אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גרמניה: אושרה חבילת הסיוע ליוון צילום: בלומברג

גרמניה: אושרה חבילת הסיוע ליוון

"אין לנו אלטרנטיבה יותר טובה", אמר שר האוצר הגרמני. "כל דרך אחרת תהיה יותר יקרה ויותר מסוכנת"

07.05.2010, 16:05 | שהם לוי

בית הנבחרים העליון של גרמניה הצטרף אחר הצהריים לבית הנבחרים התחתון ואישר חבילת סיוע של 22.4 מיליארד יורו ליוון - אחרי לחצים חסרי תקדים של אנגלה מרקל, קנצלרית גרמניה.

"שמיטת חובות מצד גרמניה תהיה הרסנית", אמר שר האוצר הגרמני, וולפגאנג שובל למחוקקים הגרמנים והאיץ בהם לאשר במהרה את חבילת הסיוע במטרה לשמור על יציבות גוש היורו. אתמול צנח היורו לשפל של 14 חודשים למול הדולר ונסחר ברמה של 1.26 דולר.

"אין לנו אלטרנטיבה יותר טובה", אמר שר האוצר הגרמני. "כל דרך אחרת תהיה יותר יקרה ויותר מסוכנת". 

ההצבעה על אישור חבילת הסיוע ליוון מגיעה מספר שעות לפני שמנהיגי האיחוד האירופי נפגשים בבריסל במטרה לבחון דרכים שימנעו את הסלמת המשבר. ישנם מספר נושאים דחופים שיעלו לדיון היום: צניחת היורו לשפל של 14 חודשים למול הדולר, הקריסה אמש בוול סטריט והטענות לפיהם מנהיגי האיחוד האירופי לא עושים די כדי לעצור את המשבר.

אנגלה מרקל התמודדה בשבוע האחרון עם התנגדות חריפה של גורמים בפרמנט לאישור חבילת הסיוע ליוון. מרקל ניסתה מצידה לאכוף או לעגן בחקיקה משמעת תקציבית למדינות גוש היורו מטרה להציל את המטבע שהן חולקות. בין היתר קראה מרקל למנגון שיאפשר מצב שבו ממשלות בגוש היורו פושטות רגל אך לא הסכימה להתפשר בכל הנוגע לחבילת הסיוע ליוון.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
הזרמת כסף ליון הפתרון שהינו רע במיעוטו
1. כמויות הכסף העודף בשווקי העולם,בכפר הגלובלי ,הינם אינסופיים ומנותקים ל - ח - ל - ו -ט - י - ן, מכל היגיון או תיאוריה כלכלית. אז עוד 22 מיליארד יורו לא ישנו דבר. 2. מה האלטרנטיבה - לא להעביר ליוון ואז יוון תפשוט את הרגל ואזי - חלק מהתוצאות האפשריות הן: 2.1 מיליונים מאזרחיה יהגרו אל גרמניה ואל המדינות החזקות כלכלית.ערו לעצמכם את הבלגן. 2.2 פשיטת הרגל ,כמו כדור שלג, יגרור פשיטת רגל של מערכת הבנקאות וההעסקים ביוון ואלה קשורים בחבל הטבור למערכות המקבילות באירופה. ואז ... 3.יוון לא תוכל להחזיר את חובה,כי אין לה כושר תחרות, אין לה היכולות להגביר את הפיריון ,היא יכולה רק לצטמצם את הבזבוזים שלה.אבל גם ארה"ב לא מסוגלת להחזיר גירעון של 12 טריליון דולר. חובה של יוון קטן מהסיוע שקיבלו מספר חברות פיננסיות בארה"ב כמו למשל AIG. מה שברור הוא שתפיסת החיים הסוציאליסטית ועודף הדאגה לפרט - סיימה את חייה. מול אירופה עומדות מדינות אסיה החרוצות, הפעלתניות שבהן הממשלות אינן חייבות כסף לאזרחיהן כי אין בהן פנסיה ממלכתית, בריאות ממלכתית ושירותים ציבוריים פותחים. העולם זקוק לתפיסה כלכלית חדשה, לאמצעי אחר של סחר חליפין . יש ליסד עוגן מוניטרי המתבסס על הG20 ,שער חליפין המשתנה דינמית על פי עוצמת היחסית של כל אחת מהG20
ראובן גרפיט  |  07.05.10