אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - קדחת הנפקות הביומד: אפלייד ספקטרל תנסה לגייס 30 מיליון שקל בהנפקת מניות צילום: shutterstock

בלעדי ל"כלכליסט" - קדחת הנפקות הביומד: אפלייד ספקטרל תנסה לגייס 30 מיליון שקל בהנפקת מניות

חברת המכשור הרפואי ממגדל העמק צפויה לצאת להנפקה במאי. גם דימות אופטי שבשליטת פיליפ פרוסט, מתכננת לגייס 27-23 מיליון שקל

10.05.2010, 11:06 | עומר ענבר

ככל שמתקרב המועד להנפקות על בסיס דו"חות הכספיים של 2009, מתברר שרשימת חברות הביומד שייהפכו לציבוריות הולכת ומתארכת. חברת המכשור הרפואי אפלייד ספקטרל אימג'ינג מתכוונת לצאת להנפקת ראשונית לציבור בתל אביב במהלך מאי. ל"כלכליסט" נודע כי אפלייד מתכננת לגייס 30 מיליון שקל במניות ואופציות - לפי שווי של 150 מיליון שקל. את ההנפקה יוביל כלל פיננסים חיתום.

מאז הקמתה של אפלייד ב־1993 הושקעו בה 26 מיליון דולר בשלושה סבבי גיוס. בימים אלה עורכת אפלייד - שהגישה טיוטת תשקיף לרשות ניירות ערך כבר לפני כשבוע - סבב פגישות (רוד שואו) אצל משקיעים פוטנציאליים. עם משקיעיה העיקריים של אפלייד נמנים קבוצה של משקיעים אירופיים, Tat השקעות (15.5% לאחר ההנפקה הקרובה), ג'מיני (9.3% לאחר ההנפקה הקרובה), האחים עופר ועוד כמה קרנות הון סיכון.

אפלייד שונה ממרבית חברות הביומד המנפיקות בפרט מהותי אחד: היא מציגה הכנסות מהותיות ואף רווחיות. את 2009 סיימה החברה עם מכירות בהיקף של 9.2 מיליון דולר - צמיחה של 40% לעומת 2008 - ועם רווח נקי של 1.6 מיליון דולר. שיעור המכירות מרשים לנוכח הצמיחה בהשוואה לשנה הקודמת. הלקוחה הגדולה ביותר שלה הנה חברת התרופות הביולוגיות ג'נזיים.

מהתשקיף עולה כי החתמים יבטיחו את ההנפקה, וכי כל כמות של מניות שלא יירכשו במסגרת ההנפקה תירכש על ידי קבוצת החתמים לפי שיעורים שייקבעו. בשלב זה לא נקבעה עמלת חיתום, אולם היא עשויה להיות נמוכה במעט מאשר בהנפקות אחרות בתחום הביומד - שנעו בסביבות 7%–9%.

התחום העיקרי שבו עוסקת החברה ממגדל העמק הנו בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות לשוק המעבדות הקליניות המתמחות באבחון גנטי של התא (ציטוגנטיקה) שבוחנות את מבנה הכרומוזומים והשפעתם על גדילה, וכן ענף הפתולוגיה שעוסק בחקר מבנה ותפקוד רקמות ותאים.

מוצר האבחון של אפלייד כולל תוכנה, חומרה ומצלמות המסייעים באבחון וניתוח של שינויים גנטיים בכרומוזומים, תאים ורקמות. אבחונים וניתוחים אלו משמשים לאבחון גנטי מוקדם של מחלות תורשתיות, של סרטן על סוגיו ומחלות אחרות.

המוצר הראשון של אפלייד בתחום היה ה־SpectraView, מבוסס על טכנולוגיה לצביעה של תאים ומאפשר אבחון התנהגות של תאים החשודים כחולים.

על הבסיס הטכנולוגי של המוצר הראשון שפיתחה, אפלייד פיתחה מוצרים נוספים ובהם ה־BandView - לאבחון של מחלות סרטן ומי שפיר באמצעות בחינת שינויים כרומוזומליים בתא - וה־FishView - לאבחון מחלות על בסיס צביעה של ה־DNA, שהנם המוצרים המובילים של החברה והכניסו כ־3 מיליון דולר ב־2009לפי הערכות החברה, היקף השוק העולמי בתחום המוצרים שאותם מפתחת אפלייד הוא רבע מיליארד דולר עם שיעורי צמיחה של עד 10% בשנה.

לאפלייד הסכם לשיתוף פעולה מחקרי עם רוש השוויצרית - אחת מחברות התרופות הגדולות בעולם - אשר רכשה בתחילת 2008 את הענקית האמריקאית ונטנה תמורת 3.4 מיליארד דולר. לפני כמה חודשים החלו אפלייד ורוש בשיתוף פעולה ראשון לפיתוח מוצר דיאגנוסטי נוסף, ואפלייד צופה לקבל סכום של 1.3 מיליון דולר משיתוף הפעולה ב־2010. מנכ"ל"ית החברה מאז 2002, לימור שיפוש - שעובדת בחברה מאז 1999 - הרוויחה 270 אלף דולר ב־2009.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי גם חברת דימות אופטי - שמפתחת ומוכרת מוצרי אבחון רפואיים על בסיס טכנולוגיה אופטית, מתכננת לגייס כ־27-23 מיליון שקל במסגרת הנפקתה הראשונית לציבור, שמתוכננת ככל הנראה לפי שווי של 120-100 מיליון שקל. בעל השליטה העיקרי בחברה, הינו פיליפ פרוסט, יו"ר דירקטוריון טבע, שמחזיק ב-20% מהחברה. דימות אופטי רשמה מכירות של 6.7 מיליון שקל ב־2009 והפסד של 6 מיליון שקל. עד כה גייסה החברה 12 מיליון דולר,

בתוך כך נודע ל"כלכליסט" כי חברת הביומד פלייט מדיקל - שתכננה הנפקה לציבור ביום חמישי האחרון, דחתה את מועד ההנפקה בשל הסערה בשווקים העולמיים. פלייט מדיקל היא חברה־בת של החברה הציבורית מדטכניקה, הפועלת בתחום ייבוא, שיווק הפצה ושירות של מכשור וציוד רפואי. פלייט מדיקל עוסקת בפיתוח של מכשור רפואי בתחום ההנשמה, ייצורו ושיווקו, ועיקר המכירות שלה הן בחו"ל.

תגיות