אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיחוד האירופי יעביר כבר החודש סיוע של מיליארדים ליוון צילום: בלומברג

האיחוד האירופי יעביר כבר החודש סיוע של מיליארדים ליוון

תקבל בסך הכל 110 מיליארד יורו - בשלוש שנים. שר האוצר היווני על תוכנית הקיצוצים: "נקראנו לקבל החלטה - בחירה בין קריסה או ישועה"

02.05.2010, 21:08 | סוכנויות הידיעות

האיחוד האירופי מתחיל להפעיל את חבילת הסיוע ליוון, שכוללת 110 מיליון יורו בשלוש שנים. שר האוצר של לוקסמבורג, ז'אן קלוד יונקר, אמר כי יוון תקבל כבר החודש את מנת הסיוע הראשונה, מאחר שהיא צריכה לשלם החודש 8.5 מיליארד יורו באגרות חוב. לדבריו, האיחוד האירופי יקציב 80 מיליארד יורו מתוך הסכום, 30 מהם כבר השנה, וקרן המטבע הבינלאומית את השאר.

הסיכום, שזקוק עדיין לאישור בפרלמנטים של יוון וגרמניה, הושג לאחר שיוון הסכימה לתנאים לקבלת חבילת הסיוע מהאיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית. כחלק מההסכם, ובצל מחאה גוברת במדינה, אמורה יוון לקצץ את הגירעון התקציבי שלה ב-30 מיליארד יורו בשלוש השנים הבאות, זאת בנוסף לאמצעים הנוספים עליהם הוסכם, כך הודיע שר האוצר היווני, ג'ורג' פאפאקונסטנטינו.

במסגרת ההסכם המתגבש, יוון תקצץ את הגירעון התקציבי שלה ל-8.1% מהתמ"ג כבר במהלך 2010, ול-7.6% ב-2011, ו-6.5% ב-2012. הגירעון לא ירד מתחת למגבלה של 3% שהציב האיחוד האירופי לפני 2014.

"נקראנו לקבל החלטה", הודיע שר האוצר במסיבת עיתונאים שכינס באתונה. "היה עלינו לבחור בין בחירה בין קריסה  לישועה. הבחירה היא בין יישום תוכנית שאפתנית ומורכבת ליציבות פיסקאלית לשלוש שנים, תוכנית של רפורמות מבניות, או שהמדינה תיקלע למבוי סתום."

לדבריו, תוכנית הקיצוצים כוללת עליית המע"מ ל-23% מ-21%, עלייה של 10% במסים המוטלים על דלק, אלכוהול וטבק והורדה נוספת במשכורות ובקרנות הפנסיה בסקטור הציבורי. כמו כן, יוון תימנע מחשיפה לשוקי האג"ח במשך שלוש שנים.

ממשלת יוון מעריכה כעת כי הכלכלה תצטמצם השנה ב-4% , ואילו ב-2011 ב-2.6%, לפני שתחזור לצמיחה של 1.1% ב-2012.

 .

הגרמנים מתנגדים להענקת סיוע ליוון

בתוך כך מתברר כי רוב הגרמנים מתנגדים להענקת סיוע פיננסי ליוון ומכנים תמיכה מסוג זה "שגויה", כך עולה מסקר שפורסם בעיתון בילד אם סונטאג. לפי הסקר, 56% מהגרמנים מתנגדים להענקת סיוע, בעוד ש-67% מאמינים שהיציבות של היורו תיחלש אף יותר בתוך שנה.

מיכאל יות'ר, שעומד בראש המכון הכלכלי IW, אומר שקיים "סיכוי טוב" שיוון תוכל לשלם חזרה את כספי הסיוע באמצעות קיצוצים נרחבים בהוצאות. לדבריו, "בלתי נמנע" שהנושים הפרטיים של יוון ייאלצו לוותר על חלק מהדרישות שלהם. 

תגיות