אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה להתאמץ להנפיק בקנדה אם אפשר לגייס בישראל?

למה להתאמץ להנפיק בקנדה אם אפשר לגייס בישראל?

ניתן להניח בוודאות די גבוהה שציבור המשקיעים הקנדי יידע לתמחר את הנכסים הקנדיים של אלעד קנדה בצורה מושכלת יותר מציבור המשקיעים שיושב בישראל

10.05.2010, 10:12 | סיון איזסקו

ניתן להניח בוודאות די גבוהה שציבור המשקיעים הקנדי יידע לתמחר את הנכסים הקנדיים של אלעד קנדה בצורה מושכלת יותר מציבור המשקיעים שיושב בישראל. עם זאת, יצחק תשובה בחר דווקא להנפיק את הנכסים הללו בבורסה המקומית. האם אנחנו צריכים להתגאות בבורסה בתל אביב, המושכת אליה חברות זרות כמו אלעד קנדה? לא ממש. מהלך הנפקתה של אלעד קנדה יכול בעיקר ללמדנו שתשובה מעריך שקרנות הפנסיה בתל אביב יהיו מוכנות לקנות ממנו מניות במחיר שהוא לא היה אפילו מעז להציע לקרנות הקנדיות.

חבילת הנכסים שאלעד קנדה מציעה למשקיעים כוללת שלוש פעילויות של נדל"ן מניב (מגורים, מסחרי ודיור מוגן) שבהן שיעור צמיחת ההכנסות עומד על כ־5% בשנה, כאשר הנכסים משוערכים בתשואה ממוצעת של 6.5%–7.5%, כך שבפעילויות הללו האפסייד מוגבל.

החלום שתשובה ינסה למכור למשקיעים בהנפקה מתרכז בשני פרויקטים למגורים שהחברה מתכננת לבנות בעתיד - האחד בטורונטו והשני במונטריאול - אשר בנייתם צפויה לארוך שמונה שנים. הפרויקטים אמנם נמצאים רק בתחילת דרכם, אבל במצגת שהוכנה במיוחד עבור המשקיעים תשובה כבר מספר שהרווח מהפרויקט במונטריאול יסתכם ב־145 מיליון דולר קנדי, ושהרווח מהפרויקט בטורונטו יסתכם ב־228 מיליון דולר קנדי.

המותג החזק "יצחק תשובה" גורם לפעמים למשקיעים בתל אביב להתייחס לתחזיות שלו ברצינות מדי. עם ההשפעה הגדולה שיש לתשובה במשק הישראלי בכלל, ובשוק ההון בפרט, המניות של אלעד קנדה עשויות למצוא בקלות רבה את דרכן לתיק הפנסיה של כל אחד מאיתנו, וזאת מבלי שלחברה יש יתרון יחסי מוכח, לפחות לא כפי שבא לידי ביטוי בתוצאותיה בשנים האחרונות.

ספק אם חברה אחרת, שנתוניה הפיננסיים זהים לאלו שמציגה אלעד קנדה אולם בעל השליטה שלה אינו מהווה "מותג", היתה מצליחה בימים כאלה של משבר בשווקים לכנס את המשקיעים לטובת מצגת הנפקת פעילות פעילות הנדל"ן שלה בקנדה. מסיבה זו תשובה תמיד נוהג לומר שטוב שם טוב משמן טוב.

תגיות