אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"עד 2012 לכולם יהיה מסך דק בבית"

"עד 2012 לכולם יהיה מסך דק בבית"

צוות ניהולי חדש, פרסום אגרסיבי ומחירים שוברי שוק - זו המהפכה השיווקית ששמה את רשת עולם הקולנוע בחזרה על מפת שוק מוצרי האלקטרוניקה והקולנוע הביתי

28.04.2010, 09:46 | מיכל תוסייה כהן

רשת עולם הקולנוע, המשווקת מוצרי אלקטרוניקה וקולנוע ביתי, עמדה לפני שנתיים בפני סגירה, אך ניצלה ברגע האחרון. מדי שנה הפסידה הרשת בתשעת סניפיה כ־2 מיליון שקל. בעלי הרשת, אבי בר שדה, מבעלי אל־כל אלקטרוניקה המחזיקה בעולם הקולנוע, והמנכ"ל עמית בלומקין שקלו להפסיק את הפעילות. אולם, לבסוף החליטו על מהפך שיווקי. ב־2010 כבר מתכננת הרשת פתיחת שישה סניפים חדשים. בראיון ל"כלכליסט" מסביר בלומקין כיצד גיבש מודל עסקי חדש המבוסס על פרסום אגרסיבי במחירים שוברי שוק ולהעביר את הרשת מהפסד של מיליוני שקלים בשנה ב־2007 למחזור מכירות של 220 מיליון שקל ב־2009 - קפיצה של 800%. "זו לא היתה החלטה קלה", אומר בלומקין, "אבל בסוף החלטנו שאפשר להציל את הרשת".

בלומקין. גיבש מודל עסקי חדש בלומקין. גיבש מודל עסקי חדש בלומקין. גיבש מודל עסקי חדש
הוסיפו 15 סניפים

ההצלה של הרשת כללה כמה שינויים שיווקיים, פרסומיים וניהוליים, ששינו באופן מהותי את האופן שבו רשת עולם הקולנוע פועלת. "קודם כל החלטנו לסגור את כל הסניפים הלא רווחיים של הרשת", אומר בלומקין. "היו לנו תשעה סניפים וסגרנו שישה. במקומם פתחנו 12 סניפים חדשים בדגש על מיקום אטרקטיבי כגון צמתים מרכזיים או מרכזי קניות. חיפשנו בעיקר מקומות עם שכירות נמוכה, כדי שהוצאות התפעול יהיו נמוכות. כדי לצמצם אף יותר את ההוצאות, כל הסניפים החדשים נבנו על ידי צוות בנייה של החברה. השנה נפתח עוד שישה סניפים".

עוד שינוי שביצע בלומקין היה בהרכב צוות העובדים של החברה. הוא פיטר עובדים חלשים יחסית במכירות וגייס במקומם אנשי מכירות מנוסים. כמו כן, שינה בלומקין מהותית את שיטת השכר שהיתה נהוגה ברשת, שהתבססה על שכר קבוע בתוספת אחוז נמוך מאוד מהמכירות, לשכר שנבנה בעיקר מאחוזי המכירות.

"לא רשימת מכולת"

כדי להביא את בשורת השינוי בחברה להמונים החליטו בלומקין ובר שדה להקפיץ את ההשקעה בפרסום ל־12 מיליון שקל. בלומקין שכר את חברת הפרסום אברהם וגיבש אסטרטגיית פרסום חדשה, המתבססת על פרסום בעיתונות הארצית ובשלטי חוצות. "בניגוד למחסני חשמל, שמפרסמים רשימת מכולת שרק מבלבלת את הקורא, החלטנו להתמקד בשלושה מוצרים כל פעם, או אפילו רק במוצר אחד מוביל", אומר בלומקין.

רשת מחסני חשמל עדיין נחשבת לאחת מרשתות האלקטרוניקה המצליחות ביותר בארץ.

"הם באמת המתחרים הכי גדולים שלנו. גם להם יש פרסום אגרסיבי מאוד, בדגש על המחיר, וזה פועל".

לדברי בלומקין, הוא וסמנכ"ל השיווק של הרשת ערן עמית יצרו שיתופי פעולה חזקים יותר עם כל הקניינים, בהם ניופאן ויורוקום, שמבוססים על יעדים ברורים של מכירות מצד אחד ותמיכת הקניינים בפרסום ושיווק מצד שני. "אנחנו מתחייבים לכמות מסוימת של רכש, והם תומכים בנו ונותנים לנו מחירים אטרקטיביים למוצרים שלהם", הוא אומר.

"הכוח עובר לניידים"

אף שהחברה קמה כחברה המתמחה במכירות של מוצרים לקולנוע ביתי, בלומקין אומר כי בשנה הקרובה יעבור מוקד המכירות של הרשת ממכירת טלוויזיות למחשבים ניידים. "פעם כולם היו רואים טלוויזיה ביחד בסלון, והושם דגש על הסאונד והרמקולים שיוצרים תחושה שהצופה נמצא בקולנוע. היום הדגש הוא אחר לחלוטין. יש תפיסה יחידנית", אומר בלומקין. "כל אחד יוצר לעצמו עולם תוכן משלו במחשב הנייד. הביקוש רק הולך וגובר ובשנת 2009 לראשונה נמכרו בישראל יותר מחשבים ניידים ממחשבים נייחים. לשם השוק הולך. אם היום 80% ממכירות הרשת הן של טלוויזיות ומסכים דקים ורק 20% מחשבים ניידים, בעתיד אני צופה כי 60% מהמכירות יהיו של מחשבים ניידים ו־40% כל השאר. השינוי במיקוד יביא לגידול של כ־10% במכירות".

לדברי בלומקין, תרבות המידע הנייד הביאה לשינוי בתפיסת הסאונד. "פעם היו משקיעים הרבה מאוד כסף במערכת סטריאו טובה, רמקולים גדולים וכדומה. היום זה בדיוק ההפך. המחשב והאייפוד החליפו את מערכת הסטריאו. היום התפיסה היא של 'כמה שיותר קטן יותר טוב'. קניות לסאונד באות לידי ביטוי באוזניות וברמקולים למחשב".

תגיות