אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: סגירות ופתיחות

חדשות האוכל: סגירות ופתיחות

מיקה שרון סוגרת את מיקה־ביסטרו, ומתחם התחנה בנווה צדק בתל אביב מתעורר

05.05.2010, 13:42 | גלי וולוצקי

1. קפה ליברה ברחוב בן יהודה בתל אביב, שהפך רק לאחרונה למיקה־ביסטרו והיה בבעלות השפית מיקה שרון, ייסגר ב־15 במאי אחרי שש שנות פעילות. את המקום יפעיל איתן טרבלוס, הבעלים של אגאדיר, שעומד לפתוח במקום סניף של הרשת, אך בקונספט שונה מהסניפים האחרים.

שרון, שהיתה במהלך שנות התשעים אחת המסעדניות המתוקשרות בתל אביב, פתחה את המסעדה הראשונה שלה בעיר, מיקה, בשנת 1997, והפכה לנביאת הפיוז'ן הישראלי. במהלך השנים היא היתה שותפה גם במסעדת אודאון, ולפני שש שנים פתחה את קפה ליברה. למעשה, מאז התחילה את דרכה הקולינרית בתל אביב לפני יותר מ־13 שנה, זו תהיה הפעם הראשונה שבה שרון אינה מחזיקה באף מסעדה בעיר. את הסגירה מסבירה שרון בתחושת מיצוי. את הזמן הקרוב תקדיש, לדבריה, להפקת אירועים, לכתיבת ספר קולינריה ולצילום תוכנית טלוויזיה.

שושקה שווילי. תפריט המתבסס על מאזטים ומספר מצומצם של מנות חמות שושקה שווילי. תפריט המתבסס על מאזטים ומספר מצומצם של מנות חמות שושקה שווילי. תפריט המתבסס על מאזטים ומספר מצומצם של מנות חמות

 

2. מתחם התחנה בנווה צדק (קויפמן 1, תל אביב) מתחיל להראות סימני התעוררות: גולן דור, הבעלים של מסעדת ננה ושל בר היין פרי הגפן בנווה צדק, פתח בשבוע שעבר את שושקה שווילי, שהוא מגדיר כ"מקום בילוי לכל שעות היום". שושקה שווילי ממוקם בקומה הראשונה של ביתן 8, וכולל גם מרפסת רחבת ידיים הצופה אל הים, בר מרכזי וחלל פנימי רגוע. הבר מציע עשרות סוגי בירה מרחבי העולם. התפריט במקום יתבסס על מאזטים ועל מספר מצומצם של מנות חמות בסגנון ים־תיכוני, כמו חריימה ופלפלים ממולאים.

ביום שישי הקרוב יחנוך מתחם התחנה את השוק האורגני, שיתקיים בכל יום שישי בשעות 8:00–15:00. בשוק ישתתפו רק מגדלים ויצרנים הנמנים עם הארגון לחקלאות אורגנית בישראל, ולצד תוצרת חקלאית טרייה יימכרו גם מוצרי קוסמטיקה אורגניים, צעצועים ברוח ירוקה ועוד.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
מי שסועד בשושקה שם את כספו על קרן הצבי!
הייתי שם בערב עם חברים לארוחת ערב ובאמת היה נוראי. כל פעם שהגישו לשולחן היה חסר מפית, קש, חמאה עם הלחם. שכחו להביא בירות. פשוט חובבני. יתר על כן, נתנו לנו להזמין כל הערב בידיעה שאין להם אפשרות לקבל כרטיסי אשראי עקב תקלה שארעה במקום. בשעה אחת בלילה כשהגיע החשבון נאמר לנו שעלינו לשלם רק במזומן כי אין כרטיסי אשראי. כמובן שלמנהלת המשמרת החצופה לא היה דרך לתרץ את העובדה שנתנו לנו להזמין ולהזמין מבלי לבדוק שיהיה ביכולתנו לשלם. אני חושב בסך הכל היינו שולחן לא רע. 1300 ש"ח לשבעה אנשים...בשורה התחתונה היו חסרים לנו 300 שקלים במזומן, הגברת הנכבדה לא הייתה מוכנה לאפשר לנו לשלם יום למחרת בטלפון והתעקשה שנשאיר את פרטי כרטיסי האשראי על דף מסודר!!! רק לאחר שדיברנו עם מנהל המסעדה יובל (20 דקות בטלפון!!!) הוא הסכים שנשלם יום למחרת. אני אומר לכם, בשיא הרצינות. לא מגיע לכם מקום נוראי כזה!!! מתחם התחנה יפהפה ויש מקומות אחרים. נסו אותם. הן מבחינה קולינרית והן מבחינה שירותית, המקום הזה לא מציאה גדולה.
אביחי , תל אביב  |  06.08.10