אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עורכי הדין חלוקים בדעתם: "לדעת שיש תג מחיר" צילום: shutterstock

עורכי הדין חלוקים בדעתם: "לדעת שיש תג מחיר"

עו"ד ברוך כצמן: "המדיניות צריכה להיות שבגין בקשות שנדחות ותביעות סרק משלמים הרבה יחסית". עו"ד צבי חוברס: "יש להיזהר שלא ליצור תמריץ שלילי דרך פסיקת הוצאות גבוהות"

12.05.2010, 10:39 | ענת רואה

עו"ד ברוך כצמן ממשרד הרצוג פוקס נאמן, המשמש כיו"ר ועדת סדר דין אזרחי במחוז ת"א בלשכה: "כל הזמן מדברים על יעילות ההליך השיפוטי והעומס בבתי המשפט, אבל נושא פסיקת הוצאות ריאליות לא נטמע במערכת. המגמה שהחלה בשנה האחרונה נכונה ורצויה: צד שמפסיד בריבו ויודע שהוא עלול לשלם הוצאות נכבדות יחשוב פעמיים לפני שהוא מגיש תביעה או בקשה. המדיניות צריכה להיות שבגין בקשות שנדחות ותביעות סרק משלמים הרבה יחסית. העלאת הרף צריכה להיות ברורה, צריכים לדעת שיש תג מחיר".

עו"ד צבי חוברס ממשרד גלוזמן, שם טוב, חוברס ברויד ושות', ייצג את אחת הנתבעות בתיק שבו חויבה "ארגיל" לשלם הוצאות בגובה 800 אלף שקל: "גם לעורכי דין אחריות לכך שבתי משפט הסתפקו בהוצאות סמליות, בשל הרתיעה להגיש לשופט את הסכמי שכר הטרחה. התרגלנו לתופעה שלקוחות לא מקבלים הוצאות אמיתיות. בתביעות רגילות המצב הזה צריך להשתנות, בלי להבחין אם הצד שהפסיד הוא אדם פרטי או חברה. עם זאת, בתביעות ייצוגיות, התובעים נתפסים בעיני בתי המשפט כטרדנים וקנטרנים. צריך לזכור שתביעות רבות נדחות לא כי הן לא מוצדקות אלא מסיבות אחרות. במקרים כאלה יש להיזהר שלא ליצור תמריץ שלילי דרך פסיקת הוצאות גבוהות".

תגיות