אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 המגמות הבולטות בחתונות קיץ 2010 צילום: דודי חסון

המגמות הבולטות בחתונות קיץ 2010

חתונה של שלושה ימים במדבר, כלי אוכל מחומרים מתכלים, תפריט של באסטות שוק ושמלות בסגנון רומי העתיקה. "כלכליסט" מתעדכן לקראת החתונה

29.04.2010, 19:29 | כתבי כלכליסט

ל"ג בעומר הוא יריית הפתיחה לעונת חתונות הקיץ, שתימשך עד סוף אוקטובר, וגם השנה ינסו מפיקים, מעצבים ובני משפחה למלא אחר הפנטזיות של הזוגות. מי שחוששים לחרוג מהמוכר והקלאסי יתחתנו באירוע מוזהב לאלפי אורחים, לא יוותרו על בופה גדוש וימשיכו להאמין כי סושי המוכן לעיני האורחים הוא פסגת הקולינריה; אך לטובת מי שרוצים אירוע שהוא גם בלתי נשכח וגם נכון לתקופה, יצא "כלכליסט" למפות את המגמות של קיץ 2010: המיקום הנכון, העיצוב והבגדים הכי טרנדיים והמילה האחרונה בקייטרינג.

1. מיקום ייחודי

המקומות המבוקשים לחתונות אינטימיות הם בית אנדרומדה ביפו, בית בגליל ביער ביריה, מגדל דוד בירושלים ובית הכנסת על ראש המצדה. הלופטים המובילים הם הקומה הרביעית ולופט קסטיאל, שניהם בתל אביב. בקטגוריית החתונות רבות־המשתתפים המבחר נותר ללא שינוי רב, וממשיכים לככב מרכז האירועים והקונגרסים אבניו הסמוך לנתב"ג, בנייני האומה בירושלים, פארק תמנע וגם חוות רונית בשרון, וטראסק והאנגר 11 בנמל תל אביב, שממשיכים להיות מבוקשים כבר שנים רבות.

 

מקומות מיוחדים לחתונה: מצדה, צילום: גיל קרן מקומות מיוחדים לחתונה: מצדה | צילום: גיל קרן מקומות מיוחדים לחתונה: מצדה, צילום: גיל קרן

 

2. פחות זה יותר

בזמן האחרון ניכרת ירידה במספר המוזמנים, ברמת השואו, בכמויות האוכל ואפילו בסידורי הפרחים, טוען מפיק האירועים גיל קרן. האירועים השנה יתקיימו, לדעתו, במקומות שיש בהם אפקט של מרחב, אבל כאלה שמשדרים אינטימיות, כמו גגות ומדבריות, או טבע יוצא דופן, כמו הנקרות בראש הנקרה או ריף הדולפינים באילת.

3. חתונה בהמשכים

את החופה עורכים בבית הכנסת הגדול בתל אביב או ירושלים, ואת המסיבה כמה ימים מאוחר יותר - גם מחוץ לגבולות המדינה. המפיק אלירן ברדוגו נוהג להטיס את אורחי החתונות שהוא מארגן לבתי מלון בוטיק קטנים בברצלונה או במילאנו, או לאחוזות פרטיות שבבעלות המשפחות, ביוון למשל. סוג אחר של המשכיות בא לידי ביטוי בחתונה שמתפרשת על פני יומיים עד חמישה. לכל יום בונים קונספט שונה של עיצוב, מוזיקה, אוכל ועוד.

4. עיצוב פשוט וצבעים ים־תיכוניים

את עיצובי החופה, השולחנות והאירוע בכלל מאפיינת נעמי סילפן, בעלת סטודיו להפקה ועיצוב אירועי־על, במילים "פשטות חיובית". היא מדברת על גוון לבן חם הנוצר בחיבור עם שמנת, חול, חרס, אפור מלוכלך ולבן צרפתי, וגם על סטיילינג ים־תיכוני. המוטיבים שאולים מיוון, מקפריסין וקצת ממרוקו, ומנעד הצבעים נע בין בייבי בלו ותכלת שמים לטורקיז וכחול עז. את הכחולים האלה משלבים עם קשת של בז' וחום. סילפן אף ממליצה על בר עראק, שמשלים את הלוק הים־תיכוני ומעוצב עם הרבה זכוכית חברון כחולה ומסבחות.

5. אוכל קליל ובריא יותר

“אני מנסה לחשוב איך האורח מרגיש גם אחרי החתונה", מסבירה זהר שמואלי, מבעלי קייטרינג רן שמואלי, את הרציונל שמאחורי האוכל הקליל, ומוסיפה שהקהל המודע יותר לבריאות ולגזרה מעוניין לשמור על המשטר גם כשהוא מגיע לאירוע. המנות, בהתאם, מבוססות על ירקות ופירות טריים, דגים, בשר צלוי ושימוש בחומרי גלם מקומיים. 

אוכל קליל ובריא. קייטרינג רן שמואלי אוכל קליל ובריא. קייטרינג רן שמואלי אוכל קליל ובריא. קייטרינג רן שמואלי

 

6. מטבח ישראלי

לדברי השף אבי תורג'מן מקייטרינג מזל טלה, הלקוחות כבר לא מחפשים מנות מפוצצות ממטבחים אחרים בעולם, אלא את האוכל המקומי הישראלי. תורג'מן לוקח קלאסיקות ישראליות כמו סלט טאבולה או שווארמה, ומגיש אותן בפרשנות מתוחכמת. סלט הטאבולה, למשל, מכיל גם דג נא, והשווארמה עשויה מדגי ים טריים. 

7. דוכני אוכל רחוב

ימי הבופה העולה על גדותיו חלפו עברו, והדבר הנכון בקיץ הזה הוא לבנות אירוע שלם על טהרת אוכל רחוב. שירי ניצן אבידן מקייטרינג מגי ותולי מספרת על אירועים ססגוניים מאוד במגוון רחב של כיוונים: שוק פריזאי עם דוכן שרקוטרי, חנות גבינות וחנות שוקולדים ופטיפורים, קונספט אסייתי של דוכני דים סם, סושי ונודלס, או לוק של שוק ישראלי עם עגלת חלבה ועליה גושי חלבה ענקיים, חנות פיצוחים ועוד. 

דוכני רחוב. קייטרינג מגי ותולי דוכני רחוב. קייטרינג מגי ותולי דוכני רחוב. קייטרינג מגי ותולי

 

8. קינוחים בכוסות גבוהות

עוד טרנד שחלף לו הוא דוגמיות הקינוחים. מעתה צפו לקבל את הקינוח שלכם בכוס מרטיני או כוס שמפניה אישית, בגודל מלא. דניאלה שניידר קפלקא, מקייטרינג דניאלה, מסבירה שבניית הקינוח בכוסות השקופות מאפשרת משחק צבעים יפה בין המרכיבים, והאורח מרגיש שאכל קינוח שלם ולא נשנש דוגמיות.

9. הגשה בכלים מתכלים

הטרנד הירוק נכנס גם לענף האירועים. קייטרינג פרי הארץ רכש השנה כלים מתכלים העשויים מקני סוכר, כדי להגיש מנות - בעיקר מנות ראשונות או מנות במסיבות קוקטייל. "הכלים גם נראים טוב וגם מהווים אמירה שהקהל מתחבר אליה", מסביר השף רובי פורטנוי. 

10. שילוב פרחי בד בשמלה

פרחים משתלבים השנה על השמלות, וכך גם פנינים ונוצות. את הפרחים אפשר לשלב גם בחגורות, בכתפיות ובהינומות. לדברי גליה להב, כלות ששואפות למראה העדכני ביותר שהוא עדיין רומנטי ורך, יבחרו בשילוב של פרחים עדינים בשמלה.

שילוב פרחי בד. שמלת כלה של גליה יהב, צילום: דודי חסון שילוב פרחי בד. שמלת כלה של גליה יהב | צילום: דודי חסון שילוב פרחי בד. שמלת כלה של גליה יהב, צילום: דודי חסון

11. שמלות בהשראת רומא/יוון

כלות רבות מעדיפות כיום בדים נשפכים המלווים את קו הגוף, בתוספת שרוולים קטנים, משחקי תחרה, רקמה ידנית ושקיפויות מרומזות. לדברי המעצב יוסף, בניגוד לשנים קודמות שבהן היתה דרישה לחשיפה באזור החזה והגב, בסגנון ורסאצ'ה, כיום נושבת רוח קלאסית יותר.

12. שימוש בבד טול

הבד ששימש בעבר לשכבות התחתונות של שמלת הכלה יוצא כיום החוצה. הקלילות המאפיינת את הטול ותחושת הנפח והאווריריות הפכו אותו לחביב המעצבים. מירה צבילינגר, למשל, משתמשת בטול שעבר תהליך עיבוד לפליסה, בתוספת תחרה רקומה המעניקה לשמלות אלגנטיות, שיק וטרנדיות.

שימוש בבד טול. שמלת כלה של מירה צבילינגר, צילום: דודי חסון שימוש בבד טול. שמלת כלה של מירה צבילינגר | צילום: דודי חסון שימוש בבד טול. שמלת כלה של מירה צבילינגר, צילום: דודי חסון

 

השראת שנות החמישים. שמלת כלה של נעמה בצלאל, צילום: איתן טל השראת שנות החמישים. שמלת כלה של נעמה בצלאל | צילום: איתן טל השראת שנות החמישים. שמלת כלה של נעמה בצלאל, צילום: איתן טל

13. שמלות בהשראת שנות הארבעים והחמישים

שמלות הקצפת הפומפוזיות מפנות את מקומן למראה זוהר אחר - זה של כוכבות הוליווד משנות הארבעים. אפקט הזוהר נשמר אך הוא רך, זורם וחובק את קווי המתאר של הגוף. בחלק העליון יש בדרך כלל מחוכים קטנים, והחלק התחתון ארוך מאוד ועשיר בבד. לדברי גולדי סרוסי ורונן פראג', פעמים רבות משלבים בשמלות כאלה אבנים, חרוזים בעבודות יד ופרחים מבד. נעמה בצלאל מדברת על מגמה היסטורית נוספת, שפופולרית בעיקר לכלות שנישאות בימי שישי בצהריים. המראה הוא מהפיפטיז, עם חלק עליון צמוד ומחמיא למותן וחלק תחתון מתרחב. לרוב השמלות בסגנון זה יש חגורה, מחשוף סגור בחזית וגב חשוף יותר.

14. חתן במכנסיים וחולצה

חתנים שמעדיפים לא לחנוט את עצמם בחליפה בוחרים במראה המכנסיים והחולצה הקלילים. החולצה לרוב נשארת מחוץ למכנסיים במראה בלתי מחייב. הצבעוניות בהירה: לבן, אבן, אפור בהיר ובז'. לעתים מתווספת למראה עניבה צרה, לרוב בצבעה של החולצה.

15. החתן המחויט

את שלב הביניים בין המכנסיים והחולצה לבין החליפה מייצג הווסט, שבו החתן נראה רשמי אך לא מדי. הווסטים עשויים, לרוב, מבדים בעלי נקודות קטנטנות, פסי סיכה, במראה ג'ינס ועוד. הגזרה לרוב קרובה לגוף ובדרך כלל בעלת חמישה כפתורים. הנועזים מוסיפים שלייקס מתחת לווסט או עניבת פפיון. המהדרים עדיין יעדיפו את המראה הקלאסי בחליפה מחויטת, אם כי בגזרה קלילה וצעירה בהשוואה לחליפת העסקים המקובלת.

