אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזכירה במשרד עוה"ד מיוחס פוטרה בעת הריונה; המשרד יפצה ב-100 אלף שקל צילום: סי די בנק

מזכירה במשרד עוה"ד מיוחס פוטרה בעת הריונה; המשרד יפצה ב-100 אלף שקל

המזכירה בבית הדין: "עוה"ד מיוחס אמר לי שאדווח לו אם מישהי אוכלת יותר מדי, אולי היא בהריון"

04.05.2010, 21:01 | מארק שון
מזכירה שעבדה כחצי שנה במשרד עורכי הדין מיוחס ופוטרה בעת הריונה תפוצה על ידי המשרד בכ-100 אלף שקל. כך קבע היום (ג') בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב.

תביעה נוספת רשת בגדי ההריון רמי לי לא קיבלה לעבודה אישה בהריון; הפיצוי - 30 אלף שקל הפיצוי התקבל בהסכם פשרה. לתובעת, שביקשה להתקבל לעבודה כמוכרת בחנות הרשת במודיעין, נאמר כי נשים בהריון לא מתקבלות לעבודה. רמי לי: "אין בידי התביעה כל הקלטה של התובעת עם מנהל האזור. הגענו להסכם פשרה בכדי להימנע מתהליך משפטי ארוך" כתב כלכליסט , 12 תגובותלכתבה המלאה

השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ לא הסתפקה בפסק דין יבש וצירפה להחלטה ביקורת נוקבת נגד התנהלות פסולה במשרדי עורכי דין. "לא מדובר במעסיק "סתם", אלא במשרד עורכי דין", כתבה השופטת, "אומנם אין זה מתפקידו של בית דין זה לשים עצמו בנעלי ועדות האתיקה של לשכת עורכי הדין, או רשויות האכיפה הפלילית. יחד עם זאת, אין אנו מתעלמים מהעובדה כי הנתבעת מורכבת מעורכי-דין המכירים את החוק היטב, טוב הרבה יותר מאזרח מן השורה".

השופטת הוסיפה, כי "יש לצפות מעורכי דין לרף התנהגות מוסרי גבוה יותר מאשר אזרח סתם בכל הקשור לשמירה על החוק. לאור זאת, העובדה כי עורך דין מפר את החוק מן הראוי לתת לה משקל רב יותר בעת קביעת פיצויים עונשיים".

המזכירה, אפרת כץ, הועסקה במשרד ממרץ 2007 ובמהלך יולי אותה שנה הודיעה למנהלת המשרד עליזה רום ועורך הדין יצחק מיוחס כי היא בהריון. כמה שבועות לאחר מכן, בחודש אוגוסט, הודיעו לה ראשי המשרד שהיא מפוטרת.

כץ פנתה לבית הדין וטענה שהיא פוטרה מבלי שנערך לה שימוע ובחוסר תום לב. משרד מיוחס טען כי כץ פוטרה עקב כישוריה הלקויים וללא כל קשר להריונה. המשרד הדגיש ש-12 עובדים מתוך 19 הן נשים, שחלקן ילדו במהלך עבודתן אצלה וחזרו לעבודה סדירה לאחר מכן.

חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה אוסר על מעסיק לפטר עובדת מחמת הריון, וקובע כי פיטורים מסוג זה מהווים אפליה פסולה. כץ טענה שהמשרד פיטר נשים בהריון באופן שיטתי, טענה שלא הצליחה להוכיח לבסוף, ואמרה בדיונים בבית הדין כי "כשהוא (עו"ד מיוחס, מ"ש) דיבר אתי בתחילת עבודתי ורצה שאהיה מזכירתו האישית, הייתה לו הערה על הריון ולא ידעתי למה הוא מתכוון, הוא אמר לי שאני העיניים והאוזניים במשרד שלו ולדווח לו אם מישהי אוכלת יותר מדי אולי היא בהריון, אז זה נשאר לי בראש. לא הבנתי למה הוא אומר את זה".

עורך הדין מיוחס טען מנגד כי הוא קיים עם כץ מספר שיחות על תפקודה הלקוי, ללא הועיל. מיוחס הדגיש שהוא החליט על הפיטורים בטרם ידע שכץ נכנסה להריון. כץ הצליחה לסתור את הטענה הזאת, לאחר שהוכיחה כי במשכורת חודש יוני קיבלה העלאה של 1,000 שקל למשכורת. לעו"ד מיוחס אגב היתה גרסה קצת שונה. "בתחילת יוני באה אלי אפרת ואמרה לי שהובטח לה שתהיה העלאה אחרי 3 חודשים, ואני אישרתי את העניין הזה. ברגע שאישרתי זה התגלגל, אני לא אומר עכשיו תעצרו את העולם".

השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ העדיפה את הגרסה של המזכירה תוך כדי קביעה שמשרד מיוחס מנסה להסביר בדיעבד מציאות שהיתה שונה לחלוטין. "הסבריו של עו"ד מיוחס אינם מהימנים בעינינו ואין אנו מקבלים אותם", קבעה השופטת, "עיתוי ההעלאה בשכר יש בו כדי לתמוך בטענות התובעת, לפיהן הוחלט לפטרה רק לאחר שהודיע על הריונה".

השופטת הכריעה שהמשרד ישלם לכץ פיצויים בגובה של כ-100 אלף שקל, מתוכם 10,000 שקל על עוגמת נפש, פיצויים נדירים מאוד בבתי המשפט.

ממשרד מיוחס לא ניתן היה לקבל תגובה.

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
פיטוריי המזכירה
אני מודה לשופטת על הפסיקה ולניות דעתי הנתבע שהוא עו"ד הבקיא בחוקים היה צריך לשלם כפל כפליים. זאת משום ידיעת החוק והציפצוף הארוך עליו בהודעה למזכירתו על פיטורין. התנהגותו מבישה !! .אולי לדעתו אזרחי המדינה צריכים להיות מיובאים מהמזרח 2 בשקל. יש לגדוע את המחשבה למעסיקים אגואיסטיים, שלמעשה רק לנשותיהם מותר להיכנס להריון והייתר יעשו זאת על חשבונם ובמקום אחר!!
יעלולה  |  26.11.11
לכל התגובות