אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיתונות: געגועים לנייר עטיפת המגזין

עיתונות: געגועים לנייר

ענף המגזינים הבינלאומי בקשיים, וסגירת 23 מגזינים מבית RBI, ההוצאה לאור של מגזין הבידור "וראייטי", היא איתות נוסף לכך. מי שמתגעגע יכול להצביע למגזין האהוב עליו בסקר שעורך האתר minonline.com

11.05.2010, 11:16 | יעל וינר

המכורים לכרומו - חובבי המגזינים, שעבורם הקינדל והאייפד לעולם לא יוכלו להחליף את רעש הדפדוף וריח הנייר - מרגישים שהם חיים על זמן שאול. בשנים האחרונות, לנוכח המיתון הכבד, הם נאלצו להיפרד מלא מעט פרסומים, חלקם מיתולוגיים. הזעזוע האחרון עבר על הענף באמצע אפריל, כאשר RBI (Reed Business Information), חטיבת המגזינים של Reed Elsevier, שהחזיקה עשרות מגזינים, נקלעה לקשיים והודיעה על סגירת 23 מהמגזינים שהיא הוציאה. לסגירה קדם ניסיון של החברה למכור את הפרסומים. היא העמידה את המגזינים על המדף בחודש יולי האחרון ואף הצליחה למכור את חלקם, בהם "Publishers Weekly", המגזין הנחשב של ענף המו"לות, שיוצא לאור מאז 1872.

אולם באפריל אזלה לחברה הסבלנות, והיא החליטה לסגור את הברז למרבית המגזינים. אחד הפרסומים המוכרים שלה, מגזין הבידור "וראייטי" - מוסד בעל נוכחות והשפעה בהוויה ההוליוודית - נותר על המדף, כנראה מתוך הנחה שבסופו של דבר יימצא לו רוכש. סגירה שלו היתה מעוררת זעזוע ומחזקת, עוד יותר ממשקלו הסגולי האמיתי, את התחושה שהענף נמצא במשבר קשה.

"גורמה". סגירתו אותתה שאף מגזין לא חסין מהמיתון, עטיפת המגזין "גורמה". סגירתו אותתה שאף מגזין לא חסין מהמיתון | עטיפת המגזין "גורמה". סגירתו אותתה שאף מגזין לא חסין מהמיתון, עטיפת המגזין
דוגמה לסגירה שחוללה סערה (אם כי נכון יותר לכנותה סערה בספל מרק) היתה זו של מגזין האוכל המוערך "גורמה", של הוצאת קונדה נסט. סגירת המגזין, שיצא לאור ב־1941 ונסגר בנובמבר 2009, היוותה איתות שאף אחד לא חסין מפני השורה התחתונה וההתייעלות הכלכלית. ואכן, "גורמה" הוא רק אחד משורה ארוכה של מגזינים שנסגרו. המגזין האיכותי "ID" של F&W מדיה, שראה אור לראשונה בינואר 1954, נפרד מהמדפים בחודש פברואר השנה; מגזין ההרפתקאות של הנשיונל ג'יאוגרפיק נסגר בסוף השנה שעברה; מגזין המוזיקה "בלנדר" של הוצאת אלפא מדיה נסגר באפריל 2009; הגיליון האחרון של "קוסמו גירל" בהוצאת הרסט יצא לאור בדצמבר 2008; "פליי גירל" של בלו הורייזן מדיה, שהתפרסם לראשונה בינואר 1973, נסגר בחודש פברואר השנה, ועוד. גם ענקית המדיה אופרה ווינפרי התגלתה כמי שאינה חסינה מפני המיתון העולמי. אחד מפרסומי הבת של המגזין המצליח שלה "O" - "O at Home" בהוצאת הרסט - נאלץ לפרוש מהמשחק לפני כשנתיים.

אז האם המגזינים באמת נמצאים בסכנת הכחדה? גורמים בענף מעדיפים טרמינולוגיה אחרת - התכווצות. את סגירת "גורמה" מסבירים בקונדה נסט בעובדה שבאותה משבצת ש"גורמה" ישב בה פורסם גם המגזין "בון אפטיט", והחברה, שהיתה צריכה להתייעל, נאלצה להפסיק את פרסומו של אחד מהם. גם בהרסט מסבירים שהעדיפו לסגור את "קוסמו גירל" בשביל להתרכז במגזין אחר לנערות, "סבנטין".

מי שמתגעגע לאחד הפרסומים שנסגרו ומעוניין להשמיע את קולו, יכול לעשות זאת דרך סקר אינטרנטי הבודק לאיזה מגזין שנסגר הגולשים הכי מתגעגעים. הסקר נמצא באתר minonline.com, שם אפשר להצביע, אם כי לא ממש להשפיע. נכון לכתיבת שורות אלה, במקום הראשון נמצא מגזין העיצוב "דומינו", במקום השני מגזין הסאטירה ""Spy ובמקום השלישי "גורמה".

תגיות