אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניצחון לסין: הגדילה משמעותית את זכויות ההצבעה שלה בבנק העולמי צילום: בלומברג

ניצחון לסין: הגדילה משמעותית את זכויות ההצבעה שלה בבנק העולמי

לאחר חודשים רבים של כיפופי ידיים, הגיעו החברות בבנק להסכם על חיזוק מעמד המדינות המתפתחות; ארה"ב נותרה בעלת הזכות הגדולה במוסד, אך סין תחזיק ב-4.42% מזכויות ההצבעה

26.04.2010, 19:25 | רחל בית אריה, בייג'ינג

סין הגדילה במידה משמעותית את זכויות ההצבעה שלה בבנק העולמי לאחר שהמדינות החברות הגיעו אחרי חודשים רבים של כיפופי ידיים להסכם על חיזוק מעמדן של המדינות המתפתחות בבנק - על חשבון הכלכלות המפותחות. מדינות מתפתחות ומדינות שמוגדרות כנמצאות בתהליך מעבר אוחזות כעת ב־47% מזכויות ההצבעה בבנק.

השינוי הוא חלק מתהליך הדרגתי שהחל ב־2008 ונועד להביא לכך ששינויים בכלכלה הגלובלית ועליית חשיבותן של מדינות מתפתחות יבואו לידי ביטוי ביחסי הכוחות בין בעלות זכויות ההצבעה בבנק. השינוי גם תרם 1.6 מיליארד דולר נוספים לקופת המוסד שהידלדלה בעקבות הקצאת הלוואות למדינות שנקלעו למשבר. ההסכם הושג רק בתום חודשים ארוכים של משא ומתן: למרות הקונצנזוס בדבר הצורך לשנות את ההרכב, מדינות מפותחות רבות נאבקו כדי שלא לקצץ בזכויות ההצבעה שלהן.

בעקבות השינוי מחזיקה סין כעת ב־4.42% מזכויות ההצבעה בבנק העולמי לעומת 2.77% עד כה, ונהפכה לשלישית מבין המדינות החברות כשהיא עוקפת את כל מדינות אירופה. ארצות הברית נותרה בעלת הזכויות הגדולה במוסד, עם 16.4% מזכויות ההצבעה" והיא הסכימה לשינוי בתנאי שזכויות ההצבעה שלה לא יקוצצו. הנוסחה החדשה לחישוב זכויות ההצבעה רחוקה מלהיות מושלמת", אמר רוברט זואליק, נשיא הבנק העולמי, "אבל היא אפשרה לנו להשיג קונצנזוס בין כל 186 החברות. לכולם תמיד יש רגישויות".

תגיות