אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל במקום השלישי בעליית מחירי הנדל"ן ב-2009: רשמו זינוק של 21.3% צילום: אוראל כהן

ישראל במקום השלישי בעליית מחירי הנדל"ן ב-2009: רשמו זינוק של 21.3%

לפי מדד מחירי הנדל"ן של נייט פרנק, בהונג קונג נרשמה עליית המחירים החדה ביותר - כ-30%. בלטביה צנחו המחירים בכ-50%

21.04.2010, 22:18 | סוכנויות הידיעות

ההתאוששות שנרשמה בשנה שעברה בנדל"ן למגורים מתחלקת למעשה לשני חלקים. מצד אחד זינוק של קרוב ל-30% בנדל"ן בהונג קונג ואילו בצד השני של הסקאלה ניצב הנדל"ן של לטביה שצנח בכ-50%, כך עולה ממדד מחירי הבתים של חברת הנדל"ן נייט פרנק (Knight Frank). בעוד שמספר אזורים נהנו "מצמיחה מרשימה", סך הכל ההתאוששות של שנה שעברה הייתה "שברירית", כשהמחירים ברחבי העולם נפלו בממוצע ב-4%.

המחירים ברבעון האחרון של השנה שעברה ירדו אצל כמעט מחצית מ-47 המדינות שמרכיבות את מדד המחירים. בארצות הברית, לדוגמה, עלו המחירים בממוצע בכמעט 3% במחצית השנייה של 2009, אך ירדו ב-0.6% ברבעון הרביעי.

הצמיחה השנתית החזקה ביותר נרשמה באזור אסיה פסיפיק, עם עלייה ממוצעת של 8%, שנבעה מזרימה גבוהה של נזילות לתוך הכלכלה על ידי תוכנית התמריצים של הממשלה הסינית.

כלכלת אוסטרליה הצליחה להרוויח אף היא מההתאוששות המהירה של סין מהמיתון העולמי, ומחירי הבתים במדינה עלו ב-13.6%, כשצמיחה חזקה במיוחד של 5.2% נרשמה ברבעון הרביעי.

מחצית מרכישות הבתים בישראל - להשקעה

גם הנדל"ן הישראלי רשם ביצועים נאים, וממוקם במקום השלישי. הרצון העז להשקיע בנדל"ן על חשבון מניות עזר לעליית מחירים של 21.3% לאורך 2009. על פי הג'ואיש כרוניקל, 50% מהבתים בישראל נרכשים כבית להשקעה.

מנגד, בשלוש מדינות נרשמה ירידה של יותר מ-40% במחירי הבתים: אסטוניה, עם צניחה של 40%, דובאי, עם 42% ולטביה, שבה מחירי הבתים צנחו, כאמור, ב-50%.

"ההתאוששות בשוק הדיור העולמי עדיין מתגלה כשברירית. אף שבמספר מדינות נרשמה צמיחה של עד 28% ב-2009, המחירים המשיכו לרדת בכמעט מחצית מהמדינות שמרכיבות את המדד שלנו בשלושת החודשים האחרונים של השנה", מסכם ליאם ביילי, העומד בראש מחלקת מחקר הבתים בחברה. לדבריו, מספר מדינות, בעיקר באירופה, ממשיכות לסבול מההשפעות של מחנק האשראי. "אסור לנו לקחת דבר כמוהן מאליו, לפחות לא עדיין".

תגיות

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
ל48 מאור. אתה חי בסרט
ישראל היא לא אמריקה. ולא אוסטרליה ולא כלום.. עוד סתם מדינה במיזרח התיכון המשוגע. ישראל עוד סתם מדינה (והיחידה)ליהודים.. ישראל עוד סתם מדינה שחיים בה מושחתים עם קצת אנשים טובים. ולאנשים הטובים האלה מגיע בהחלט לקנות בית במחיר סביר. המחירים היום זה לא תיקון...המחירים היום זה שחיתות. זה בצע של כל מני אנשים לכן אני לא יודע איך אתה יכל לאמר שהמחירים היום לא יקרים. בעצם נכון הם לא יקרים הם יותר מדי מנופחים...שזה כבר מוגזם. ויש מצב להוריד את המחירים ב50% לו רק הממשלה הייתה רוצה אבל היא לא יכולה בגלל ההון ששולט בהם..ובגלל כל המושחתים למיניהם.. לפחות אם היו משחררים אדמות בנגב..ירוחם דימונה באר שבע במחירים סבירים אבל גם זה לא קורה..לכן אין שום סיבה שבעולם ישראל תהיה במקום שלישי בעליית המחירים של הנדלן..ולא במקום שלישי בחינוך..שיהיה טוב אמן
דני  |  22.04.10
48.
למרות הרצון - המחירים בארץ בסה"כ ביצעו תיקון על שנים בהם היו יציבים.
מי שאין לו כסף לרכוש דירה טוען שישנה בועה והיא תתפוצץ. מי שיש לו כסף, לא מדבר הרבה ורוכש דירה ומכאן מאמין שאין שום בועה. ישנם מעטים יוצאי דופן אז לא לקפוץ. מי שאין לו כסף, אילו היה לו כסף היה מפסיק לכעוס על כל העולם, מפסיק לטעון שינה בועה, מפסיק לקשקש שמלחמה קרובה עם אירן תוריד את ערך הדירות, מתחיל לאהוב את כולם ורץ לרכוש דירה, כמובן במידה והוא צריך כזו. אם תהיה מלחמה יהרסו דירות. כן, יהיו פחות דירות. ולכן זמן קצר אחרי המלחמה יעלה הביקוש פי כמה וכמה על העצה ולכן מחירי הדירות יעלו עוד יותר. מעטים מאוד יעזבו את הארץ לצמיתות, רובם המוחלט יחזור מיד לאחר המלחמה כך שהביקוש לא יפול. מחירי הנדל"ן בארץ אינם יקרים. יקר או לא יקר אינו נשפט יחסית לצעירם שהתחילו את חייהם ומחפשים לרכוש דירה. כמעט בכל עיר בארץ ישנן דירות במחיר של מאות אלפי שקלים בודדים. שאותן ירכשו הצעירים, לא צריך לקפוץ ישר לדירה בבניין חדש של מתחת ל 10 שנים או בערים בהם השטח יקר. דירה נשפטת אם היא יקרה או לא כפונקציה של מספר המשכורות הדרוש לרכישת הדירה. מספר זה לא גרוע מלפני 30 ו 40 שנה. כלומר מחירי הדירות אינם יקרים. הקפיצה שבוצעה במחירים היא תיקון לשנים בהם לא היו כמעט תזוזות במחירי הדירות בעוד המשכורות הממוצעות גדלו. לא תהיה ירידה, כולנו מקווים שתהיה. אם ירידה של אחוזים בודדים נחשבת ירידה, אז אולי תהיה כזו לזמן קצר.
מאור  |  22.04.10
46.
45 - בוא אני אעדכן אותך לגבי היזמות הישראלית
ישראל לא מדינה קפיטליסטית אלא נשלטת ע"י כמה משפחות עשירות שיצרו למעשה קרטל ששולט כמעט בכל התחומים (פרט להייטק שנשלט בעיקר ע"י חברות חוץ). תנסה לפתוח מכולת ואח"כ להתפתח לרשת ותראה איך הדגים הגדולים יבלעו אותך. היום אין ממש אפשרות להכנס לשום תחום כמעט... ולפיכך אין אפשרות להקים מקומות עבודה בפריפריה בצורה יזומה... כי זאת החלטה של אותם קרטלים. ולגבי 43 - הבתים בפריפריה לא כאלה זולים. קח למשל את נתניה ותראה שדירת 4 חדרים (כן זה הגודל שצריך למשפחה עם 2-3 ילדים) עולה באיזור ה-1,300,000. תבדוק בעצמך ואל תזרוק סתם מספרים. אתה מבין מה זה המספר הזה? גם בלי להתחשב בריבית המשכנתא ל20 שנה היא 5400 לחודש!! משכורת שלמה - אתה מבין למה אי אפשר לקנות דירה גם בפריפריה? מחירי הנדלן היום מביאים אותי למחשבה לרדת מהארץ גם. ושאותם עשירי ישראל ימשיכו לקנות בתים.
זהבה  |  22.04.10
לכל התגובות