אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה יש בפנים: מיונז אמיתי מביצים מפוסטרות של תלמה

מה יש בפנים: מיונז אמיתי מביצים מפוסטרות של תלמה

שמן צמחי מהווה 65% ממשקלו של המיונז, ובנוסף יש בו לוכד אטומי מתכת שמאריך את חיי המדף, אבקת גוארן שמשמרות את המרקם וחומצה סורבית שמונעת התפתחות של עובש וחיידקים

29.04.2010, 10:33 | גדי גיא

שמן צמחי

כ־65% ממשקלו של המיונז הם שמן, שמתואר ברשימת הרכיבים כ"שמן צמחי". בתעשיית המזון, כלל האצבע הוא שכאשר לא כתוב סוג השמן, כמעט תמיד מדובר בשמן סויה, שהוא מהשמנים הצמחיים הזמינים והזולים ביותר, ומופק מפולי סויה בתהליך כימי לחלוטין. שמן סויה אמנם בריא יותר משומנים מהחי או משומן טרנס, אבל יחסית לשמן קנולה או שמן זית הוא מכיל הרבה שומן רווי, ולכן למי שסובל מכולסטרול גבוה עדיף להימנע ממנו.

אתילן־דיאמיד־טטרה־אצטאט

 

למוצרים רבים משתרבבות מתכות שמקורן באדמה, במים או במכונות הייצור. המתכות הללו יוצרות רדיקלים חופשיים, טרוריסטים קטנים שתוקפים מולקולות שומן וגורמים להן להתחמצן ולהתקלקל. החומר הזה הוא השב"כ של תוספי המזון. הוא לוכד אטומי מתכת, ומאריך את חיי המדף של המוצר.

גוארן

 

גואר היא קטנית שמשמשת בהודו כמזון זול לבני אדם ומספוא לבהמות. אבקת הגוארן, שמופקת מפנים הקטנית, מסמיכה נוזלים פי 8 מעמילן התירס שמשמש למטרה הזאת בבישול ביתי: מולקולות הגוארן משתלבות כשיני ריצ'רץ', כולאות ביניהן את רכיבי המיונז וכך משמרות את מרקמו.

חומצה סורבית

חומר משמר טוב שמצוי באופן טבעי בפירות עץ החוזרר, שבצפון אירופה משמש להכנת ריבה. החומצה מונעת התפתחות של עובש וחיידקים ביעילות כה רבה, שמיונז יכול להישמר במקרר כמעט חצי שנה. בתעשייה מייצרים את החומצה הסורבית בתהליך כימי לחלוטין מפוליאסטר, אותו פלסטיק שקוף שמשמש לאריגת בגדים וייצור בקבוקי שתייה. עם זאת, ישנם עובשים שבכל זאת יודעים לפרק את החומצה הסורבית למרכיביה, ולשגשג. אם תבחינו בריח קלוש של דלק מכוניות דעו שזה קרה לכם, ושהגיע הזמן לחפש עוזרת בית.

תגיות

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
מיונז טבעי נשמר הרבה יותר מ48 שעות !!! מתכון למיונז טבעי!
נשמר אצלי גם שלושה חודשים מרכיבים: שתי ביצים אורגניות שמן קנולה רגיל-כמות- 3/4 שמן קנולה כבישה קרה(שופרסל) כמות- 1/4 חרדל דיז'ואן איכותי- כף 1 סוכר חום אורגני- 3 כפיות מלח ים-2 כפית מלאה חומץ תפוחים- כף (מתפקד כחומר משמר) חצי לימון אורגני (כנ"ל) ניתן גם להוסיף קורנפלור(עמילן תירס) כף אחת שמים את הביצים במג'ימיקס מתחילים לערבב ולהזליף לאט לאט את השמן עד שמתקרש. ואז מוסיפים את כל שאר החומרים עד שמקבל מרקם אחיד.
גיל.ל , ת"א  |  23.05.10
33.
טעויות בכתבה
למשפט "שמן סויה אמנם בריא יותר משומנים מהחי או משומן טרנס, אבל יחסית לשמן קנולה או שמן זית הוא מכיל הרבה שומן רווי, ולכן למי שסובל מכולסטרול גבוה עדיף להימנע ממנו" יש מספר טעויות. 1) שמן סויה הוא אחד מהשמנים הכי לא בריאים שיש בגלל תהליך הזיכוך הכימי שלו שמבוצע בלחץ גבוה, טמפרטורה גבוהה ועם ממיסים כימיים מתזקיקי נפט. השמן גם עובר הלבנה והוצאת ריחות רעים. בקיצור - מוצר בריאות זה לא. 2) בשמן סויה השומן הוא שומן בלתי רווי והוא בהחלט לא מכיל הרבה שומן רווי. ואם כבר מדברים על זה גם אם היה בו הרבה שומן רווי - זאת לא היתה בעיה כי מחקרים אחרונים מראים שאין שום רע בשומן רווי - הוא לא מקור הבעיה כפי שחשבו בעבר. 3) בשמן סויה אין בכלל כולסטרול.
07.05.10
32.
הכנת מיונז בבית-צריך להזהר, ביצים לא מבושלות
גם כשמכינים מיונז בבית מחומרים טבעיים לגמרי, משמן קנולה מצויין ויקר - טמונות סכנות לא מעטות. קודם כל ביצים לא מבושלות הן מקור לא אכזב לחיידקים. חוץ מזה יש להקפיד לא להשתמש לאחר 48 שעות, לא כולם מקפידים על זה. לאחר 48 שעות מתפתחים חיידקים ועובש בביצים המהווים חלק משמעותי מהמיונז. אז בסך הכל מכל המוצרים שבדקת נראה לי שהמוצר הזה הכי פחות גרוע!!!
תזונאית טבעונית , השרון  |  03.05.10
לכל התגובות