אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אילן בומבך לא מוותר לאמיר פישביין: "להגדיל הפיצוי פי חמישה" צילום: shutterstock

אילן בומבך לא מוותר לאמיר פישביין: "להגדיל הפיצוי פי חמישה"

המתמודד בבחירות 2007 לראשות הלשכה, אילן בומבך, ערער למחוזי בדרישה לפיצוי גבוה יותר בגין לשון הרע שהפיץ נגדו ערב הבחירות אמיר פישביין. "פער חריף בין קביעותיו של השלום לגובה הפיצוי"

21.04.2010, 09:45 | מארק שון

סאגת הבחירות ללשכת עורכי הדין משנת 2007 ממאנת לדעוך - עו"ד אילן בומבך, שהיה אחד המועמדים הבולטים לראשות הלשכה, מסרב להשלים עם גובה הפיצויים שנקבעו לו בגין לשון הרע שהפיץ עליו עו"ד אמיר פישביין ערב הבחירות, העומד על 59 אלף שקל. בערעור שהגיש בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב, מבקש בומבך להכפיל פי חמישה את סכום הפיצויים ולהעמידם על 300 אלף שקל.

הסכסוך בין בומבך לפישביין החל ערב הסיבוב השני לבחירות. בומבך כיהן אז בתפקיד יו"ר ועד מחוז תל אביב והמרכז בלשכה, והתמודד כאמור על תפקיד ראש הלשכה בבחירות שנערכו בשני סבבים. בסיבוב השני, שנערך ביולי 2007, הקרב היה בין בומבך לבין מי שנבחר לבסוף לתפקיד, עו"ד יורי גיא־רון. כיומיים לפני הסיבוב השני שלח פישביין מכתב לראש הלשכה דאז, עו"ד שלמה כהן, איש סיעתו של גיא־רון, שכלל דברי לשון הרע נגד בומבך. פישביין אישר לכהן להפיץ את המכתב לעורכי הדין, והוא התגלגל לעיתונות.

במכתב טען פישביין כי בומבך הבטיח לשני עורכי דין צעירים שעבדו בקמפיין שלו ב־2003 מינויים בלתי הולמים כבוררים, אם ייבחר. שני עורכי הדין הכחישו את הטענה בעדותם בבית המשפט. בדיעבד התברר כי המקור למכתב הוא יפה לוי, ששימשה בתפקיד בכיר בקמפיין של בומבך ב־2003. פישביין ייצג את לוי בתביעה נגד בומבך בבית הדין לעבודה, כשזו טענה כי בומבך הבטיח לה תפקיד לאחר הבחירות.

בחודש שעבר פסקה שופטת בית משפט השלום בתל אביב ריבה ניב כי פישביין ישלם פיצויים של 59 אלף שקל לבומבך בגין הפרשה. מדובר בסכום הפיצוי המרבי בגין לשון הרע ללא הוכחת נזק, 50 אלף שקל, בתוספת ריבית והצמדה.

השופטת קבעה בפסק הדין כי בפרסום של פישביין היו אי־דיוקים מהותיים, בין היתר בטענה כי נגד בומבך הוגשה תלונה לוועדת האתיקה של הלשכה, בלי לציין כי זו נדחתה.

כעת טוען בומבך כי הפיצוי שנפסק נמוך מדי, בהתחשב בכך שכל טענות ההגנה של פישביין נדחו - אמת בפרסום, דיווח נכון והוגן ותום לב. "קביעות חמורות אלה חייבות היו להביא לידי פיצוי גבוה הרבה יותר", טוען בומבך בערעורו, "ולא לפסיקת פיצוי סטטוטורי בלבד (ללא הוכחת נזק) בגין הוצאת לשון הרע. קיים פער חריף וכמעט בלתי נתפס בין קביעותיו העובדתיות והמשפטיות של פסק הדין לבין גובה הפיצויים".

אחד מטיעוניו של בומבך להגדלת הפיצוי מתבסס על תפיסת העבירה כמעשה בכוונה לפגוע. במקרה זה הפיצוי המרבי הוא 100 אלף שקל. זאת, בניגוד לדברי השופטת ניב, שקבעה כי "ספק אם הדברים נאמרו בכוונה לפגוע". טיעון נוסף של בומבך בערעור מתבסס על עיתוי התקרית. "הוצאת דיבה במהלך קמפיין בחירות טומנת פוטנציאל נזק גבוה במיוחד", כתב בומבך בערעור. בטיעון נוסף דורש בומבך להתייחס לכל אמירה של פישביין כהוצאת לשון הרע בנפרד, וכך לאפשר צבירת הפיצוי לפי מספר האמירות במכתב הפוגעני.

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות