודי אפל לבקשה לפשיטת רגל שהגישה המדינה נגדו, בסמיכות זמנים לבקשת משרד גולדפרב.

המדינה נסמכת על פסק דין שניתן ב־2007 בבית המשפט המחוזי בת"א. פסק הדין בתביעה אזרחית שהגישה המדינה נגד אפל ב־1992 מחייב אותו לשלם למדינה כ־21 מיליון שקל. בתביעה נטען כי במהלך פרויקט פינוי תושבי בת ים, חולון וערים נוספות בתחילת שנות השמונים, אפל ניצל את האמון שנתנו בו אנשי משרד השיכון כדי לקבל כספים במרמה. בית המשפט העליון עתיד להכריע בקרוב בערעור שהגיש אפל על פסק הדין.

בהתנגדות שהגיש לבקשה לפשיטת רגל טוען אפל כי המדינה לא ניסתה לגבות את החוב במשך שנתיים וחצי, וכי לא סביר להכריז עליו פושט רגל זמן קצר לפני הכרעת בית המשפט העליון. טענה נוספת היא כי העיכוב בתשלום נגרם בין השאר מעיכוב אישורה של תוכנית בנייה בשטח של 72 דונם שרכש בגבעת שמואל.

לפני כחודש, לאחר 15 שנות המתנה, קיבל אפל אישור לבנות במקום 710 יחידות דיור. בהתנגדותו לבקשת המדינה כותב אפל: "הפרסומים עלולים לגרום נזק כספי מיותר שיפגע בפרויקט הבנייה".

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות