אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוסיה מגהצת יהלומים צילום: בלומברג

רוסיה מגהצת יהלומים

חברת רוסאן דיימנט מייצרת כרטיסי אשראי מזהב ומאבני חן עבור אוליגרכים. מעריץ אלמוני הזמין כרטיס עם דמותה של קרלה ברוני

29.04.2010, 14:42 | שלמה פפירבלט

רוסיה היא מדינה שבה רמת פעילות נמוכה יחסית בכל הקשור לשימוש בכרטיסי אשראי. אף כי במדינת הענק מחזיקים 123 מיליון לקוחות פרטיים בכרטיס, השימוש העיקרי הוא לצורך משיכת מזומנים - מה שהפך את רוסיה לבעלת רשת הכספומטים הגדולה באירופה, עם יותר מ־82 אלף מכשירים. אם לדוגמה, ברבעון האחרון של 2009 הוציאו הרוסים 45 מיליארד יורו במזומן מהמכונות, הם שילמו באמצעות כרטיסי אשראי בחנויות בסכום של 4.6 מיליארד יורו בלבד.

בשונה מרוב העם, בני המעמד האוליגרכי מגלים כמובן פעילות נמרצת בתחום, ואף מחזיקים בארנקיהם בכמה מכרטיסי האשראי המדהימים והיקרים בעולם, העשויים מתכות יקרות ואבני חן. מוסד מיוחד במינו מספק להם את הסחורה.

חברת ייצור כרטיסי האשראי רוסאן פייננס הוקמה בשנת 1993 במוסקבה והיא כיום אחת המובילות במדינה בתחום, וכן אחת מעשר היצרניות הגדולות של כרטיסי אשראי בעולם עבור ויזה ומאסטרקארד. בשלב מאוחר יותר נפתחה החברה־בת, רוסאן דיימנט, שגייסה לשורותיה כמה אמנים בתחום התכשיטנות לייצור כרטיסי אשראי על פי הזמנה.

כרטיס אשראי מעוטר בפנינים, צילום: mct כרטיס אשראי מעוטר בפנינים | צילום: mct כרטיס אשראי מעוטר בפנינים, צילום: mct

מנהל החברה אולג איבזוב, שגם עבד בעבר בתחום התכשיטים, מספר כי כל אחד מהלקוחות שמזמינים כרטיס אשראי בוחר בעצמו (או בסיוע מומחי החברה) את המוטיבים והחומרים שמהם ייעשה כרטיס האשראי. העיצוב יכול להיות בסגנון ארט־נובו, בסגנון מודרני, ברוח תרבות מצרים העתיקה או עם מוטיבים דתיים. הכרטיס יכול להיות עשוי מפלטינה, מזהב או מכסף, משובץ ביהלומים, בפנינים, באבני אודם או באבני אזמרגד - כל העולה בדמיון האוליגרכי.

יבואן יינות גדול לרוסיה ביקש כרטיס אשראי שעליו אשכול ענבים עשויים פנינים. אחרים מבקשים דיוקן של הרעיה או של הפילגש מוטבע בזהב או בפלטינה, ואילו לפני כמה שבועות הזמין אחד מלקוחות החברה כרטיס אשראי שעליו דמותה של קרלה ברוני, רעייתו של נשיא צרפת ניקולא סרקוזי. החברה אינה מגלה כמובן את זהות המעריץ האלמוני.

לעומת זאת, אומרת ויקטוריה קרסנובורובנה, אשת הקשר ללקוחות, איש אינו מבקש לציין את שמו על גבי הכרטיס.

העבודה על כל כרטיס נמשכת בין ארבעה לשישה שבועות בממוצע, ופרק זמן זה יתארך אם הלקוח ביקש אבני חן מיוחדות. כמובן, יש לשלב ביצירת אמנות זו גם את השבב האלקטרוני שהופך אותה לכרטיס אשראי פעיל ובינלאומי. מחירם של כרטיסי אשראי אלה נע בין 30 ל־40 אלף יורו, ולעתים המחיר קופץ בכמה עשרות אלפי יורו בשל ריבוי יהלומים או מרכיבים נדירים אחרים.

 

דידייה ברודבק, בעליו של כתב עת העוסק בתחום התכשיטים ומחברם של כמה ספרים בנושא, כתב: "לא האמנתי למראה עיניי. מדובר בעבודה יוצאת מן הכלל של תכשיטנות. בעיני רוחי כבר יכולתי לחזות ביום שבו יציגו את כרטיסי האשראי במוזיאון ההרמיטאז' בסנט פטרסבורג, לצד ביצי פאברז'ה".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ל-9 קנאה??? ולחביבה מ-4
יותר לכיוון היגעלות עד עומקי הנשמה שעדיין יש לנו וכנראה אבדה לאותו מזמין טיפש. וכאב - על אי צדק בעולם של צוברי הון בעוד העוני רק הולך ומחמיר. בחיים לא הייתי רוצה להיות במקומו של אותו מזמין, "רחמנות + סלידה" תהיה הגדרה יותר נכונה מ"קנאה". וחביבה חביבה, את באמת לא מוצאת בזה פסול? חתיכת פלסטיק עם כמה אבנים בסכום שיכול להחזיק עשרות משפחות במשך שנה לפחות????? חביבתי, תחשבי קצת יותר לעומק לפני שאת מאחלת לעצמך חיי ריקנות וטיפשות. המאה של צוברי ההון עוד תיזכר כגורם הראשון למחיקת האנושות (שמזמן הפכה לא-אנושית ומחוקה)
בדיוק הפוך  |  01.05.10
לכל התגובות