אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמן אלדובי חושף את מנגנון הבונוסים למנהלי ההשקעות שלו צילום: איתן ריקליס

הלמן אלדובי חושף את מנגנון הבונוסים למנהלי ההשקעות שלו

בית ההשקעות הוא הראשון שמפרסם את שיטת תגמול מנהלי ההשקעות שלו: 25% מהבונוס יתבסס על תשואה יחסית למתחרים על פני שלוש שנים

09.05.2010, 13:10 | רחלי בינדמן

בית ההשקעות הלמן־אלדובי מגדיל לעשות ומקדים ומפרסם את מדיניות תגמול נושאי המשרה שלו בהתאם להנחיות משרד האוצר, אף שהאוצר אפשר את הפרסום עד סוף יולי.

אגף הפיקוח על שוק ההון, הביטוח והחיסכון במשרד האוצר הוציא בספטמבר 2009 חוזר המורה לגופים המוסדיים המנהלים את החיסכון הפנסיוני של הציבור, לדווח על מדיניות התגמול שלהם מדי שנה, וזאת על פי קריטריונים של ביצועים ארוכי טווח ובאופן שימנע תמריצים לנטילת סיכונים מעבר למדיניות הסיכון של הגוף.

הנחיה זו היא חלק מהפקת לקחי המשבר הפיננסי שחשף במלוא מערומיו את התחרות בין מנהלי ההשקעות על התשואות קצרות הטווח, באופן שהוביל אותם לקחת סיכונים עודפים על חשבון היציבות של החיסכון הפנסיוני של הציבור.

בהלמן־אלדובי הגדירו, בהתאם לדרישת האוצר, מדיניות תגמול נפרדת לנושאי משרה במערך ההשקעות. כך נקבע כי חלוקת הבונוסים עבור תשואות שהושגו בתיקים המנוהלים במערך ההשקעות תתבסס על פני תקופת מדידה של שלוש שנים לפחות. חלוקת הבונוסים תאושר על ידי הנהלת החברה ותתבסס על הקריטריונים הבאים:

1. תשואה אבסולוטית

25% מהבונוס יתבססו על שקלול תשואה אבסולוטית שהושגה בתיק המנוהל בידי מנהל ההשקעות בשלוש השנים האחרונות לפי המשקלות הבאים: 12.5% עבור התשואה שהושגה בשנה שלפני הענקת הבונוס, 7.5% עבור התשואה שהושגה משנתיים ועד שנה לפני הענקת הבונוס ו־5% עבור התשואה שהושגה משלוש שנים ועד שנתיים לפני הענקת הבונוס.

ועדת ההשקעות של בית ההשקעות תגדיר רמת יעד לתשואה האבסולוטית השנתית המצופה ממנהל ההשקעות שתגלם בתוכה את רמת הסיכון שהיא מייעדת לקופת הגמל שהוא מנהל.

2. תשואה יחסית

25% נוספים מהבונוס יתבססו על שקלול תשואה יחסית לקבוצת קופות שייבחרו כמדד ייחוס ושהושגה בתיק המנוהל בידי מנהל השקעות בשלוש השנים האחרונות לפי אותם משקלות - לתשואה בשנה הקרובה משקל גבוה מהתשואות בשנים הקודמות - ובשקלול רמת הסיכון בתיק המנוהל.

מדדי הסיכון שיילקחו בחשבון בשקלול התשואה היחסית הם מדד אלפא ומדד שארפ חסר סיכון, כפי שמופיעים באתר האוצר (גמל־נט), כשלכל קופה ייחוס המדד המתאים לה בהשוואה לרמת הסיכון של קבוצת הקופות שנבחרה להשוואה על פני שלוש שנים.

3. מדד איכותי

50% מהבונוס יתבססו על המדדים האיכותיים הבאים: יכולת הנעה והובלת עובדי החברה, התייחסות והטמעה של דרישות רגולטוריות, זיהוי בעיות, הצפתן ופתרונן המהיר והיעיל, שיתוף פעולה עם מחלקות אחרות, הירתמות לשינויים ארגוניים, קידום פרויקטים ספציפיים, עידוד יצירתיות וניהול אפקטיבי.

באשר לעובדים במערך ההשקעות שהוותק שלהם פחות משלוש שנים, הם יהיו רשאים לקבל בונוס שנתי בתנאי שעבדו בחברה לפחות שנה וזאת על בסיס אותם קריטריונים שהוזכרו לעיל בשינויים המחויבים.

 , צילומים: אוראל כהן, איתן ריקליס צילומים: אוראל כהן, איתן ריקליס  , צילומים: אוראל כהן, איתן ריקליס

בנוסף לפירוט ביחס לעובדי מערך ההשקעות קבעו בהלמן־אלדובי קריטריונים כלליים למתן בונוסים לנושאי משרה בארגון ובהם תוצאות עסקיות ועמידה ביעדים כספיים מבחינת רווחיות ביחס להיקף נכסים מנוהלים וקצב הגידול בנכסים.

בהקשר זה יובאו בחשבון מספר ההצטרפויות והעזיבות של לקוחות, והיקף העסקאות החדשות. קריטריון נוסף הוא עמידה בהצלחה בביקורות של רשויות מוסמכות ובפרט בדיקת היקף התביעות שהוגשו כנגד החברה וכמות הקנסות שקיבלה.

כמו כן יעבדו חוות דעת של שביעות רצון של לקוחות וקולגות והיכולת של המנהל לשמור עובדים איכותיים לאורך זמן.

בהלמן־אלדובי אף הקצו פרק נפרד לתגמול מבקר הפנים על בסיס איכות הביקורת ותדירותה, בהירות הדו"חות שהיא מנפיקה, מהירות ואיכות יישום הממצאים, עמידה בשעות הביקורת שנקבעו על ידי משרד האוצר וכן יידוע מהיר ואפקטיבי של הגורמים בליקויים שנתגלו.

תגיות