אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבונוס של ליפשס דופק כמו שעון

הבונוס של ליפשס דופק כמו שעון

יו"ר ומנכ"ל TTI לוקח הביתה בונוס שלא תמיד משקף את ביצועיה הכלכליים של החברה או את החקירות שבהן היה מעורב בנו שפוטר ממנה. ליפשס בתגובה: "הבונוסים ניתנו לי לאחר שעמדתי ביעדים"

28.04.2010, 09:08 | שניר הנדלר

מאיר ליפשס, יו"ר ומנכ"ל חברת ההייטק TTI (טי.טי.איי), יקבל בונוס של 480 אלף שקל עבור ביצועי החברה ב־2009 - כך קבע דירקטוריון החברה. הנימוק הרשמי למענק המיוחד, כפי שדווח לבורסה, הוא פשוט: "חברי הדירקטוריון מאמינים שהבונוס למר ליפשס תואם את תרומתו ומעורבותו בפעילות החברה".

ב־2009 התמודדה TTI עם חקירות של המשטרה ושל רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC). אך למרות הפרשה שריחפה מעל החברה, היא הצליחה לסיים את השנה עם הכנסות של 42.5 מיליון דולר - ירידה של 15% לעומת 2008 - ורווח נקי של 2.7 מיליון דולר. לשם השוואה, ב־2008 הפסידה החברה 2 מיליון דולר.

TTI מתמחה בפיתוח ושיווק מערכות תומכות תפעול (OSS) ומערכות תמיכה עסקית (BSS) עבור ספקי שירות טלקומוניקציה. מאיר ליפשס מכהן כיו"ר החברה מאז 2005, והחל מ־2006 הוא משמש במקביל גם כמנכ"ל החברה.

המענק שיקבל שווה לארבע משכורות חודשיות שלו. בתוספת הבונוס תעמוד עלות שכרו של ליפשס ב־2009 על 1.24 מיליון שקל.

הבונוס: שש משכורות

עבור ביצועי החברה ב־2008 זכה ליפשס לבונוס של 357 אלף שקל, השווה לשלוש משכורות חודשיות שלו; עבור 2007 הוא קיבל מענק בשווי שש משכורות שעמד על 511 אלף שקל.

אמנם בהשוואה למענקים שמקבלים מנכ"לים בשוק ההון הישראלי, הבונוסים שקיבל ליפשס אינם אסטרונומיים - אך האם הם עולים בקנה אחד עם ביצועיה של TTI?

ב־2007 קיבל ליפשס כחצי מיליון שקל, לאחר ש־TTI רשמה רווח תפעולי של 626 אלף דולר. שנה לאחר מכן עברה החברה להפסד תפעולי של 54 אלף דולר - ועדיין, ליפשס תוגמל בבונוס נאה.

בינואר 2009 חשף "כלכליסט" כי בנו של ליפשס, מוטי, שהיה מנהל אזור אירופה בחברה, נחשד בנטילת עמלה שלא כדין בעסקה שחתמה TTI לרכישת חברת התוכנה האוקראינית טלסנס.

בעקבות תלונה שהגיש המנכ"ל והבעלים של טלסנס, אדוארד רובין, לדירקטוריון TTI המליצה ועדת הביקורת של הדירקטוריון במרץ 2009 לפטר את מוטי ליפשס מתפקידו בחברה. עוד קבעה הוועדה, כי אין שום עדות לכך שמאיר ליפשס, או כל עובד אחר בחברה, ידע על הסכם העמלות של הבן.

תלונה על סחיטה

בעקבות החלטות הדיקטוריון הגיש רובין תלונה במשטרה שבה טען כי ליפשס הבן ביקש עמלה אישית של 10% מסכום העסקה, שלא תפחת מ־350 אלף דולר.

במקביל החליט רובין לפעול גם נגד TTI עצמה, ובמכתב לרשות ני"ע האמריקאית הוא ביקש ממנה לבדוק האם נעשו פעולות לא אתיות מצדם של היו"ר והמנכ"ל מאיר ליפשס ובנו.

מלבד זאת ביקש רובין לבדוק האם הנהלת TTI עמדה בכללי ההתנהלות שמציבה בורסת נאסד"ק בניו יורק, האם הסתירה את המידע על עימות המתרחש בתוך החברה והאם הוסתרו מהמשקיעים תוצאות החקירה הראשונית שביצעה החברה.

הפרשה הסתיימה לאחר ש־TTI החליטה לוותר על הבעלות על טלסנס. בתמורה לכך בוטלו התלונות שהוגשו נגד בכירים ב־TTI בנוגע למעורבותם הלא חוקית לכאורה בעסקה לרכישת טלסנס.

ליפשס: לא הייתי מעורב

הדירקטור אילן טוקר אמר ל"כלכליסט": "הבונוס שהוענק למנכ"ל החברה הוא ראוי ואינו חריג בענף".

בתגובה לבונוס שקיבל על ביצועי החברה ב־2009, אמר מאיר ליפשס ל"כלכליסט": "יש בחברה מדדים מדויקים לחישוב התגמול. אלה קשורים לתוצאות החברה, לתזרים המזומנים וליעדי החברה". לשאלה האם מנכ"ל זכאי לבונוס גם כאשר החברה מציגה הפסד תפעולי, הוא ענה: "את הבונוס עבור 2009 קיבלתי לאחר שעמדתי ביעדי החברה. גם ב־2008, שהיתה אחת השנים הקשות במשק, קיבלתי בונוס לאחר שעמדתי ביעד שהציבה החברה - לסיים את השנה בצורה מאוזנת".

כשנשאל האם דירקטוריון החברה שקלל בהחלטתו על הבונוס את האירועים המפורטים בידיעה, אמר ליפשס בהתבטאות ראשונה בנושא: "ועדת הביקורת שחקרה את התנהלותי בפרשה מצאה שלא היתה לי כל מעורבות בעניין".

תגיות