אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": בית הכלא של לבייב זוכה לשדרוג מהמדינה צילום: shutterstock

בלעדי ל"כלכליסט": בית הכלא של לבייב זוכה לשדרוג מהמדינה

לאחר שבג"ץ אסר על המדינה להפריט את שירותי הכליאה, החליטו במשרד לביטחון פנים להוסיף אגף ו-480 מקומות כליאה בעלות של כ-60 מיליון שקל

28.04.2010, 06:57 | תומר אביטל

בית הכלא הפרטי "אלה", שנבנה על ידי אפריקה ישראל ועבר לבעלות המדינה בעקבות החלטה שנויה במחלוקת של בג"ץ, עומד לקבל שדרוג שיכלול תוספת של 480 מקומות כליאה נוספים.

ל"כלכליסט" נודע כי השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ החליט להרחיב את הכלא הפרטי שממוקם דרומית לבאר שבע, ועלות ההרחבה עומדת על כ־60 מיליון שקל.

בית הכלא בבאר שבע היה אמור להיות בית הכלא הפרטי הראשון בישראל, אולם לפני כמה חודשים אסר בג"ץ על המדינה להפריט את שירותי הכליאה והורה למדינה לרכוש מחדש את הכלא. לאחר משא ומתן מול הזכיינית אפריקה ישראל שילמה המדינה פיצויים בהיקף של כ־279 מיליון שקל וקיבלה לרשותה את בית הסוהר החדש. ב־11 במאי יכריזו רשמית על כלא "אלה" כמתקן שב"ס, ולאחר מכן יפעלו במשרד הפנים להגדלתו.

ל"כלכליסט" נודע כי בימים אלו סיימו לתכנן במשרד לביטחון פנים הקמת בית סוהר חדש בצורת מגדל בן 12 קומות ובעלות של 700 מיליון שקל. בית הסוהר ימוקם באזור רמלה ויכיל כ־2,400 אסירים. המטרה היא שהוא יהווה תחליף לבתי הסוהר במתחם איילון. אם יופשר תקציב נוסף, יוקם מגדל כליאה נוסף בצפון, באזור מגידו, בעלות 600 מיליון שקל, שיכיל כ־2,600 אסירים.

בית הכלא "אלה". בישראל כלואים כ־25 אלף אסירים וחסרים כ־2,000 מקומות כליאה, צילום: חיים הורנשטיין בית הכלא "אלה". בישראל כלואים כ־25 אלף אסירים וחסרים כ־2,000 מקומות כליאה | צילום: חיים הורנשטיין בית הכלא "אלה". בישראל כלואים כ־25 אלף אסירים וחסרים כ־2,000 מקומות כליאה, צילום: חיים הורנשטיין

בישראל כלואים כ־25 אלף אסירים, מתוכם כ־7,000 אסירים ביטחוניים, ומדי שנה נוספים כ־600 אסירים.

בעוד ששתי ההחלטות האמורות זכו לתקציב מיוחד, במשרד לביטחון פנים חוששים כי התקציב השנתי, העומד היום על כ־9.5 מיליארד שקל, יקוצץ בדיונים שהחלו לאחרונה לקראת התקציב הדו־שנתי ל־2011–2012.

לדברי גורמים במשרד, קיצוץ בתקציב יוביל לפגיעה אנושה בביטחון הפנים ויוביל לפיטורי שוטרים, לסגירת בתי הסוהר "דמון" ו"גבעון" ולקליטת עד מדינה אחד או שניים בלבד לשנה, במקום חמישה עד שמונה עדים כיום.

כדי להעביר את המסר שפגיעה כספית עלולה להוריד את ביצועי האכיפה, במשרד לביטחון פנים החלו למדוד את תג המחיר הכלכלי של כל פעולה שמבוצעת על ידי זרועות האכיפה.

כך למשל מחקר התקשורת של רצח השופט עדי אזר עלה מיליון ומאתיים אלף שקל והסכומים שגובות חברות התקשורת עבור פרשיות נוספות מגיעים למאות אלפי שקלים. כמו כן, לפי נתוני המשרד, ביקור האפיפיור עלה כ־15.5 מיליון שקל, פרשת כוכב הצפון עלתה כ־3 מיליון שקל והפעלת סוכנים עולה מאות אלפי שקלים.

תגיות