אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסוף הוא רק התחלה צילום: רויטרס

הסוף הוא רק התחלה

המחזור האחרון בליגה הוא רק התחלה לאחד הקיצים היותר מעניינים שיעברו על הכדורגל האנגלי

09.05.2010, 09:20 | מערכת כלכליסט

צ'לסי

סוף שנות השלושים

 

הכנסה: 206.4 מיליון ליש"ט

תקציב שכר: 149 מיליון ליש"ט

זה משחק הליגה האחרון של צ'לסי כפי שאנחנו מכירים אותה. הוא יכול להסתיים בחגיגות אליפות — אם ינצחו את וויגאן בסטמפורד ברידג'. זו היתה עונה קשה ומופלאה עבור צ'לסי. לצד ניצחונות ענקיים היו הפסדים מפתיעים. מיד אחרי ההדחה המאכזבת מליגת האלופות היתה שיחה מלב אל לב בהשתתפות כל השחקנים — וממנה יצאו מחוזקים. "השחקנים הורידו את מה שהיה להם על הלב, וזה אפשר לנו להתחיל לנוע ביחד לכיוון הדאבל", אמר פרנק למפארד, סגן הקפטן. "תמיד היתה לנו רוח קבוצתית חזקה, אבל השנה היינו צריכים לחפש אותה יותר עמוק".

זו תהיה השיחה הקבוצתית האחרונה שתיערך בסגל הנוכחי. ברוב משחקי הקבוצה היו בהרכב יותר מחמישה שחקנים מעל גיל 30 ואף שחקן מתחת לגיל 22. הקבוצה חייבת להיבנות מחדש, ורומן אברמוביץ', שהעונה חגג את המשחק ה־200 שלו כבעלים של צ'לסי, יודע זאת. ג'ו קול, דקו, פאולו פריירה ומיכאל באלאק הוותיקים בדרך החוצה. מי יחליף אותם? לא בטוח שיהיו מחליפים מבחוץ.

צ'לסי צריכה עכשיו להיבנות במציאות אחרת — מציאות של פייר־פליי פיננסי של אופ"א (שמחייב מועדונים לסיים עונות עם מאזנים פיננסיים מאוזנים) ומציאות של רגולציות חדשות ומשמעותיות בפרמיירליג.

תקציב השכר של הקבוצה הוא הגבוה בפרמיירליג (142.6 מיליון ליש"ט), מה שמוביל להפסדים של 44 מיליון ליש"ט. הקבוצה גם חייבת להכניס לסגל את שחקני מחלקת הנוער שלה, וזאת לאחר שהפרמיירליג קבעה שמספר השחקנים המקסימלי לקבוצה יעמוד על 25 ומספר "שחקני הבית" בסגל יהיה שמונה לפחות.

שחקני הבית לא חייבים להיות בריטים אלא כאלה שהיו בסגל של קבוצה אנגלית שלוש שנים לפחות עד גיל 21.

לצ'לסי יש מחלקת נוער עם שחקנים צעירים בכירים מרחבי העולם: ג'פרי ברומה, פאביו בוריני, גאייל קאקוטה, סאם האצ'יסון — כולם שחקנים מעולים. הקבוצה שלהם גם זכתה בגביע הנוער בשבוע שעבר. ובכל זאת, מדובר בשינוי מדיניות של ממש עבור המועדון שהסתמך על שחקנים בני 30 פלוס.

"מועדון כמו צ'לסי צריך ניצחונות", אומר פרנק אראנסן, המנהל הספורטיבי של המועדון. "אי אפשר לשחק עם שחקנים צעירים בהרכב ולא לנצח. לא קל למועדון להכניס צעירים להרכב".

