אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרקליטות: נגיש כתב אישום נוסף נגד אהוד אולמרט צילום: אלכס קולומויסקי

הפרקליטות: נגיש כתב אישום נוסף נגד אהוד אולמרט

על פי הפרקליטות נמצאה תשתית ראייתית לביצוען של עבירות פליליות בפרשת המינויים בשירות הציבורי. אולמרט ועובד יחזקאל, מזכיר הממשלה לשעבר, חשודים כי פעלו לקידום ענייניהם של חברי מרכז הליכוד

03.05.2010, 15:57 | צמרת פרנט

פרקליטות המדינה הודיעה היום (ב') לעורכי דינם של אהוד אולמרט ועובד יחזקאל, מזכיר הממשלה לשעבר, כי נמצאה תשתית ראייתית לביצוען של עבירות פליליות בפרשת המינויים בשירות הציבורי וכי הוחלט להעמידם לדין. בטרם החלטה סופית אם יוגש נגדם כתב אישום, ייערך לשניים שימוע, אם יחפצו בכך. נגד ראש הממשלה לשעבר מתנהל בימים אלה משפט בפרשיות טלנסקי וראשונטורס. כמו כן הוא חשוד במעורבות בפרשת הולילנד

חומר הראיות שנאסף בחקירת המשטרה נגד אולמרט ויחזקאל בפרשת המינויים נבחן על ידי מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות, עו"ד אביה אלף, בשיתוף פרקליט המדינה, משה לדור, והמשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, יהושע למברגר.

עיקרי החשדות הם, כי בתקופה בה כיהן אולמרט כשר התמ"ת. מ"מ ראש הממשלה, שר התקשורת ושר האוצר, ניצל יחד עם יחזקאל את מעמדו וסמכויותיו במשרדים השונים, תוך שהם פועלים בניגוד עניינים לקידום ענייניהם של חברי מרכז הליכוד, פעילי הליכוד ומקורביהם. זאת, במטרה להיטיב עם חברי המרכז, באמצעות סיוע בתעסוקה ובהיענות לבקשותיהם בעניינים שונים מול גורמים בשירות הציבורי והכל, כך טוענת הפרקליטות, כדי לחזק את מעמדו הפוליטי של אולמרט.

החשדות נוגעים, כך לטענת הפרקליטות, לעשרות רבות של מקרים בגופים שונים שהיו כפופים לאולמרט ובהם בזק, רשות הדואר, שירות התעסוקה, הרשות לעסקים קטנים ומינהל מקרקעי ישראל. בנוסף, נוגעים החשדות למינויים פסולים של פעילי ליכוד ומקורביהם לנציגי ציבור בבתי הדין לעבודה.

לדברי משרד המשפטים, במהלך חודשי החקירה בפרשה, נחקרו והעידו כ-400 מעורבים ביחס לעשרות רבות של מינויים או הטבות. לגבי כל יתר המעורבים בפרשה הוחלט לסגור את תיק החקירה.

אמיר דן,יועץ התקשורת של אולמרט, מסר בתגובה כי: "עיתוי הודעת הפרקליטות מעוררת סימני שאלה לגבי השיקולים ותום הלב מאחורי מועד הפרסום: "מדובר בנושא שנופח מעבר לכל פרופורציה. לא נפל שום פגם בהליך המינויים של בעלי התפקידים וחלקם הגדול של המינויים (בכל אותם מקרים שהחוק מחייב זאת) אף עבר את אישורה של ועדת רביבי לבחינת מינויים בשירות הציבורי. זאת ועוד, לא הופעל שום לחץ פסול כלשהו לאישור מינויים אלה, שנעשו בהתאם ועפ"י כל הקריטריונים הקבועים בחוק".

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות