אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הורביץ ממשיך להנפיק: אפוסנס מבקשת מהמשקיעים תג מחיר של 200 מיליון דולר צילום: אביגיל עוזי

הורביץ ממשיך להנפיק: אפוסנס מבקשת מהמשקיעים תג מחיר של 200 מיליון דולר

החברה הגישה תשקיף לגיוס של 20 מיליון דולר בהנפקת מניות בבורסה בת"א. טבע התחייבה להשקיע 9 מיליון דולר במסגרת שת"פ

16.05.2010, 09:05 | עומר ענבר

המגמה של חברות ביוטכנולוגיה שיוצאות להנפקה ראשונית לציבור בשלבים מוקדמים יחסית מאפיינת גם את גל ההנפקות המקומי שהחל ב־2010. מקריהן של אינטק פארמהו פרוטאולוג'יקס, שכבר השלימו הנפקות ראשוניות באחד העם, ממחישים את הטרנד: חברות שרחוקות לפחות כמה שנים מהכנסות ורווח מצליחות לגייס סכומים (נמוכים יחסית) מהמשקיעים.

ההנפקה הצפויה של אפוסנס, המפתחת בין היתר מוצרי הדמיה מולקולרית, היא בעלת מאפיינים דומים להנפקות הקודמות בתחום, אולם לא לחלוטין. כמו החברות האחרות, גם אפוסנס לא צופה הכנסות משמעותיות לפני 2013, אולם הדבר לא יפריע לה לנסות לגייס 20 מיליון דולר לפי שווי של 200 מיליון דולר באמצעות הנפקת מניות ואופציות.

מנורה מבטחים חיתום תוביל את ההנפקה, שלאחריה תהיה אפוסנס החברה השלישית או הרביעית בגודלה במדד הביומד לאחר גיוון אימג'ינג, כלל תעשיות ביוטכנולוגיה ואלביט מדיקל(בהנחה שהנפקתה תושלם בהצלחה).

אפוסנס עוסקת במחקר ובפיתוח של מוצרי הדמיה מולקולרית ותרופות המבוססות על זיהוי של מוות מבוקר בתאים (אפופטוזיס). מוצרי ההדמיה המולקולרית שלה מיועדים לביצוע הדמיה ביולוגית על ידי סריקה חוץ־גופית באמצעות חומר רדיואקטיבי, ML 10, שמוזרק לגופו של החולה הנבחן.

אם מנסים להעריך את סיכויי הצלחתה של אפוסנס על בסיס משקיעיה הקיימים, הרי שיש לה סיכוי טוב יותר מלהרבה חברות ציבוריות שפועלות בתחום. עם משקיעיה נמנים ברגל השקעות של יעקב גוטנשטיין, יו"ר מפעלים פטרוכימיים, ואלכס פסל, שמחזיקים 19.7% מהחברה לפני ההנפקה; מספר קרנות הון, בהן פונטיפקס של אלי הורביץ (4.8%), שמחזיק גם באופן אישי אופציות ל־2% מהחברה ומכהן כיו"ר שלה; קונרס (4.9%), שבה מחזיקה פולאר השקעות; ועטרה (6%), שבה מחזיקה הפניקס. גם כלל תעשיות ביוטכנולוגיה נמנית עם המשקיעים בחברה (4.2%).

לאפוסנס הסכם לפיתוח ולבחינה בפרה קליניקה עם חברת התרופות גלקסו־סמית'־קליין (GSK) על מוצר ה־EarlyTest, שמטרתו לבחון תגובה אפשרית של חולה סרטן לטיפולים אפשריים. מוצר ה־EarlyTest מיועד בעיקר לחברות תרופות, מאחר שהוא עשוי לשפר את תהליך פיתוח תרופות, בעיקר בתחום הסרטן.

לאפוסנס הסכם גם עם IBA פארמה הבלגית, שנסחרת בבלגיה לפי שווי של 190 מיליון דולר, ועוסקת בתחום ההפצה של מוצרים להדמיה, לפיתוח הסמן הביולוגי של אפוסנס ה־ML 10 ולביצוע ניסוי קליני מתקדם. אפוסנס קיבלה מיליוני דולרים בודדים בחתימת ההסכם לפיתוח משותף, וכן תקבל עוד 4.5 מיליון דולר אם המוצר יקבל את אישור רשות המזון והתרופות בארה"ב (FDA).

כמו כן מפתחת אפוסנס תרופות מונחות, המיועדות לשפר ביצועים של תרופות קיימות. בתחום זה יש לה הסכם שיתוף פעולה עם טבע, שלפיו תשקיע טבע עד 9 מיליון דולר בפיתוח תרופות על הבסיס הטכנולוגי של אפוסנס.

בשלוש השנים האחרונות צברה אפוסנס הפסד מצטבר של כ־83 מיליון שקל, ובקופתה נותרו כ־15 מיליון דולר במזומן. בסבבי הגיוס הקודמים, בין 2004 ל־2006, השתתפו גם טבע, ג'יי.פי מורגן וחברת ג'ונסון אנד ג'ונסון.

מהתשקיף שפרסמה החברה בסוף השבוע עולה כי המנכ"ל יורם אשרי, ששימש במשך שש שנים כסמנכ"ל לפיתוח עסקי בגיוון אימג'ינג (עד שהצטרף לאפוסנס ב־2006), קיבל ב־2009 משכורת ותשלום מבוסס מניות בהיקף של 3.2 מיליון שקל, כאשר האופציות שהוענקו לו בעבר נאמדות ב־1.4 מיליון דולר. היו"ר אלי הורביץ קיבל באותה שנה סכום צנוע יותר של 427 אלף שקל.

תגיות