סטיבן ג סטיבן ג'רארד בשוק מהעונה הנוראית של ליברפול. ברקע שחקני צ'לסי חוגגים | צילום: רויטרס סטיבן ג

מנצ'סטר יונייטד

מתכוננים לקיץ המשמעותי

 

הכנסה: 278.5 מיליון ליש"ט

תקציב שכר: 123 מיליון ליש"ט

למנצ'סטר יונייטד — שצריכה לנצח את סטוק סיטי ולקוות לנפילה של צ'לסי כדי להיות הקבוצה הראשונה בפרמיירליג שזוכה בארבע אליפויות ברציפות — יש כאבי ראש אחרים. הראשון מביניהם יהיה כנראה סיפור עסקי הספורט של הקיץ — עם כל הכבוד למונדיאל: קונצרן "האבירים האדומים" ואוהדי מנצ'סטר יונייטד רוקחים בחודשים האחרונים את תהליך ההשתלטות על המועדון. בימים אלו הם יושבים ומסכמים את הפרטים האחרונים בהצעה על המועדון.

משפחת גלייזר טוענת שלא תמכור ושאפשר לחיות עם חובות בשווי של יותר מ־715 מיליון ליש"ט, אבל היחלשות הסגל של אלכס פרגוסון והפסקת המשא ומתן על חידוש חוזהו של וויין רוני הן תמרורי אזהרה לעתיד המועדון בשליטת האמריקאים.

פרגוסון, שלשחקניו אמר שיפרוש רק לאחר שימות, כבר החל בבניית הסגל מחדש. סגל צעיר וזול יותר, יש לומר. שחקנים מאכזבים כגון דימיטאר ברבאטוב, מייקל קאריק ובן פוסטר יעזבו. הוחתמו כבר שני שחקנים — כריס סמולינג מפולהאם, חאבייר הרננדס המקסיקני מצ'יבאס — וג'וני אוונס, פרדריקו מאקדה, גבריאל אוברטן, דני וולבק ודארון גיבסון הוכתרו כדור העתיד. האם פרגי יוכל להביא הקיץ את השחקן שייתן לו את הערך המוסף?

ארסנל

הסבלנות אזלה

 

הכנסה: 313.3 מיליון ליש"ט

תקציב שכר: 104 מיליון ליש"ט

"ארסנל היא המועדון היחיד שבגרף עלייה", אמר ארסן ונגר, מנג'ר הקבוצה, והצביע על הסגל הצעיר והמועדון הרווחי. האוהדים לא רואים זאת. הם יוצאים בידיים ריקות מתארים זו העונה החמישית ברציפות. נוסף על כך, הפסדים מבישים לקבוצות עלובות וטעויות מחרידות של השוערים האומללים הכניסו את יושבי אצטדיון האמירייטס לדיכאון. ונגר, שצפוי לחתום על חוזה חדש לשלוש שנים, יודע שהקיץ הוא כבר לא יוכל לאכזב, והחל לדבר בגלוי על חיזוק הקבוצה בסכומים גבוהים. "יש לנו הרבה שחקנים צעירים", אמר ונגר. "אם נביא שחקנים, הם יצטרכו להיות מנוסים. נהיה חזקים יותר בשנה הבאה". האוהדים רוצים לראות את הרכישות בקיץ כדי להאמין.

שחקני טוטנהאם חוגגים עלייה לליגת האלופות. ישארו בארבע הגדולות גם בשנה הבאה?, צילום: רויטרס שחקני טוטנהאם חוגגים עלייה לליגת האלופות. ישארו בארבע הגדולות גם בשנה הבאה? | צילום: רויטרס שחקני טוטנהאם חוגגים עלייה לליגת האלופות. ישארו בארבע הגדולות גם בשנה הבאה?, צילום: רויטרס

טוטנהאם

הרביעית הגדולה הבאה?

