אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: יורוקום מבקשת להכריז על DTH כחדלת פרעון

פרסום ראשון: יורוקום מבקשת להכריז על DTH כחדלת פרעון

הדנקנרים מסתבכים: ורדה אלשיך הוציאה צו פירוק מותנה לאלרן השקעות. יורוקום שבבעלות שאול אלוביץ' פתחה בהליכים נגד החברה הבת הרומנית DTH, שמחזיקה בשידורי הלווין ברומניה

27.04.2010, 18:33 | סיון איזסקו וגולן חזני

מתהדקת הטבעת סביב אלרן השקעות, שבשליטת משפחת דנקנר. יורוקום שבבעלות שאול אלוביץ' פתחה בהליכים נגד החברה הבת הרומנית DTH, שמחזיקה בשידורי הלווין ברומניה, וביקשה להכריז עליה כחדלת פרעון. יורוקום העמידה הלוואה של 880 אלף אירו ל-DTH באוקטובר 2009, שיתרתה הינה 883 אלף אירו. ההלוואה לא נפרעה.

בידי יורוקום בטוחות של 162 אלף אירו שהעמידה אלרן, אולם ככל הנראה יורוקום לא הצליחה לממש בטוחות אלה. מדובר בהתפתחות קשה מבחינת DTH שבין בעלי המניות שלה מצוי גם נעם לניר, קרן RP, ומבטח שמיר. עם זאת, גורמים ב-DTH טענו כי התביעה של יורוקום "איננה תמימה".

מוקדם יותר היום, שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, חתמה על צו פירוק מותנה לחברת אלרן השקעות שבשליטת גדי, דורי, דני ושמואל דנקנר. צו הפירוק יכנס לתוקף ב־10.6 אם עד למועד זה החברה לא תצליח להגיע להסדר חוב עם כלל נושיה.

נכון להיום היקף החוב הכולל של החברה נאמד בכ־200 מיליון שקל והנכסים המועטים מהם יכולים הנושים להפרע הולכים ומתמעטים עוד יותר, וזאת לאור ההרעה המתמדת במצבם של הנכסים שכנגד חלקם כבר נפתחו הליכי פירוק.

צו הפירוק המותנה ניתן לבקשת בנק מרכנתיל דיסקונט, לו חייבת אלרן כ־3 מיליון שקל (1.5% מסך חובות החברה) שהוגשה לביהמ"ש בינואר ובה נאמר: "על פי הודאתה של אלרן השקעות אין ביכולתה לעמוד בתשלומי חובות להם התחייבה - הרי שהחברה חדלת פרעון, היא הגיעה לסוף דרכה ומן הדין לפרקה".

עו"ד רונן מטרי המייצג את הבנק מתח בשיחה עם "כלכליסט" ביקורת קשה על התנהלותה של משפחת דנקנר, בעלת השליטה בחברה: "יש פה בעלי שליטה בעלי אמצעים שהחליטו להתנער מאחריותם. בהחלט יתכן שבהליך משפטי נשיג כאן תקדים".

מטרי טען בבקשת הפירוק כי לכל אורך הדיונים שהתקיימו בין הבנק לבין נציגה של המשפחה, גדי דנקנר, הציג גדי דנקנר בפני הבנק מצגים כאילו בכוונתו ובכוונת משפחתו להעניק לבנק ערבות אישית לחובות החברה אולם ברגע האמת חזרו בהם מכוונתם.

בדיקת "כלכליסט" מעלה כי עלות שכרם של גדי ודורי דנקנר הסתכמה מתחילת 2001 בכ־20 מיליון שקל ודירקטוריון החברה בראשותם חילק עד היום דיבידנדים בהיקף של 55 מיליון שקל. יתכן ואילו החברה היתה שומרת על כספים אלו בקנאות רבה יותר, מצב הנושים היום היה עשוי להיות שונה בתכלית.

לאלרן חוב לבנקים בהיקף של כ־38 מיליון שקל (26 מיליון שקל למזרחי, 9 מיליון שקל ללאומי ו־3 מיליון שקל למרכנתיל) ובנוסף חוב בהיקף של כ־122 מיליון שקל ע.נ. לבעלי אגרות החוב. בעלי השליטה בחברה מחזיקים בכ־60% מהיקף האג"ח של החברה, אותן הם רכשו בשוק בכשליש מערכן הנקוב בשיאו של המשבר. בידי הציבור אג"ח בהיקף של כ־51 מיליון שקל ע.נ.

על פי הצעת הסדר החוב שמשפחת דנקנר הציעה בעבר, בעלי האג"ח מקרב הציבור ימירו 31 מיליון שקל ע.נ. מהאג"ח שבידיהם למניות. יתרת האג"ח בהיקף של כ־20 מיליון שקל שישארו בידי הציבור ישולמו ב־4 תשלומים על פני כ־6 עד 9 שנים. בעלי השליטה מצידם ימירו את אגרות החוב שהם מחזיקים להון ויזרימו לחברה כ־8 מיליון שקל ככל הנראה על מנת לפרוע חוב לבנקים. 

בדיון באולמה של אלשיך אמר עו"ד מטרי כי "חלופת הפירוק היא חלופה אמיתית. אנחנו 13 חודשים סביב הסדר נושים. ההתנהלות של בעלי השליטה היא שלא מדברים עם אף אחד, רק לפני דיונים. דיברתי עם מחזיקי האג"ח ושם יש התנהלות על מי מנוחות ולא נראה שמישהו מזיז משהו שם".

בעקבות הליכי פירוק נגד חברת DTH, מפעילת טלוויזיה בלוויין ברומניה בה החזיקה אלרן, והליכי פירוק נגד רשת בתי המרקחת הרומנית ניו לייף בה החזיקה אלרן, כיום הנכסים מהם יכולים הנושים להפרע הם מועטים.

הנכס המרכזי של אלרן השקעות הוא החזקה של 47% במניות חברת הבת אלרן נדל"ן הנסחרת בשווי שוק של 12 מיליון שקל. לאלרן נדל"ן הערת עסקת חי, גרעון של 50 מיליון שקל בהון העצמי ועל פי מצגת שהחברה הציגה לפני כשבועיים לבעלי אגרות החוב, לחברה יחסרו מקורות נזילים לפרעון תשלום האג"ח הקרוב. בכל מקרה 41% ממניות אלרן נדל"ן משועבדות לבנקים ושווי השוק של יתרת 6% הלא משועבדים נאמד בכ־700 אלף שקל בלבד.

נכס לא משועבד נוסף של החברה הוא החזקה של 12% במניות חברת גילת DBS המחזיקה בכ־5% ממניות חברת הטלוויזיה בלווין YES. שווי אחזקה זו נאמד בכ־8 מיליון שקל, כך על פי אלרן.

לא ניתן היה להשיג את תגובת גדי דנקנר לידיעה.

תגיות