אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"כרית סיכות ב־25 מיליון ליש"ט" צילום: בלומברג

"כרית סיכות ב־25 מיליון ליש"ט"

מדינות רבות השקיעו סכומים מסחררים וחסרי תקדים בביתנים שלהן ביריד אקספו העולמי בשנגאחי

10.05.2010, 10:17 | רחל בית־אריה, שנגחאי

היריד העולמי רשם בינתיים הצלחה מסחררת בשבוע הראשון לפתיחתו, לפחות מבחינה ארגונית. אף כי מספר המבקרים ירד בהרבה לעומת השיא של 400 אלף שנרשם ביום הראשון, ועומד על כ־105 אלף בימי השבוע, בביתנים המבוקשים עדיין משתרכים תורים אינסופיים. הביתנים של בריטניה וגרמניה מסתמנים כפופולריים ביותר מלבד הביתן הסיני, שאותו המבקרים מסין מחשיבים כמעט כאתר חובה. הביתן הענקי המעוצב בסגנון סיני מסורתי עלה לא פחות מ־200 מיליון דולר ויישאר בשנגחאי כמבנה קבע עם סיום התערוכה.

מדינות נוספות השקיעו סכומים מסחררים וחסרי תקדים בביתנים שלהן: אוסטרליה הקימה ביתן המעוצב בדמות איירס רוק, הפלא הטבעי של אבן חול אדומה במרכז אוסטרליה. ממשלת אוסטרליה השקיעה 59 מיליון דולר בביתן וגייסה 22 מיליון דולר נוספים מחברות כמו ריו טינטו וקוואנטס.

"קתדרלת הזרעים" של בריטניה קיבלה את הכינוי המלגלג "כרית סיכות ב־25 מיליון ליש"ט" מצד בריטים שכנראה לא התרשמו במיוחד מהארכיטקטורה הייחודית. ארה"ב מסרבת בינתיים לחשוף את הפרטים על מימון הביתן שלה, שהיה אמור לקבל תקציב של 61 מיליון דולר ממימון פרטי ותאגידי. הביתן היקר ביותר הוא של סעודיה, שהודיעה כי "אין מגבלת תקציב" להוצאה שלה על האקספו, העומדת לפי הערכות על 168 מיליון דולר. הביתן הסעודי מעמיד את המבקרים בו על מסוע שמסובב את המבנה האליפטי ומציג סרט בתלת־ממד. הביתן הישראלי הוקם ומתופעל בתקציב של 12 מיליון דולר.

עיריית שנגחאי הכשירה 1.7 מיליון מתנדבים והקצתה אלפי כוחות משטרה לשמירת הסדר באתר. כל אלה קיבלו הוראה חמורה שלא לאכול שום בימי המשמרות שלהם. אזרחי העיר גם הצטוו לחדול ממנהגם לשוטט ברחובות בפיג'מות, אבל בשכונות הישנות שבמרכז שנגחאי נראה שהוותיקים מתעלמים מההוראה.

תגיות