הכנסה: 113 מיליון ליש"ט

תקציב שכר: 59.1 מיליון ליש"ט

הקבוצה הצעירה והבריטית מאוד של הארי רדנאפ עשתה את הבלתי ייאמן מבחינתה, והבטיחה את השתתפותה במוקדמות ליגת האלופות (הקבוצה יכולה להעפיל למקום השלישי אם ארסנל תובס על ידי פולהאם בביתה והיא תנצח). הניצחון על מנצ'סטר סיטי ביום רביעי הבטיח הכנסה נוספת של 50 מיליון ליש"ט לפחות עבור טוטנהאם. זה מתווסף לרווחים של כ־33 מיליון ליש"ט בעונה שעברה, ובסך הכל נראה שהקבוצה בדרך למעלה. "למען האמת, חשבתי שמנצ'סטר סיטי היא הקבוצה היחידה שיכולה לשבור את מונופול ארבע הגדולות. חשבתי שאנחנו יכולים להגיע לכל היותר לשביעייה הראשונה", אמר המנג'ר, הארי רדנאפ. אם תצליח לשמור על הסגל הקיים ולחזק אותו בהתאם, הספרס עוד עשויים להיכנס לארבע הגדולות על בסיס קבוע. אולי אפילו במקום ליברפול — שנראית בדרך לאסון ספורטיבי.

ליברפול

כמה גרוע יכול להיות?

הכנסה: 184.8 מיליון ליש"ט

תקציב שכר: 90.4 מיליון ליש"ט

 

טום היקס, אחד מבעלי ליברפול, טוען שהליך המכירה של המועדון עשוי להימשך שנתיים. בשנתיים האלה עשויה הקבוצה לאבד את הסטטוס שלה כאחת מארבע הקבוצות הגדולות של הפרמיירליג — בייחוד כשרואים גרף עלייה במנצ'סטר סיטי, טוטנהאם, אסטון וילה וגם אברטון. לא בטוח שרפא בניטס יישאר, גם פרננדו טורס עשוי לעזוב. יש דיבורים אפילו על מכירתו של סטיבן ג'רארד כדי לכסות חובות. אוהדי ליברפול נכנסים לקיץ בחוסר ידיעה מוחלט. איך שייצאו ממנו ייקבע איך תיראה העונה הבאה.

הכנסה:

מנצ'סטר סיטי

גן עדן יודע כמה הם אומללים

הכנסה: 87 מיליון ליש"ט

תקציב שכר: 82.6 מיליון ליש"ט

את אצטדיון סיטי אוף מנצ'סטר עזבו אוהדי מנצ'סטר סיטי לקול צלילי הלהקה המקומית האגדית הסמית'ס. Heaven Knows I'm Miserable Now היה השיר שבחר הדי.ג'יי באצטדיון להשמיע לאוהדים שראו את קבוצתם מפסידה את המקום בליגת האלופות לטוטנהאם הטובה יותר.

בתיאוריה, למנצ'סטר סיטי היתה אחת העונות המוצלחות ביותר של המועדון. מקום חמישי — מיקום שיא בפרמיירליג. הקבוצה סיימה מעל ליברפול בטבלה, בפעם השלישית בלבד ב־48 השנים האחרונות, ורשמה ניצחונות מרשימים על צ'לסי וארסנל. אבל כשהבוס משקיע יותר מ־200 מיליון ליש"ט בשחקנים ומחליף מאמן באמצע העונה כדי שיביא לו את המקום הרביעי — אז לפתע פתאום העונה הטובה נראית מאוד מאכזבת.

"למה לא?" שאל רוברטו מאנצ'יני, מאמן הסיטי, כשנשאל אם ימשיך כמאמן בעונה הבאה. השי'ח מאנסור, הבעלים של הסיטי, רצה שהקבוצה שלו תהיה הסיפור של הפרמיירליג העונה. הוא גם רצה לסיים את העונה עם 70 נקודות. לסיטי יש 66 נקודות לפני המשחק היום בווסטהאם.

מה זה אומר? זה אומר שבקיץ השיח' יעשה מה שהוא רגיל לעשות כשיש בעיות — לזרוק עוד כסף עליהם. צפו לעוד קיץ עמוס למנצ'סטר סיטי: בסיטי ידסקסו את המשך כהונתו של מאנצ'יני (יש אופציה לאי־חידוש החוזה אם לא יעפילו לצ'מפיונס ליג) וגם את האלטרנטיבות בשוק. ז'וזה מוריניו, מאמן אינטר, כבר אמר שהוא רוצה לחזור לאנגליה.

תגיות