אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה תדון בהעלאת שכר המינימום ל־4,600 ש' צילום: ערן יופי הכהן

הממשלה תדון בהעלאת שכר המינימום ל־4,600 ש'

ל"כלכליסט" נודע כי ח"כ פרץ יעלה את הצעת החוק בשבוע הבא. משרד האוצר ובנק ישראל מתנגדים

16.05.2010, 07:00 | תומר אביטל ומיקי פלד

הצעת החוק להעלאה הדרגתית של שכר המינימום ל־4,600 שקל תידון בממשלה ובכנסת בשבוע הבא. יוזם החוק, ח"כ עמיר פרץ, מעלה את הצעת החוק לוועדת השרים לענייני חקיקה ביום ראשון הקרוב, ובהמשך השבוע לקריאה טרומית במליאה.

שכר המינימום בישראל מוגדר כיום כ־47.5% מהשכר הממוצע במשק, והוא עומד על 3,850 שקל לחודש. הצעת החוק קובעת העלאה מדורגת של שכר המינימום בפריסה לשלושה שלבים לרמה של 4,600 שקל, באופן ששלושה חודשים מיום קביעת החוק יעלה הסכום ל־4,100 שקל, לאחר תשעה חודשים יעלה ל־4,350 שקל, ולאחר 15 חודשים יגיע ל־4,600 שקל. משרד האוצר מתנגד להצעה, והוא צפוי להציג במקומה את מודל מס הכנסה שלילי כאמצעי הראוי לתמיכה במועסקים בשכר נמוך. פרץ, לעומת זאת, מציג בפני השרים את דו"ח בנק ישראל שקבע כי במקביל להעלאת שכר המינימום ב־2007 התרחשה גם עלייה בתעסוקה.

לעומת זאת, נגיד הבנק, סטנלי פישר, טוען כי העלייה בתעסוקה התרחשה גם כתוצאה מהצמיחה המהירה, וכי הוא תומך במס הכנסה שלילי. אם ועדת השרים לא תיתן את תמיכתה, פרץ מתכוון להעלות את ההצעה לקריאה טרומית בכנסת ביום רביעי.

לדברי פרץ, "שאלת השכר היא השאלה הכלכלית־חברתית החשובה ביותר כיום. חלה ירידה משמעותית בשכר בשני העשורים האחרונים. בו בזמן, השכר בדרגות הגבוהות עלה באופן משמעותי ופערי השכר מרחיקים את הישראלים זה מזה".

תגיות