כתבו: גלי וולוצקי, תמר וילרפורט והדס שואף

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
למגיבה מס 12
גם אני התחתנתי שם בפאטה מורגנה בים המלח. בעלים נדיבים ומקצועיים עזרו לי הרבה בלי כל ה"פלצנות " הרגילה. הייתה אווירה מיוחדת . אוכל טרי וטעים לא כמו כל חברות הקייטרינג בחתונות שיש לו טעם של פלסטיק. אני ואישתי נהננו האורחים נהנו היה שונה ומיוחד . ממליץ ביום ניתן גם לארח שם את האורחים ללינה ולארגן פעילויות וטיולים ליום שאחרי אנחנו עשינו סדנאות אפיה לחברים והמשפחה הקרובה
אורי , ראשון לציון  |  02.05.10
36.
אני מיתחתנת עם חופה וקידושין.
מארס החתונה מאת מנדלסון. בלי בורקס .בלי בלבלי אותו :-). שמלה קונה .גג 3000 שח. משהו מצומצם 50 איש או 55 איש.ואישה. כל החגים אני פנויה אצל הורייך.בלי גפילטפיש.דג בתנור או במחבט.:-). מצידי אפשר להתחתן גם ברבנות ונלך למסעדה עם כמה קרובים קרובים ץ באמת את הכסף נפוצצ על עצמינו.:-).בררררר כמובן כל בוקר שנצחצח שיניים. ניזכר בחוזה =כתובה .:-).אתה לא חייב טוקסידו. איך שנוח לך.נראה כבר. בחופ יהיה קולולולוולולוולולולולולו ותקיעת שופרות יהיה שמייח..אתה תראה . אני גם אוהבת אותך האשכנזי המופרע .החנון.מחכה לתשובה. נ.ב. עד שמצאתי אותך רוצה טבעת גדולההההה הכי גדולה .שיתפוס לי את כל האצבע. שכולם יראו.:-).
הילדה  |  30.04.10
35.
לא חשוב לי מה יגידו חשוב לי מה החלום שלי!
אותי כלל לא מעניין אם האורחים יגידו: "עוד זמנה לחתונה....." . לי חשוב להגשים את החלום שלי והוא חתונה יפה עם מוזמנים. להתחתן בגן אירועים זה לקחת סיכון של לחות איומה או שיהיה קריר ובלתי נסבל. נמאס מגני הארועים שם עקבי הנעליים ננעצים בדשא בעת ההליכה. על הצלחות נופלים ברחשים והסיבוב של הצלחות מהקייטרינג פשוט מעייף. אני אוהבת בערב, אחרי יום עבודה+בית פשוט, שיגישו לי את האוכל! מה כ"כ רע בזה? זה עדיף על העמידה בתור לחלוקת המזון. נו, וכמה פעמים אפשר לקום? תמיד יש את התחושה אולי בעמדה אחרת היה אוכל טעים מסלט העלים הירוקים עם עגבניות השרי. באזכרה שיבואו חמישים איש. בחתונה שיבואו 500 ויהיה שמח! אסור?! כמה הזדמנויות יש בחיים לשמוח ובגדול?
גלית , מרכז  |  30.04.10
33.
550 אנשים 7000 שח, מאמינים?
ברירת הקנס הזו שמגיעה כל פעם מחדש יצאה לנו מכל החורים את החתונה שלנו החלטנו לחגוג כמו שרק אנחנו (והתברר שגם כל האורחים) אוהבים. את החתונה ארגנו במשך שבועיים , התחתנו במרכבות לטרון ז"ל מרכז חינוכי לכל המשפחה הכולל הפעלות לילדים סוסים אומגה בריכה וכו. התאריך נקבע לצהרי ערב סוכות כך שהמקום נפתח במיוחד עבורנו ביקשנו מהאורחים להימנע ממתנות וצקים אלא להביא מאכל וכמובן את כל הילדים עם בגד ים ומצב רוח . חוץ מזה שכרנו צלחות וסכום שהגיעו נקיים ונלקחו מלוכלכים וכן שרותי בר של בירות ושתיה קלה . למרות שהתחנו לפני 4 שנים אף אחד לא שכח את החתונה המשפחות באו בהמוניה וסוף סוף יכלו לשבת על הדשא ולדבר בזמן שילדהם בים ההפעלות , האוכל היה משובח לכל הדעות (אף אחד לא התלונן), ואנו הרווחנו מכל הכיוונים גם כספית גם חוויה לילדים. http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1072473
יאיר סדן  |  30.04.10
לכל התגובות