אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוניברסיטה אמריקאית נוטשת את ג'ימייל - משיקולי פרטיות צילום מסך: google.com

אוניברסיטה אמריקאית נוטשת את ג'ימייל - משיקולי פרטיות

מהלומה לניסיונותיה של גוגל לחדור לשוק הארגוני: אוניברסיטת קליפורניה בדיוויס הפסיקה את הניסוי בשירותי המייל של החברה, בטענה כי "אין בהם מנגנוני אבטחה הולמים - ולא נראה שיותקנו כאלה בעתיד"

06.05.2010, 11:25 | יוסי גורביץ

כל העדכונים, הכתבות והמדורים של טכנולוגי - היישר לפייסבוק שלכם

 

באוגוסט האחרון החלה גוגל בקמפיין פרסום לשירותי המחשוב הארגוניים שלה, Google Apps, במטרה לשכנע חברות וארגונים לנטוש את הפלטפורמות שבהן הם משתמשים ולעבור אליה. היא רשמה הישג משמעותי בזירה זאת כשזכתה באקוטובר במכרז לשירותי התוכנה של העיר לוס אנג'לס, אך כעת נראה שהקמפיין ספג מהלומה: אוניברסיטת קליפורניה בדיוויס הודיעה לאחרונה כי היא מפסיקה את הניסוי בשימוש בג'ימייל. כך דיווח אמש (ד') המגזין אינפורמיישן וויק.

דיוויס ערכה ניסוי בשירות המייל של גוגל בקרב 30,000 עובדי הפקולטה ועובדי הצוות שלה, אך בסוף חודש אפריל שלחה מכתב נוקב לגוגל שהודיע על סיום הפרויקט. במכתב האשימה האוניברסיטה את גוגל בהיעדר הגנה מספקת על פרטיות המשתמשים, וציינה שחברי פקולטה רבים מוטרדים מכך שגוגל "אינה מפגינה את המחויבות של הקמפוס שלנו להגנה על פרטיות התקשורת, וכי אין מנגנוני אבטחה הולמים כרגע, ולא נראה שיותקנו כאלה בעתיד". בין השאר, ציינה האוניברסיטה את המכתב ששלחו עשר מדינות, ישראל בתוכן, שמחה בפני גוגל על מדיניות הפרטיות שלה.

הבעיה העיקרית של האוניברסיטה, נמסר, היתה העובדה שג'ימייל סורק כל מייל שנשלח באמצעותו או מתקבל בו; כמה חברי פקולטה טענו שהדבר מנוגד למדיניותה הדיגיטלית של האוניברסיטה, האוסרת בחינה או קריאה של מייל פרטי של אדם אחר, או מתן רשות לצד שלישי לעשות זאת.

ג'ף קייטנר, ראש צוות הפיתוח של Google Apps לחינוך, מסר בתגובה ש"בעליל, יש מגוון דעות בקרב חברי הפקולטה", והוסיף שלדבריו המקרה של דייוויס אינו מייצג. לטענתו, יותר ויותר מוסדות חינוך מאמצים את ג'ימייל, והוא ציין שתלמידי דייוויס ממשיכים להשתמש בו. כמו כן הדגיש קייטנר כי שירות גוגל באזז לא היה חלק מחבילת השירותים שקיבלה האוניברסיטה.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
בסך הכל ביקשו....
בסך הכל ביקשו פרטיות.... - אם יש מידע במיילים שאנשי הפקולטה לא רוצים שיגיעו לידי ידיים לא רצויות - למה שלא ירצו ? הרי הכל הולך לעבור בעתיד להיות ברשת - כל המידע - אז מה.... שאנשים יוותרו על הפרטיות, הנכסים שלהם, מידע חסוי של חברות וכדומה ? מה זה החירטוט הזה אין פרטיות ! מי האידי.... שחושב שהכל צריך להיות חושף - בוא נראה אותו בעל עסק מצליח שכל המסמכים של תוכניות העבודה והמידע של החברה חשוף לכולם - נראה אותו מחזיק מעמד ! יש גבולות לפרטיות !
טל , מאדים  |  07.05.10
7.
עד עכשיו אני לא מבין מה הבעיה
שהמחשב של גולג יסרוק לי את המייל או יצלמו אותי לסטריט וויו שלהם, סה"כ אני לא מעביר דרכו תוכניות של פצצות גרעיניות? אז המחשב של גוגל ידע (הרי אף אחד לא באמת יושב פיזית וקורא את ההודעות שלי, כולה מחשב) שאני מקבל חדשות טכנולוגיות, מחזיק מאהבת, וחובב סאדו מאזו, אז מה? הרי גם ככה כולם יודעים שאני עובד במחשבים, השכנים בדירה השניה כבר מכירים טוב את זאת שאני בא איתה בצהריים לדירה והיא לא אישתי, והפרצוף שלי מוכר לכל מי שמגיע לערבי SM אז אין מה איכפת לי שהמחשב של גוגל גם ידע את זה? סתם נטפלים אליהם.
משה , תל אביב  |  06.05.10
לכל התגובות